Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Vágó István nem ˝párbajozik˝ Fábryval

Szeptember elején debütált a Párbaj Vágó Istvánnal a TV 2-n, de a kvízmester az RTL Klub-os kényszerpihenőt sem töltötte haszontalanul: utazott és kínaiul tanul.
A Legyen ön is milliomos!-t nem tartja riválisnak Fábryval, a közélettel kapcsolatban pesszimista és továbbra is szkeptikus a leegyszerűsítő világmagyarázatokkal szemben.


– Szeptember elején debütált a TV 2-n a Párbaj című vetélkedő, amelyben két játékos küzd egymással. Mennyiben más ez a feladat, mint a Legyen ön is milliomos! volt?

– Itt a játékosok egymással vívják a meccset, ami korábban a játékos és a műsorvezető között zajlott. Taktika kérdése is a győzelem: mennyire tudnak blöffölni egymással szemben. A műsorvezetőnek kisebb szerep jut, több múlik a versenyzők személyiségén.– Hogyan tudja a játékosokból előcsalni a ˝játékos személyiséget˝?

– Találékonyság kell hozzá. Ebben a műsorban nem kedvezhetek annak, akivel jobb műsort lehet készíteni, nem irányíthatom, terelgethetem, mint a Legyen ön is milliomos!-ban. A szó fizikai értelmében viszont odaállhatok melléjük, bátoríthatom, bőbeszédűbbé tehetem őket.


– Volt munkaadójával, az RTL Klubbal is ˝párbajozik˝ a vetélkedő: az első héten nézettségben megverte a Vacsoracsata. Nem érintette kellemetlenül? És mit szól hozzá, hogy Fábry Sándorral indítanák újra a Legyen ön is milliomos!-t?

– Az első héten rögtön felvonultatták a ˝csodafegyvert˝: a Heti hetes jól ismert szereplőit, a legnagyobb ágyúkat tehát már ellőtte a konkurens csatorna. A második-harmadik héten bízom benne, hogy egyre többen lesznek kíváncsiak a Párbajra. A Legyen ön is milliomos! viszont nincs ˝csatahelyzetben˝ – a Párbajt ugyanis hétköznap esténként vetítik, a másik kvízműsort havonta egyszer, akkor is hétvégén. Fábry biztosan másként vezeti majd a műsort, mint én, különös tekintettel arra, hogy hírességekkel fog játszani. A celebek tekintélyére pedig vigyázni kell, nem szabad őket alázni.


– Mivel töltötte az időt az RTL Klub-os kényszerpihenőn?

– Utaztunk a feleségemmel, jártunk Zanzibárban, Kaliforniában és Normandiában. És persze készültem az új műsorra. Ellenőrizni kellett, csakugyan helyes vagy rossz-e egy válasz, jó-e a tematika, és egyeztettünk a francia licenctulajdonosokkal is, a hazai műsort ugyanis kicsit megváltoztattuk. Az eredetiben elhangzik a kérdés, mire a játékosok szó nélkül teszik a zsetonokat. Mi viszont úgy gondoltuk, izgalmasabb, ha szópárbaj is kialakul a versenyzők között.


– Ha már az utazásnál tartunk: ön borlovag. Szüret tájékán aktuális a kérdés, van-e kedvenc magyar borvidéke?

– Nem tudnék kiemelni egyet, mindegyik külön „egyéniség". Ki szorítaná ki Angelina Jolie-t, csak mert Sharon Stone-t szereti? Egyik héten ez esik jól, másik héten az.– Legalább egy tucat nyelven megérteti magát. Hol, hogyan tanult meg ennyit?

– Az emberek azon szűkebb csoportjához tartozom, akik szeretnek nyelveket tanulni. Lenyűgöz egy-egy nyelv struktúrája, logikája és gondolkodásmódja. A német volt az első nyolcévesen. Mindegyiket itthon, egyedül tanultam, de azért némelyikhez kapcsolódik utazás. A lengyel mögött például nőügy volt – a hetvenes évek elején úgy jártak a fiúk Lengyelországba, ahogy a nők Olaszországba. A külkeres éveimben tanultam meg svédül, azóta sem használtam a tudásomat. A kínai, ami mostantól életprogram, a kínai utam alatt érintett meg. Volt velünk egy fiatalember, aki jól beszélte a nyelvet. Az útitársak idegeire mentem, mert folyton az utcán látott írásjelekről kérdezgettem.


– Nem egy interjúban kimondta: ateista, liberális értékrenddel. Nem fél a népszerűségvesztéstől?

– Érdekelje a főnökeimet! Amíg nem szólnak érte, boldogan és nyíltan vállalom. Nem bánom, ha valaki emiatt elfordul tőlem, többet jelentenek azok, akik támogatnak, bátorítanak. A mai politikai helyzettel kapcsolatban eléggé pesszimista vagyok.


– 2006-ban alakult a Szkeptikus Társaság. Tagjai a racionális gondolkodás mellett foglaltak állást az ezotériával, babonákkal, sarlatánokkal szemben. Mit értek el eddig?

– Azt, hogy a médiában megjelent egy másik vélemény is a dolgokat végtelenül leegyszerűsítő, tőmondatos magyarázatok mellett. Az ember hajlamos a csodavárásra, szeretné rózsaszínben látni a világot. Amikor bizonytalan a társadalmi, politikai helyzet, még többen nyúlnak a „fekete-fehér" magyarázatok után, de ebbe nem szabad belenyugodnunk. Mi azt képviseljük: legyünk szkeptikusak mindenféle világmegváltással szemben, mert a világ nem ennyire egyszerű. Nem hagyja magát megváltani.


– Basszusgitáron játszott a Favágók zenekarban. Zenélnek még?

– A Favágók zenekar jelenleg pihen, alkotói szabadságát tölti. Most egy dzsesszzenekarban játszom standard dzsesszt, de nem lépünk fel, csak a magunk örömére zenélünk.


– Javában dúl a válság, ön ennek ellenére szerepet vállalt egy hitelreklámban. Miért?

– A reklámfilmben nem hitelfelvételre buzdítok. Hanem arra: ha már hitelt kell felvennie valakinek, akkor a legjobb feltételekkel tegye meg.

Olvasóink írták

 • 9. pentek130 2009. szeptember 12. 21:34
  „Szerintem,hogy jó pár éve" Battonyának " hátat forditottunk kis hazánkban az "aluliskolázott" és
  "kispolgár" kifejezések már nem EU szabványok.Helyette az értelmiséghöz közel álló,
  "felüliskolázott" és "nagypolgár" szavak lennének ahelyesek.
  A proletár meg csak azoknak mond valamit akik maguk is azok voltak.”
 • 8. suellen 2009. szeptember 12. 21:19
  „Pökhendi, nagyképű szarházi, akinek a "intelligenciájától" csak az aluliskolázott proletárok esnek hasra. Fábrynak a körme alatt a kosz is többet ér!”
 • 7. pentek130 2009. szeptember 12. 21:15
  „Szerintem az RTL kereskedelmi csatornánál,365 napon belűl Fábry polihisztor úr fog minden,filmben ,vetélkedőben,hiradásban,sex műsorban és prosztata reklámban szerepelni.Szép magyar
  kiejtéssel fogjuk naponta hallani a bélgázról és a bélsárról szoló sztorijait.Mindenkit Ő fog játszani és helyettesiteni.Már látom ahogy a tv csatorna nevét ,Fábry csatornára fogják változtatni.
  Sajnálom,hogy olyan műsorokkal probálkozik amit már mások bearanyoztak.Talán/és itt bocsánatot
  kérek az emlitett személyiségtől/ Vitray úr szellemiségét is érdemes lenne lefikázni,hátha sok
  pénzt adnak érte.”
 • 6. lacim6 2009. szeptember 12. 20:15
  „vágó egy szánalmas gyurcsány seggnyaló”
 • 5. kiralyge 2009. szeptember 12. 16:56
  „Vágó Úr! Az etikett szabályait illik betartani, még Önnek is. Ha egy műsorban kezet csókol egy hölgynek (bár eléggé el nem ítélhető módon közben majd feljaléja szemével), akkor a következő hölgy játékostól való elbúcsúzásnál neki is kijár a kézcsók.
  Etikett alapszabály: Ha egy hölgynek kezet csókolsz egy társaságban, mindegyiknek kijár a kézcsók.”
 • 4. vienna 2009. szeptember 12. 16:49
  „Először is vissza kéne venni a fölényes nagyképűségből, Vágó Úr!
  Elég szomorú, hogy ilyen okoskodók képviselik a "liberális" értékrendet.”
 • 3. BsBe 2009. szeptember 12. 16:49
  „A Legyen ön is milliomos! Fábryval nem is lesz riválisa az új vetélkedőnek.
  Lehet, kedves széchenyi12 a tudását és intelligenciáját irigyled? A hozzád hasonló kis stílű emberek miatt már nagyon sokan elhagyták ezt az országot. Ha valaki ért ahhoz amit csinál, akkor rögtön kiutalják ebből az országból. Te most kicsiben teszed. De mond miért nézed? Ott az RTB Klub Fábryval, biztos hogy sokkal értelmesebb, inteligensebb mint Vágó? Bár én nem tudom elviselni a napképő, bunkó modorát. De hát kinek a pap, kinek a papné.”
 • 2. széchenyi12 2009. szeptember 12. 16:12
  „Vágó: tűnés Izraelbe!”
 • 1. a.h.a. 2009. szeptember 12. 14:37
  „Unalommá unt műsorok, hiteltelen karakter.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Inter-Aktus, amikor az egó háttérbe szorul

Amikor egy építész házaspár, a 3h építésziroda vezetői felvállalták, hogy életművük egy részét… Tovább olvasom