Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Vadászok ünnepe

Szia - Augusztus 23-án – immáron tizedik alkalommal – Szanyban rendezik a megyei vadászok közös ünnepét, a megyei vadásznapot. A rendezvényt nagy várakozás előzi meg, számos vadásztársaság és számos vendég részvételére számítanak a szervezők.

A már hagyományosnak mondható program reggel térzenével kezdődik, majd a lovas fogatos kivonulást követően 9 órától szabadtéri Hubertus-misével folytatódik a Szent Anna-kápolnánál. Az ünnepélyes megnyitó után szívükre tett kézzel fogadalmat tesznek a megjelent új vadászok, esküjüket idén prof. dr. Faragó Sándor, az NYME rektora fogadja. „Fogadom, hogy a magyar vadászok társadalmának méltó tagja kívánok lenni, tiszteletben tartom és védem a természetet, a benne élő élőlényeket, különösen az általam és vadásztársaim által terítékre hozott vadat, betartom és betartatom a vadászat írott és íratlan szabályait, mindig a biztonságos és sportszerű vadászatra törekszem, áldozatkészen ápolom a vadászat hagyományait, folyamatosan fejlesztem szakmai tudásomat, hogy hozzáértésemmel, viselkedésemmel, magatartásommal a kulturált, igaz vadászok közé kerülhessek. Isten engem úgy segéljen!"

A megyei vadásznap minden évben az egész megyei vadásztársadalom megjelenésének egyik legfontosabb színtere. Jövőre ismét találkozunk!
A megyei vadásznap minden évben az egész megyei vadásztársadalom megjelenésének egyik legfontosabb színtere. Jövőre ismét találkozunk!

Gazdag programkínálat várja az érdeklődőket: trófea-, természetfotó-, vadászfestő-, porcelán- és gyermekrajz-kiállítás, vadászkutya-, solymászbemutatók, vetélkedők, szarvasbikabőgő verseny, főzőverseny, térzene és tombolahúzás. Az idei gyermekrajzpályázaton igen nagy volt az érdeklődés, több mint 500 pályamunkából válogatta ki a zsűri a legjobb képeket, a díjakat a kiállítás helyszínén 11 óra 30-kor vehetik át az ifjú alkotók. A megyei vadásznap hajnalig tartó utcabállal és tűzijátékkal zárul, az idei esti sztárvendég az Irigy Hónaljmirigy csapata lesz.

Orbán Henrik

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új a király, mások a viszonyok

Hatalmas nyomás nehezedett az István, a király legújabb rendezéséhez szereplőket toborzó A Társulat… Tovább olvasom