Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Vadászok magyarországi versenye

Az Országos Magyar Vadászkamara kétévente rendezi meg a hivatásos vadászok magyarországi versenyét, a megmérettetést megelőzik a megyei válogatók.

Ez Győr-Moson-Sopron megyében június 9-én volt Mosonmagyaróváron, a Lajta–Hanság Zrt. majoroki lőterén.

Az idei évben három vadgazdálkodó képviseletében hat versenyző állt a rajtvonalra. Az első feladatsorok az elméleti felkészültséget voltak hivatottak felmérni, így általános vadismeretből, vadászatból, vadgazdálkodásból készültek írásos kérdések, ezt követően következett a növényismeret és a vadászatban használt kürtjelek felismerése.

A vadételek készítésénél gyakorta használt fűszernövények ábráról történő felismerése rendkívül nehéz feladatnak bizonyult, egyetlen versenyző sem ismerte fel az oregánót, a majoránnát vagy akár az izsópot.

Az elméleti feladatokat a gyakorlat, a lövészeti számok követték, a fegyverhasználat a hivatásos vadászok napi munkavégzésének fontos része. Először a nyílt irányzékú kispuskalövészetre került sor.

A négy versenyszám után egy gyors értékelést követően ismertették a verseny állását, a rendkívül kiegyenlített mezőnyben, az utolsó szám előtt bármelyik versenyző esélyes volt a győzelemre, így a klasszikus sörétlövés döntött.


A végső értékelt helyezésekért holtversenyek alakultak ki, két versenyző 58 és kettő 56 pontot ért el. Először Varga Tibor és ifj. Kuslits István között került sor a szétlövésre, itt Varga Tibor szerezte meg a III. helyezést, majd Takács Gábor, a két évvel előtti országos verseny győztese és Lang Attila mérte össze tudását, itt a nagyobb versenyzői rutinnal rendelkező Takács Gábor hozta el a pálmát, ezzel megnyerve a megyei versenyt.

A díjakat a szoros versenyt követően dr. Jámbor Lászlótól, a megyei vadászkamara elnökétől és Giczi Ferenctől, a hivatásos vadász alelnöktől vehették át a versenyzők, akiknek a serlegek mellé a Taeg Zrt. különdíjként egy őszi tarvadazási lehetőséget is felajánlott.

Győr-Moson-Sopron megyét az előző országos verseny eredményének köszönhetően idén többen is képviselni fogják a központi megmérettetésen. Reméljük, hasonló kiemelkedő eredménnyel.

Olvasóink írták

  • 2. boritas 2010. június 28. 11:43
    „Annyi fogalmad van az egészről mint tehénnek a pisztolytáskáról .....!!!!!!!!!!!!!!!! A felét nem tudnád végre hajtani a feladatnak <moderálva> !!!!!!!!!”
  • 1. accelerator 2010. június 26. 17:39
    „ki mennyi cefrét tud meginni, és utána sörétessel az elé terelt vadat lenyomni... ettől férfi a férfi!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékképek a pokolból: szőnyegbombázás Győrben

1944 áprilisában a győri vagongyár bombázásánál 800 civil esett áldozatul. Az amerikai nehézbombázók… Tovább olvasom