Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Szerelmes szabadság

A Ghymes együttes énekese és szövegírója, Szarka Tamás a következő a sorokat ajánlja a közönség figyelmébe:

˝Azt hisszük, a szabadság messze van, magasan repül a bizonytalanság, a veszély, az ígérgetés drága világában, ahol nagy a sírás és nagy a nevetés. Milyen öregek is vagyunk, ha elfelejtettük már, hogy vele születtünk, csak óvatosságból előreküldtük, ő a holnap és szerelmes belénk. A Szerelmes szabadság. A fiatal élet meri csak visszahívni, mert a legnagyobb bátorság kell ahhoz, hogy a magunkévá tegyük, mert halálosan szép. 1848 március idusán mi, magyarok ezt megint megtettük, ritka pillanat volt, már nem a szavak, csak az ének tudja felidézni igazán. Énekeljük együtt a bátorság ünnepét.˝


A 27 éves Ghymes dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje. A Ghymes zenéje hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre: mélyről jön és erőt ad. A szakma elismerését számos díjuk bizonyítja, a telt házas, lendületes és lélekemelő koncertek a közönség töretlen szeretetét tükrözik. A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló élő muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereiknek.

A győri fellépőként közreműködő Kézfogás kórus a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola és Általános Iskola Bartók- kórusának, a Nyugat-magyarországi Egyetem Silver Bells kórusának, a Szabadhegyi Közoktatási Központ Szivárvány kórusának és a Széchenyi Népdalkör énekeseinek közös kórusa (karigazgatók: Pappné Farnadi Tamara, Szabó Rita, Váray Tamás és Pálfalvi A. János).


Ünnepi koncert

Március 13-án este 8 órakor Győrben, az egyetemi csarnokban lép föl ˝Szerelmes szabadság˝ című ünnepi koncertjével a 27 éves Ghymes együttes. Vendégeik: Keresztes Ildikó, Dörner György és a Kézfogás kórus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Banán- és kólaeső Bukarestben

Koltay Gábor filmrendező, operatőr hiányolja a nagy történelmi filmeket, az értékes televíziós… Tovább olvasom