Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Sopront New Yorkra cserélte

Minden lány álma, hogy a leghíresebb divattervezők ruhakölteményeiben vonulhasson végig a kifutón.

Giorgio Armani, Gucci, Prada, Versace – minden lány álma, hogy a leghíresebb divattervezők ruhakölteményeiben vonulhasson végig a kifutón, az ő ékszer-, óra- vagy épp parfümreklámjaikhoz „kölcsönözhesse" arcát. Azt, hogy a leghíresebb modellek is kicsiben kezdték a szakmájukat, mi sem bizonyítja jobban, mint a soproni származású, de immár New Yorkban élő topmodell, Ebergényi Réka. Ő az iskolai divatbemutatók után immár Milánó, Párizs és London kifutóin vonul, ugyanott, ahol Naomi Campbell vagy épp Kate Moss.

Ebergényi Réka a világ egyik legkeresettebb modellje, a reklámcégek, fotósok és ügynökségek versengenek érte.

Számtalanszor szerepelt világhírű magazinok címlapján tengerentúlon és Európában, többek között az ő arca miatt vásárolnak a nők Armani-kollekciókat és Lancome-parfümöket. A soproni lány New Yorkból villámlátogatásra hazatért szülővárosába, ahol egy társasági eseményen – nevezetesen egy kiállításmegnyitón – emelte jelenlétével az est fényét.

– Hogy idézné fel a karrierje indulását? Nehéz kezdet volt, vagy sétagalopp?

– Talán furcsán hangzik, de egyáltalán nem kellett törnöm magam, hogy elérjem, amit elértem. Amikor befejeztem a középiskolát, Budapestre kerültem, ahol felkerestem egy ügynökséget. Nem gondoltam semmi komolyra, mindössze – lévén, hogy ruhatervező a végzettségem, közel áll a divat a szívemhez – néhány fotózásból szerettem volna egy kis nyári zsebpénzt keresni. Gondolhatod, hogy meglepődtem, mikor megkaptam a hírt: felfigyelt rám egy Párizsban és New Yorkban is irodával rendelkező ügynökség. Szerencsém volt, semmi nem tartott vissza. Kapcsolatom sem volt és komoly munkám sem, így hát nekivágtam az útnak. Persze bátorság azért kellett hozzá. Gyakorlatilag nulla angolnyelv-ismerettel felültem egy New Yorkba tartó repülőgépre, zsebemben a megadott címmel, amit fel kellett keresnem. Persze oda találtam, onnan pedig már minden ment, mint a karikacsapás. Elkezdődtek a fotózások, sorban jöttek a felkérések.

– Mit gondol a modellek életéről? Milyen egy jó modell, mi a legfontosabb tulajdonság, amivel rendelkeznie kell?

– Egy lány lehet bármilyen gyönyörű, rendelkezhet a legoptimálisabb adottságokkal, lehet a legigézőbb tekintete, ha nem „akar" modellkedni. Ez tipikusan olyan munka, ahol a hozzáállás legalább ugyanolyan fontos, mint a külső. Az egyik a másik nélkül nem elég. A munkáról pedig azt tudnám elmondani, hogy a lakásom és a macskám New Yorkban, a szerelmem Londonban van, én pedig épp itt, de lehetnék akár a világ bármely pontján.

Rengeteget utazom a fotózások miatt, csodaszép helyekre jutottam el. A fotósok nagy kedvence Mexikó, ami az Egyesült Államokban élők számára közeli, olcsó, mégis egzotikus helyszín. Sok magazin számára készülnek ott képek.

A munka mellett pedig élem a saját kis életem. Habár nem vagyok egy kifejezetten otthon ülő típus, mégis szeretem a New York-i lakásomat. Szabadidőmben mindig találok otthon magamnak valami kis elfoglaltságot, vagy épp főzök valami finomat. Tetszik a város, ahol élek. Ahogy mondani szokták, a város, ami soha nem alszik, örökké pezseg és tele van hírességekkel. Sokszor előfordul, hogy ruhákat válogatok egy butikban és épp valamelyik híres hollywoodi színésznő válogat a másik oldalon. Vagy súlyzókat emelgetek egy konditeremben, és Gisele Bündchen kocog mellettem a futópadon.
– Mi a véleménye arról a hírről, hogy egy brazil modell a munkájába halt bele? Annyira betegesen akart egyre vékonyabb lenni, hogy nem bírta a szervezete, belehalt az éhezésbe.

– Nem hallottam róla, és nem is tapasztaltam ilyesmit. Minden modell figyel a testére, hiszen ebből élünk. Velem is megesett, hogy úgy mentem be az ügynökségemhez: „Nézzétek, meghíztam, lám, milyen vastag lett a combom." Máskor a hasammal van bajom. Ilyenkor mindig ők azok, akik megnyugtatnak: „Réka, te így vagy jó." Általában valóban megnyugszom ettől.

– Említette, hogy szereti New Yorkot. Ennek ellenére elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer mégiscsak hazajön?

– Nem. Persze sosem felejtem el, honnan indultam. Lélekben ugyanaz a lány maradtam, mint aki húszévesen nekivágott a világnak, de most, hat évvel később már sok minden volt rám hatással, ami mind-mind arra ösztönöz, folytassam, amíg lehet. Szívembe zártam Sopront, mégis úgy gondolom, én már megtaláltam azt a helyet, ahol élni szeretnék.

C. V.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Omega évtizedek Égi jelben

Az Omega együttes jövőre lesz negyvenöt éves: a márkanévből lassan legenda lesz. Az utóbbi két évben újra bejátszották a Kárpát-medencét, visszahódították Németországot, s megjelent tizenhatodik önálló albumuk. Az Égi jelet Benkő László zeneszerző, billentyűs fejtette föl olvasóinknak. 2006-ban ismét nagy éve volt az Omegának. Koncertkörutak és nyolc év kihagyás után megjelent a tizenhatodik album Égi jel címmel. Tovább olvasom