Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Sztárok nyomában

Mészáros Andreának különleges hobbija van: autogramokat és közös fényképeket gyűjt sztárokról.

Mészáros Andreának különleges hobbija van: autogramokat gyűjt ismert emberektől, és közös fényképekkel gyarapítja tekintélyes gyűjteményét. Naprakészen tudja, mikor, melyik híresség érkezik Magyarországra, de egy-egy számára fontos aláírásért más országba is hajlandó útra kelni.

Ronaldo, David Beckham, Roberto Carlos, Colin Firth, Anastacia, Phil Collins, Glenn Close, David Bowie, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Ralf Schumacher – néhány név csupán azok közül, akikkel Mészáros Andrea egy fotón szerepel. A 29 éves lány hobbija még gyermekkorában kezdődött.

Szülővárosába, Mosonmagyaróvárra ritkán látogatott el ismert személyiség, így sok társával együtt ilyenkor ő is sorban állt az aláírásokért. Az évek teltek-múltak, a gimnázium elvégzését követően Andi Budapestre került egyetemre, s ott is folytatta a hobbiját, sőt, ott indult be számára az igazi „nagyüzem". Ma már ezer felett vannak a hírességektől származó autogramjai, de rengeteg közös képe is van az ismert emberekkel. Magyarországon hozzá hasonló gyűjteménnyel alig néhányan büszkélkedhetnek.

David Beckhammel
A legkitartóbbak igazi kis baráti csapattá kovácsolódtak össze az évek alatt, és együtt „vadásszák már a nagy halakat". Az óvári lány előre tudja, hogy mikor, melyik híresség jön hozzánk, s társaival kinyomozzák, hogy melyik rangos hotelben szállnak meg. Andi egyébként a Malévnél dolgozik, de a legkevesebb sztárba ott botlott bele. A gyermekkori kedvencét, Sophia Lorent azonban ott látta meg, amikor két évvel ezelőtt az olasz díva magyar menye révén az esküvő előtt is többször járt nálunk. Az autogramgyűjtő lány először meg sem tudott szólalni a megilletődöttségtől, hogy láthatja az itáliaiak büszkeségét, később azért elmondta neki, hogy gyermekkora óta vágyott arra, hogy találkozhasson vele. Fotót ugyan nem engedett készíteni a díva, de az aláírása bekerült Andi féltett kincsei közé.

És hogy kiké tartozik még a legnagyobb ereklyék közé? Madonnáé, Michael Jacksoné az első között. Velük többször is összefutott már a lány, de fénykép még nem került be velük az albumba. Erről azonban a gyűjtő még nem mondott le. A pop királya kedvesen viselkedett mindig, ám Madonna kifejezetten undok volt a rajongókkal. Andi azonban annyira szereti őt, hogy neki még ezt is megbocsátja.

Ronaldóval
Az autogramvadászok különben sem mindenáron próbálkoznak, nem mennek át erőszakos zaklatásba, csak akkor próbálkoznak többször, ha úgy látják, van esély arra, hogy megpuhítható az illető. Ilyen eset volt például Glenn Close is, aki amikor nálunk forgatott, többször is elhárította a közös fotót, ám amikor a hotel előtt rá váró rajongóktól megkérdezte, hogy akkor is ott lesznek-e még, amikor hosszú órák múlva visszatér, megenyhült azok kitartásán. Andiék Elton Johnt a szállodától autóval követték, amikor az angol híresség pirosat kapott a lámpánál, az óvári lány kiugrott, majd bekopogtatott a  poszterekkel az ablakon. Az angol énekes vette a lapot, és kérés nélkül is odakanyarította a nevét az elé tett lapokra. A hírességek döntő többsége egyébként a gyűjtő tapasztalatai szerint közvetlen és kedves. Bon Jovi például akkor is szakított rájuk időt, amikor a játszótérre vitte a gyerekeit Budapesten.

Mészáros Andrea számára a következő Alain Delon lenne. A nagy francia színészgeneráció tagjai közül – Belmondótól Deneuve-ig – mindenkitől megvan már az aláírása, egyedül Deloné hiányzik. Úgy tűnik, erre még várnia kell, mert a színészt a hírek szerint kórházban kezelik, így az utolsó pillanatban lemondta a részvételt az Operabálon.  S hogy ki az a híres személyiség, akinek az autogramjára a legjobban vágyik Andi? Fidel Castro, kapjuk a kérdésre a választ. A  csaknem ötven éve hatalmon lévő politikus tevékenységét sokan vitatják, de az biztos, hogy azon kevés emberek egyike, akik beírják magukat a történelemkönyvekbe, mondja a lány, aki hozzáteszi: ezért az aláírásért még Kubába is hajlandó lenne elrepülni...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arctalan segítők a telefonban

Félmillió hívás évente: hazánkban ennyien fordulnak az ifjúsági telefonos… Tovább olvasom