Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

New York, Milánó után Győrben énekelnek

Világhírű operaénekesekkel mutatja be ma a Parasztbecsületet a Győri Filharmonikus Zenekar. A társulat évről évre előáll valami szenzációval, emlékezetes lehet mindenki számára Morricone vagy Kobayashi Ken-Ichiro látogatása.
Mascagni Parasztbecsületét mutatja be ma a győri zenekar, az értő közönség számára igen jól csengő szólistanevekkel. Santuzza szerepében a Liszt-díjas Wiedemann Bernadett énekel, Alfiót a kolozsvári születésű Alexandru Agache, Turiddut pedig a szlovák tenorista, L’udovit Ludha alakítja. Az utóbb említett művészről tudni kell, hogy az utolsó napon ugrott be, s egyben gyakorolja szerepét, amelyet néhány hét múlva Pozsonyban a Szlovák Nemzeti Színház bemutatóján egyébként is játszania kell. Az eredeti szereposztás szerint a szintén szlovák származású Miroslav Dvorský lett volna Turiddu, de a világhírű tenor sajnos lebetegedett.

Wiedemann Bernadett vendégszerepelt már Európa csaknem valamennyi országában, ezenkívül Japánban és Brazíliában is, dolgozott többek között José Carrerasszal és Kobayashi Ken-Ichiróval. Ugyanakkor egy kicsit most hazajön, mivel Mosonmagyaróvárról származik és a győri konzervatóriumban végezte tanulmányait.


– Itthon érzem magam, a győri zenészek jó részével együtt jártam a konziba. Az első szerepem is ideköt, az Álarcosbálban énekeltem. Tehát sokat köszönhetek a városnak, s a győri zenekart az ország egyik legjobb társulatának gondolom – mondta a Kisalföldnek Wiedemann Bernadett, akire egyébként José Carreras tíz évvel ezelőtt annyit mondott: „fantasztikusan tehetséges".

Alexandru Agache baritonját is jól ismerik a zeneértők Milánótól New Yorkig. Legemlékezetesebb előadása azonban az 1992-es fellépés volt a Covent Gardenban, ahol Solti György vezényelt – vallotta a Kisalföldnek.

– Medveczky Ádámmal és a győri zenészekkel nagyszerű együtt dolgozni, a karmester kiváló tempót diktál – mondja a kolozsvári születésű énekes, aki először játszik a társulattal. Mint mondja, Mascagni nagy kihívás: nagy hangot, elemi erőt kíván a főként Verdit éneklő Agachétól. Alfio megformálója egyébként kiválóan beszél magyarul, mivel egy ideje Budapesten él, nagyapja pedig pápai volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha elfelejtjük elődeinket, mi is fogyni kezdünk

Őseit keresi a farádi Élő Imre. Amatőr, de szenvedélyes családkutató. Családfáján közel 500 név van… Tovább olvasom