Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Társak előítéletek nélkül

Szűcs Kingát, a Győri Nemzeti Színház színésznőjét még a főiskolán tanította művelődésjogra Molnár Csaba (MSZP) országgyűlési képviselő, a Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. Bár egy társaságban mozogtak, nem gondolták volna, hogy egy pár lesz belőlük. Olyan pár, akik után nemcsak megfordulnak az utcán, de meg is állítják őket.

Kingát egy aláírásért, Csabát pedig tanácsért, vagy valamilyen sérelmes ügyben való közreműködést kérve. Otthonukban, a Győr belvárosától tízpercnyi autóútra lévő társasházi övezetben látogattuk meg őket.

Szieszta: – Bár nem példa nélküli a történelemben, de mégis kérdés, hogyan talál egymásra egy politikus és egy színésznő?

Szűcs Kinga (Sz. K.): – A baráti társaságomban, a fiúk a színházban jóban voltak Csabával, ráadásul tanított is engem a főiskolán, így nem voltunk ismeretlenek egymásnak. Aztán egyszer csak egymás mellett találtuk magunkat. Ebben bizonyára szerepet játszott, hogy akkoriban lettünk túl mindketten egy komoly kapcsolaton. Azt szokták mondani, hogy a nők mindig jobban tudják a dátumokat, hát én nem tartozom ezek közé a nők közé. Nem tudom napra pontosan megmondani, mikortól indult a kapcsolatunk, csak arra emlékszem, tavasz volt...

– Nem volt önökben előítélet a másik szakmájával kapcsolatban? A színésznőkről, de a politikusokról főleg akad néhány sztereotípia a köztudatban.

Molnár Csaba (M. Cs.): – Bizonyos szempontból hasonlít a két szakma egymásra. A színészek és a politikusok is sokat vannak a nyilvánosság előtt, megismerik őket. Akadnak ennek kellemes, jó részei, de bizony szembe kell nézni az előítéletekkel. A politikusról ugye azt mondja a negatív sztereotípia, lop, csal, hazudik, a színésznők pedig könnyűvérűek, isznak, buliznak, ráadásul nem is igazi munkát végeznek.

Sz. K.: – Nem voltak egyáltalán előítéleteim. Megszoktam azt, hogy furcsának tartanak minket, meg különcnek, meg mindenfélének. Tudtam, ő ugyanebben a cipőben jár, ezért gondoltam, hogy végül is sok baj nem lehet vele, ha engem, az én életritmusomat kibírja, akkor én is kibírom az övét.

– Bár most nagyon harmonikusan ülnek itt a kanapén, de gondolom, ennél zaklatottabb a közös élet, amely egy éve tart már ebben a lakásban.

Sz. K.: – Hát, komoly szervezést igényel a közös életünk. A munkáink, Csaba külföldi útjai, Budapest, Győr...

M. Cs.: – Én napközben dolgozom, Kinga pedig este. Hétvégén ugyancsak sok a fellépése, tehát abszolút ütik egymást a programjaink.

Sz. K.: – Sajnos mire ő hazajön, én elmegyek itthonról, de azt gondolom, a nők dolga az, hogy szervezzék a család dolgait. Tehát én vagyok az, aki lemondok dolgokról, vagy dolgokat, hogy együtt tudjunk lenni. Csaba munkája más. Nem teheti meg bizonyos helyzetekben, hogy nem megy. Én azért néha megtehetem, hogy azt mondom, hogy nem megyek.
– Képviselő úr, nyugtasson meg, azért a premiereken ott van!

M. Cs.: – Nem csak a premiereken. A Chicagót hatszor láttam. Amikor csak tudom, megnézem Kingát.

Sz. K.: – Én pedig figyelem az ő szerepléseit. Sőt, ha lehet, akkor kimegyek, meghallgatom a nyilvános beszédeit. Ráadásul ezekre készülve, ahol tudok, segítek neki.

M. Cs.: – Politikusfeleség, PR-ban Kinga nagyon otthon van, bár tudható rólunk, nem vagyunk összeházasodva. Sok jó tanácsot ad nekem.

– Ha már a házasság szóba kerül, tervezik?

Sz. K.: – Sokat beszélünk róla. Maradjunk most ennyiben, no meg abban, hogy számunkra a legnagyobb ünnep a család ünnepe, a karácsony. Már most készülünk rá. Egy egész hétvégét akarunk együtt tölteni hármasban. Mi ketten és a feldíszített fenyőfa.

– Végül is a közös élet nem feltétlenül egy papíron múlik, ha sikerül egyeztetni a programot, mit csinálnak a legszívesebben?

M. Cs.: – Utazni nagyon szeretünk együtt. Hosszú hétvégéken, de van, hogy csak egy napra elugrunk a Balatonra. Aztán ott a mozi. Szenvedélyes filmbarátok vagyunk, szinte mindent megnézünk. Vasárnap elmegyünk Budapestre, mivel hétfőn nekem parlament van, Kingának pedig egyéb elfoglaltsága. Este aztán irány valamelyik filmszínház! De legyünk őszinték, sajnos van olyan, hogy napokat nem találkozunk, mert egyszerűen úgy jön ki, hogy én itt dolgozom, ő ott, ő elutazik, én haza. Ráadásul a parlamentben az európai ügyek bizottságában vagyok, és RFT-elnökként is sok dolgom van Brüsszelben.

– Előfordult már, hogy a politikust mint a színház egyik vezető színésznőjének élettársát valaki megpróbálta kihasználni?

M. Cs.: – Ahogy a Korcsmáros Gyurival beszéltem arról, hogy mit lehetne segíteni a színháznak, bővítésben, fejlesztésben, ugyanúgy beszélünk Forgács Péterrel is erről. De nem szeretnénk, ha a magánéletünk keveredne a munkával. Legalábbis, amennyire csak lehet.

– Egy-egy kérdés még mind a kettőjüknek. Szakmailag mit hoz a közeljövő?

Sz. K.: – A dzsungel könyvében játszom Bagirát, aztán pedig a Made in Hungáriában Verát. Mind a kettő nagyon szép szerep. Szerintem a családosok nagyon fogják szeretni, novemberben lesz a bemutató.

M. Cs.: – A Regionális Fejlesztési Tanács elnökeként dolgozom azt hiszem a hétből a legtöbb napot. Négy pályázatot írtunk ki eddig, november végéig ki fogunk írni még vagy tízet. Összességében ebben az évben 200 milliárd forintig is elmehet a felhasználható forrás. Azon dolgozunk, hogy ezek a pénzek ide jöjjenek. Győrött nagyon aktuális a Széchenyi tér, bízom benne, hogy meg tudjuk finanszírozni és az új Káptalandomb-projekt. Ha erre tudnánk forrást mozgatni, akkor én azt mondom, jó évem volt.

Fábián György

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véletlenül szándékos - filmet forgatnak Győrben és környékén

Mozifilmet, vagy ha engedünk a pontosításnak, nagyjátékfilmet forgattak Győrben és környékén. Nem… Tovább olvasom