Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Osztrák–magyar Haydn-napok

Osztrák–magyar Haydn-napokat rendeznek a hétvégén a fertődi és a kismartoni (eisenstadti) Esterházy-kastélyban.
Fellép Tzimon Barto zongoraművész, az Osztrák–magyar Haydn Zenekar Fischer Ádám vezényletével, valamint az Arnold Schoenberg Kórus és Zenekar.

A magyarországi fertődi és az ausztriai kismartoni Esterházy-kastély tavaly, a Haydn-év során megkezdett egyedülálló és sikeres együttműködése idén is folytatódik. Kapcsolataikat még szorosabbra fűzve, már egy közös rendezésben megvalósuló fesztivállal, az Osztrák–magyar Haydn-napok koncertjeivel várja a közönséget a Haydn Fest-
spiele Eisenstadt és a Hungarofest Nonprofit Kft. Klassz Zenei Irodája, valamint a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága.

Az osztrák zeneszerző, Joseph Haydn emlékére megrendezett háromnapos koncertsorozat első napján, szombaton lép fel Tzimon Barto amerikai zongoraművész, aki a kismartoni Esterházy-kastélyban Schubert- és Haydn-darabokat ad elő.

Vasárnap Mozart- és Haydn-szimfóniákat hallhat a közönség az Osztrák–magyar Haydn Zenekar előadásában, Fischer Ádám vezényletével a fertődi Esterházy-kastélyban.

A háromnapos rendezvénysorozat befejező napján, Haydn halálának 201. évfordulóján, hétfőn az Arnold Schoenberg Kórus és Zenekar Haydn A teremtés című oratóriumát adja elő a kismartoni Hegyi templomban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hősök napja – az elesett katonák tisztelete

Május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonákra emlékezik az ország. A hősök hivatalos,… Tovább olvasom