Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Pónifogattal versenyez a polgármester

Nemcsak lovassal, hanem valószínűleg pónifogatot hajtó polgármesterével is képviselteti magát Kapuvár a Nemzeti Vágta területi előfutamán, a Kisalföld Vágtán.

Kapuvár környékén nemcsak a lótartásnak, hanem a huszárkodásnak is nagy hagyománya van, egykor híres volt az Esterházy-lovasbandérium, amelyet – követve a nemes elődöket – tavaly év végén újjáélesztettek a helyi lóbarátok, Kapuvári Lovasbandérium néven. Várhatóan ők is ott lesznek többek között felvonulóként hagyományos kapuvári viseletükben a háromnapos Kisalföld Vágtán. De nemcsak ők: Hámori György, a város polgármestere is feltűnik a rendezvényen, ami – tekintve, hogy ő a verseny egyik védnöke – önmagában nem lenne hírértékű, csakhogy a városvezető rajthoz is áll egy különleges versenyszámban. A polgármesterek futamán, azaz a kettespónifogat-hajtó számban indul majd, ahol a nevező települések vezetői jótékony céllal versengenek.

– A helyi óvoda vagy óvodák részére lehet majd díjakat nyerni, aminek – különösen most, a normatívaelvonások után – természetesen Kapuváron is nagyon örülnénk – mondta a polgármester, biztosítva minket, hogy a szükséges adag bátorság, amire nem lovas emberként szüksége lesz az induláshoz, egyelőre megvan benne. Azért izgulnia nem kell, hiszen a vállalkozó kedvű polgármesterek tapasztalt segédhajtót kapnak maguk mellé a gyirmóti Kisalföld Vágtán, aki ügyel arra, hogy minden rendben menjen a minden bizonnyal nagy izgalmakat tartogató fogathajtásban. Akadályhajtásról van egyébként szó, ami itt annyit jelent, hogy bóják jelölte kapuk között kell majd végigvezetni a kis lovakat, úgy, hogy a bóják csúcsára helyezett teniszlabda ne essen le.

A kettespónifogat-hajtás izgalmas versenyszámnak ígérkezik, különösen, mert polgármesterek ülnek majd a bakon.
A kettespónifogat-hajtás izgalmas versenyszámnak ígérkezik, különösen, mert polgármesterek ülnek majd a bakon.

Hogy az ˝alapszámban˝, azaz a gyorsasági futamon kit indít majd a város, azt még nem döntötte el a Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület, de a ló – egy hatéves sárga arab mén – már megvan, s rövidesen megkezdik a felkészítését a Bem utcai sporttelepen. Annak mindenki egyöntetűen örül, hogy a helyi előfutam megrendezésével esélye van Kapuvárnak arra, hogy a kétmillió forintos nevezési díj befizetése nélkül jusson el a budapesti Hősök terén rendezett, milliók által nyomon követett Nemzeti Vágtára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A filmcsinálás nem one-man-show

A Cathrine magánélete című kisjátékfilm különdíjként a zsűri elismerő oklevelét nyerte a 41. Magyar… Tovább olvasom