Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves vendégeink!
Győr városának vezetése és minden lakója nevében szeretettel köszöntöm a táncművészeti biennále valamennyi résztvevőjét és a rendezvénysorozat iránt érdeklődő közönséget!

Valaki egyszer úgy fogalmazott, a táncnál nincs ősibb és autentikusabb mozgásforma az emberiség történetében. Az ősember előbb tanult meg táncolni, mint beszélni, előbb csalt ki az állati bőrből készített dobokon ritmust egyszerű hangszeréből, mint fogalmazott volna meg kijelentő mondatokat, s előbb kezdett el a melegítő, életet adó tűz körül rituális táncot járni, táncba foglalni örömét és fájdalmát, mint kőbe vésni, leírni az érzéseit. A tánc maga az élet, s az élet nem létezhet tánc nélkül. Bensőnkből fakad, mint édesanyánk éneke a bölcső mellett.

Győr városának büszkesége a méltán világhírű Győri Balett. Ez a kiváló társulat kulturális életünk gerince. Nemcsak számos ismertté vált táncjátékot, nemzetközi sikert és remek előadásokat köszönhetünk nekik, de olyan rendezvényeket is, mint a Győri Táncművészeti Biennále, amely idén ismét rabul ejti majd a színvonalas kultúra szerelmeseit. Az érdeklődőknek lebilincselő táncélményekben, szívet-lelket gyönyörködtető produkciókban lesz részük, érdemes hát bekapcsolódni az eseményekbe.

Győr polgármestereként nagy örömömre szolgál, hogy városunkban köszönthetjük a hazai táncélet szereplőinek színe-javát, s hogy az itt élőknek és a produkciókra Győrbe látogató vendégeinknek maradandó művészeti csemegével szolgálhatunk a Győri Balett segítségével.

Jó szórakozást, hasznos időtöltést, kellemes kikapcsolódást kívánok valamennyiüknek!

Borkai Zsolt polgármester
Borkai Zsolt polgármester

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

El. Ke. Lam, Athén

Június 19., péntek, 21.00, színház előtt - Görög est és táncház az El. Ke. Lam Hellenic … Tovább olvasom