Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Spielberg 183 milliót bukott

Tovább gyűrűzik a Madoff-ügy: az amerikai tőzsdei felügyeletet ellátó Securities and Exchange Commission belső vizsgálatot végez, hogy feltárja a saját alkalmazottjai és a Madoff család közötti esetleges kapcsolatokat.
A minden idők legnagyobb csalójának nevezett Bernard Madoffot azért tartóztatták le, mert piramisjátékkal 50 milliárd dollárnyi összeget „tüntetett el", ezzel a Föld számos oldalán tett tönkre – nem túlzás azt mondani: tett földönfutóvá – embereket, akik a nagy haszon reményében rábízták a pénzüket.

A férfi – tízmillió dolláros óvadék ellenében – házi őrizetben várja a bírósági tárgyalást.

Az egykori pénzembernek – ma csalónak – elektronikus karkötőt kell hordania a bokáján, a hatóságok ennek segítségével figyelik a mozgását. Ugyanis kötelezték, hogy este hét óra és reggel 9 között a lakásában tartózkodjon. Útlevelét már le kellett adnia.

Az eddigi nyomozásokból az is kiderült, hogy a Wall Street-i csaló, Bernard Madoff unokahúga a tőzsdefelügyelet egyik magas rangú tisztségviselőjének a felesége – a férfi annál a hivatalnál dolgozott, amelynek feladata lett volna a csalás felfedezése. A nő ügyvédként dolgozik nagybátyja New York-i cégénél, és a férje, Eric Swanson a SEC (az amerikai tőzsdei felügyeletet ellátó Securities and Exchange Commission) korábbi igazgatóhelyettese. Swanson annak a SEC-csapatnak volt a tagja, amely a most 70 éves Madoff ügyeit korábban is vizsgálta, így 1999-ben és 2004-ben is. A pénzember ügyletei már akkor is gyanúsak voltak, az akkori vizsgálatok azonban nem fedtek fel törvénytelenséget. Swanson egyébként tavaly vette feleségül Madoff unokahúgát, és már 2006-ban felmondott a SEC-nél. Állítja: Madoff unokahúgát csak évekkel azt követően ismerte meg, hogy vizsgálódott a férfi cégének ügyei után. Ez egyébként kulcsmomentum lehet az ügyben, a SEC-nél igen szigorú szabályok vannak érvényben: az alkalmazottak nem járhatnak el olyan ügyekben, amelyben személyesen ők maguk, rokonaik vagy közeli ismerőseik érintettek lehetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megasztár megasztárja

Közvetlen, egyszerű, de magabiztos. Néhány tulajdonság, ami már az első beszélgetésünkkor… Tovább olvasom