Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Sülve-főve együtt lesz az ország

Sopron-Budapest - Sülve-főve együtt lesz az ország
Geszti Péter Sopronban, a Megyei Jogú Városok Szövetsége fórumán is népszerűsítette a Magyar Vágtát, amelyet jövőre is megrendeznek.

– Szeretnénk a következő évben is meggyőzni a városokat, hogy nevezzenek és legyenek ott a Magyar Vágtán – mondta érdeklődésünkre Geszti Péter kreatív igazgató. – A visszajelzések egyértelműen azt mutatják, nagyon sikeres volt az idei rendezvényünk. A két nap alatt mintegy 120 ezren látogattak ki a helyszínre, s a felmérések szerint az országban mintegy egymillióan nézték az élő televíziós közvetítést. Örülök, hogy a Megyei Jogú Városok Szövetségébe tömörülő települések polgármesterei előtt részletekbe menően kifejthettem, mi a Magyar Vágta valódi szándéka és szépsége. A szándék: legyen a magyar városoknak, falvaknak egy olyan ünnepe, amely országimázs-fesztivál is egyben, legjobb, legszebb hagyományainkat felkarolva, modern, medializált keretek között. Talán a legfontosabb, hogy ez olyan együttléte legyen a hazai településeknek, embereknek, ahol nincs jelen a pártpolitika.

Geszti Péter
Geszti Péter

– Jövőre május 31. gyereknap, utána következik pünkösdhétfő. Úgy hisszük, mindez nagyon jó alkalmat teremt a Magyar Vágta megrendezésének – folytatta Geszti Péter. – A helyszín a Hősök tere, annyi változással, hogy jóval több tribünt fogunk felállítani. Elképzeléseink szerint jövőre a legjobb húsz magyar telivér nem vehet részt a vágtán, így kiegyenlítődnek a benevezett települések induló lovainak esélyei. Szerintünk így még igazságosabb lesz a harmincmillió forintos fődíj elnyerése. Emellett „Országkonyha" címmel egy óriási sütés-főzésnek is helyet biztosítunk.

Kérdésünkre – miszerint Geszti Péter mennyire „vágtat" napjainkban a hazai közéletben – elmondta: az elmúlt húsz évet mondhatni végiggaloppozta popzenészként, szövegíróként, musicalszerzőként, reklámszakemberként. Most inkább a megnyugvás időszakát éli, annál is inkább, mivel februárra várják első gyermeküket párjával.

Reklámügynökségen ismerkedett meg azzal a hölggyel – az egyik rádió kommunikációs igazgatójával –, akit végül feleségül vett. Azért a munka sem várat magára: Dés Lászlóval musicalt ír az Ezeregyéjszaka meséiből.

– Sopronban több alkalommal jártam, VOLT Fesztiválon, meg nem VOLT Fesztiválon, sőt, nyaraltam is már itt. Nagyon szeretem a várost, kár, hogy 220 kilométerre van Budapesttől. Sajnálom, hogy nincs több belőle Magyarországon – intett búcsút Geszti Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mikulás első embere

Jól döntött a Mikulás. Legnagyobb magyarországi gyárába Presser Gábort bízta meg: felügyelje a… Tovább olvasom