Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Nívós táncverseny Győrött

Magyarország egyik legkiemelkedőbb latin-amerikai táncversenye lesz november 3-án a Magvassy Mihály Városi Sportcsarnokban. A játékos csacsacsa, a szerelmes rumba, az egzotikus szamba, a szórakoztató jive mellett a harcias paso doble is szerepet kap a színvonalas rendezvényen.
A Dimenzió Tánc Sport Egyesület szervezésében már volt magyar bajnokság Győrött (2003-ban); most „Austrotherm-kupa 2007" címmel – másodszor – rendezik meg városunkban.

A kupára az ország számos településéről érkeznek élvonalbeli profi táncosok (junior I, junior II, ifjúsági, felnőtt és szenior kategóriában), a rendezők közel száznyolcvan versenyző párt várnak. A nap egyik fénypontja a latin-amerikai világranglistát vezető, EuróPAS-díjas Maurizio Vescovo és Törökgyörgy Melinda lesz. Többek között láthatjuk a „Szombat esti láz" című televíziós műsorban Ungár Anikóval táncoló dr. Faluvégi Andrást is, aki most új partnerével Anastasia Erofeevával a Dimenzió TSE színeiben versenyez. Győrből még négy páros, Kiss Tibor–Zuzánszky Adrienn (Dimenzió TSE), Schwarczkopf Attila–Szépe Szilvia (Dimenzió TSE), Domonkos Ádám–Szakonyi Kata (Dimenzió TSE), Halász Péter–Sebestyén Beáta (El Paso Táncstúdió) fog a ritmus nyelvén táncolni.

„A kupára a Magyar Táncsport Szakszövetség tagszervezetei nevezhetnek. Az ország számos településéről összesen százhatvan-száznyolcvan versenyző párt várunk" – mondta el Futó Károly, a Dimenzió TSE elnöke és a latin-amerikai táncok magyar bajnoksága főszervezője.

LATIN - AMERIKAI TÁNCOK MAGYAR BAJNOKSÁGA
AUTSTROTHERM KUPA


Győr, Kiskút-Liget, Magvassy Mihály Sportcsarnok

2007.Nov.03. Szombat

11 óra: Elődöntő (junior és ifjúsági)
14 óra: Elődelejtező (felnőtt)
17 - 21.30: Elődöntők, döntők

Jegy ár: 2.500 Ft
Elővétel: Tourinform Iroda
              Győr, Árpád út 32.
              Tel: 96/ 311-771

Az életörömöt és a szenvedélyt kifejező táncok délelőtt tizenegy órától lesznek láthatóak – először junior és ifjúsági kategóriában –, majd délután két órától a felnőttek is összemérik tánctudásukat.
„A döntőbe jutottak között forró hangulatú versengésre számítok, mert sok élvonalbeli táncospár fog ezen a bajnokságon részt venni" – tette hozzá Futó Károly.

Hangulatfokozásként a nap fénypontját a Dimenzió TSE latin mix formációja, csoportos kűrbemutatója és a Winners Elements hiphopprodukciója emeli. Fellép még a győri Jazzmin Boogie-Woogie és a budapesti Botafogo Táncegyüttes is. S ha még ez sem lenne elég, akkor elmondhatjuk, hogy a szombathelyi Lorigo TSE és a győri Darius Salsa Klub közös premierjét, a Rueda de Casino Salsát is szemügyre vehetjük.

„A szórakoztató programok mellett, a verseny közben a zalaegerszegi Lobo Latino élő zenekar fog játszani, akiknek a zenéjére a nézők is táncra perdülhetnek a szünetben" – tudtuk meg a bajnokság főszervezőjétől.
Érdekességként szolgál, hogy a felnőtteknél – a szabályzat engedélyezésével – két döntőt fognak tartani, helyre pontozással dől el a 7. és a 12. hely megszerzése is.

Aki kíváncsi a pergő ritmusú és szenvedélyes tánclépésekre, a korlátozott darabszámú jegyeket elővételben a Tourinform győri irodájában (Árpád út 32.) 2500 forintos egységáron – 10 év alatt ingyenes – vagy a verseny napján, a helyszínen (Magvassy Mihály Városi Sportcsarnok, Győr, Kiskút liget) vásárolhatja meg. A belépőjegy a döntő után egy nyereménysorsoláson vesz részt, amellyel két személyre szóló tunéziai utazást – négycsillagos szállodába – lehet nyerni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Október 21-én kihirdetjük a megye hét csodáját!

A megye hét csodáját kereső játékunk zárása előtt két nappal a zsűri mind a négy tagjának véleményét… Tovább olvasom