Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Pályázati alap az évfordulóra

Pályázatot írtak ki az 1956-os forradalom jubileumának megünneplését támogató összegre.

Pályázati alap az évfordulóra

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés 1956-os Forradalom és Szabadságharc 50. Évfordulójának Megünneplését Támogató Pénzeszközt Felosztó Ideiglenes Bizottsága pályázatot hirdet az 1956-os forradalom és szabadságharc jeles jubileumának megünneplését támogató pénzeszköz felhasználására. Pályázható összeg: 15 millió forint. Az elnyerhető pályázati összeg felső határa:  500 ezer forint.
Pályázhatnak települési önkormányzatok, elsősorban kistelepülések és kisvárosok, társadalmi szervezetek, egyesületek, civil szerveződések, a működési területükön lévő  települési önkormányzatok támogató nyilatkozatával.

A pályázat témaköre: az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának méltó megünneplése (rendezvény szervezése, vetélkedő bonyolítása, kiadvány készítése, emlékmű állítása, rendhagyó történelemóra tartása stb.).
A pályázatnak tartalmaznia kell a program rövid leírását, a megvalósítandó cél ismertetését, a közreműködők körét. Az elnyert támogatási összeg csak a megjelölt feladatokra használható fel, ha az elmarad, vissza kell utalni.

A beérkezett pályázatokról a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés ideiglenes bizottsága dönt. Az elbírálásnál a saját forrás megjelölése előnyt jelent. A támogatásban részesülő pályázó köteles feltüntetni, hogy a kiadvány, az előadás, az emlékmű, a rendezvény, a program a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés támogatásával jött létre. A pályázathoz a megyei önkormányzat által összeállított adatlapot kell csatolni, amely a megyeháza portájáról szerezhető be (Győr, Árpád út 32.), illetve letölthető a www.gymsmo.hu címről, a „Pályázatok, felhívások" címszó alatt. A pályázatokat a kitöltött adatlappal együtt két példányban (1 eredeti, 1 másolat) kell benyújtani a következő címre: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Hivatala, Központi Iktató (9021 Győr, Árpád út 32.). A borítékra kérjük ráírni: „Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának megünneplését támogató pénzeszköz". Az összeg felhasználásáról szakmai beszámolóval és bizonylatmásolatokkal 2007. január 31-ig kell elszámolni a megyei önkormányzatnál. A pályázat beérkezési határideje 2006. június 2.
Információ kérhető Kissné Heller Ilona kulturális szakreferenstől (96/522-260), Koczkásné Sipőcz Katalin osztályvezetőtől (96/522-253) és Ponty Zita sajtóreferenstől (96/522-208).

Megyei emlékbizottság segíti a jubileum méltó megünneplését

A megyei közgyűlés döntése alapján az 1956-os forradalom és szabadságharc 50 éves jubileumára emlékbizottság (tagjai: Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Szokolay Sándor zeneszerző, dr. Pápai Lajos római katolikus megyés püspök, Ittzés János evangélikus püspök, dr. Kuroli Géza egyetemi tanár, dr. Herpay Imre egyetemi tanár, Fehérváry Zoltán, a Történelmi Igazságtétel Bizottság megyei elnöke) alakult, amelynek feladata az ünnepségek összefogása, támogatása és az évfordulóval kapcsolatos pályázatok kiírása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgács Péter újra 'éhes'

Forgács Péter, a győri színház népszerű drámai- és musicalszínésze a napokban Jászai-díjat kapott. Tovább olvasom