Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén 0°C | 7°C Még több cikk.

Produkció! Világszám!

Gyõr-Marcalvárosban, a szokott helyen új mûsorral látható
a Magyar Nemzeti Cirkusz október 3-tól 8-ig.

Győr-Marcalvárosban, a szokott helyen új műsorral látható a Magyar Nemzeti Cirkusz október 3-tól 8-ig. A 70 tagú társulat, 50 idomított állattal – köztük a világ legnagyobb fehértigris-csoportjával – lép fel a porondon. A tizenegy tigris idomárja az amerikai sztárvendég, Suzan Leizie.

Sztárok a levegőben, salto mortale a kupola alatt. Látható lesz Richter Flórián, a világ legjobb lovas akrobatája és lóidomárja. AM agyar Nemzeti Nagycirkusz új nemzetközi gálaműsorával vendégszerepel a felállított 1500 személyes sátorban.

–Idén milyen látványosságokkal lepik meg a közönséget? – kérdeztük Richter József igazgatót.

– Vadonatúj műsorral, háttérrel és hangtechnikával igyekszünk elkápráztatni a publikumot. Nyolctagú fúvószenekarunk gondoskodik a jó hangulatról, a budapesti operában épített díszlet pedig különleges esztétikumot nyújt. A vendégek többek között a világ legnagyobb fehértigris-produkcióját láthatják, melyet amerikai sztárvendégünk, Suzan Leizie mutat be.

Ezzel a számmal a csinos művésznő a 2005-ös monte-carlói cirkuszfesztiválon ezüstdíjat nyert. Az előadás során 30 ló, elefánt, láma és púpos teve vonul fel, emellett számos világszámot tűztünk műsorra, de ez legyen meglepetés!

– Két éve Richter Flórián is második helyezést ért el Monte- Carlóban. Milyen produkcióval?

– Ugyanazt a lovas akrobataszámot mutatta be, amit én harminc évvel ezelőtt a szüleimmel és a nővéremmel adtam elő. Természetesen akkor a Flóri még a világon sem volt. Legnagyobb örömünkre neki sikert hozott. Flóri ezúttal is hasonló lovas mutatványokkal kápráztatja el a nagyérdeműt.

– Az ön másik fiát nem vonzza a cirkusz világa? – Kisebbik fiam, a tizennégy é ve s József a sportban jeleskedik. Tehetséges teniszező, nagy reménység. Persze a kimagasló eredményért meg is dolgozik, akárcsak mi a cirkuszban: napi két-három órát edz. Reméljük, egyszer majd ő is dicsőséget hoz az országnak.

– Utazásaik során hány nyelvet sajátítottak el?

– Flórián például beszél angolul, németül, olaszul, spanyolul, románul és persze magyarul. Jelenlegi társulatunk is többek között olasz, amerikai, ukrán, román tagokból áll, összesen 8–10 nemzetiség képviselteti nálunk magát. II. János Pál pápa ezért nagy becsben tartotta a cirkuszt. Valahányszor ugyanis Rómában jártunk, a Szentatyát is szórakoztattuk előadásunkkal, ő pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy példaértékű a magatartásunk: ilyen sokféle nép békében él egymással és
dolgozik a közös produkció
sikeréér t.

Az előadások kezdete:

hétköznap 18 órakor, szombaton 15 és 18 órakor, vasárnap
11 és 15 órakor.

Jegyelővétel: 9–19 óráig.

Információ: 06-20/935-4050.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rodolfo eltűnt bajusza nyomában

Gálvölgyi Jánosról sok mindent tudunk, de még többet nem: gyerekként buszvezető szeretett volna lenni, nagyra tartja a bohócokat, a Madách Színházban jelenleg is játszott Producerek című musical kedvéért egy éven át járt énekórákra és legfontosabb érték számára az egészség. Tovább olvasom