Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Vágyak futószalagjának veszélyei

Ahhoz, hogy teljesüljön mindenkinek minden vágya, kellene egy futószalag, ami termelné az azonos adottságú embereket. Ebbe belegondolva mosolyogtató a kérdés: miért koncentrál mindenki arra, ami nincs?

Persze nem akaródzik kimondani: különbözőek vagyunk, van, amit átélhetünk, van, amit nem. Esetleg vegyük fontolóra Takács Tibor asztrológus elméleteit.

A mai világ nagy problémája, hogy az emberek nem nagyon ismerik saját életüket. Például a kismama, aki gyereket vár, természetesen a születendő jövőjén gondolkodik. Ha választ akar, kiderül, hogy nem tud adni. Elképzelni se tudja, mi vár gyermekére. Így megy bele egy élethelyzetbe és gyermeke is. Fogalmuk sincs sorsukról, lehetőségeikről, adottságaikról. Még a munkahelyünkön se tudjuk, mi vár ránk, pedig az csak munkahely, nem is az élet.

Takács Tibor szerint fogalmunk sincs sorsunkról, lehetőségeinkről, adottságainkról. Fotó: Krizsán Csaba
Takács Tibor szerint fogalmunk sincs sorsunkról, lehetőségeinkről, adottságainkról. Fotó: Krizsán Csaba

Mi az, amit az életben meg szeretnénk valósítani? – teszi fel a költői kérdést hallgatóságának az asztrológus, de rögtön hozzáteszi: ne a vágyainkról beszéljünk. Hiszen mindenki boldog családot, biztos munkát és anyagiakat, gyerekeket akar és nekik is boldogságot, emellett otthont, utazást... Ha mindenkinél mindez teljesülne, akkor kéne egy futószalag, ami termelné az azonos adottságú embereket. Kérdés: miért koncentrál mindenki arra, ami nincs? El kellene gondolkodnunk azon, hogy mindannyian különbözőek vagyunk, van, amit átélhetünk, van, amit nem.

Persze ezt kimondani senkinek sem akaródzik – mondja ki Takács és ez az állítása aztán tényleg nem vitatható. Akinek nincs munkája, párja, gyereke vagy pénze, az szenved. De lehetséges, hogy mindenkinek mindene meglegyen? És el tudjuk fogadni, hogy valamelyikről lemondjunk? Takács szerint boldog lehet, aki elfogadja, hogy elképzelt élete nem működik. Azt állítja, nem véletlen, hogy a hit a korábbi társadalmakban fontosabb volt, mint most.

– A Vízöntő kora egyenlőséget hirdet, de nem ezt látjuk a mindennapokban. Harmónia akkor lehetne, ha mindenki megélné a ˝vagyok valaki˝ érzését. Ezért tanítványaimnak azt tanítom, tökéletesek vagyunk. De persze ilyenkor nem arra kell gondolni, hogy ˝én meg még néhányan, de mások aztán egyáltalán nem˝. Mindenki az és ez többet jelent annál, hogy mindenki jó valamire. Mindenki feladatra adatott, ha ellentmond annak a vágya, kész a boldogtalanság. Az asztrológia azt kutatja, abban próbál segíteni, hogy vágyaink és feladataink közelítsenek egymáshoz és a horoszkóp mutathatja a feladatokat – szögezi le szakmája neves hazai képviselője és hozzáteszi: manapság az asztrológia is válságot mutat. Magyarázata alapján évszázadokon át a sorssal foglalkozott, de korokon át király az lett, aki annak született. ˝De ki meri ma megmondani, ki lesz király? Nehéz felismerni, merre menjünk. Az asztrológia se találja a választ, próbál tanácsot adni a nagy számok törvénye alapján. Ha például valakinek a horoszkópja gondot mutat a párkapcsolatoknál, a nagy számok törvénye alapján azt mondja az asztrológus, hogy válás, mert ez a legvalószínűbb kimenetel. Persze ott van még a döntés felelőssége, a döntés eredményének vállalása, de látszik elveszni a sors iránti alázat.˝
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetlen épületet kezdtek építeni

A szeptember 11-i terrortámadások évfordulóján egyre nagyobb figyelmet kapott a New York-i Ground… Tovább olvasom