Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Négymilliárd mobiltelefon

Gazdasági válság ide vagy oda, kommunikálni kell. Ráadásul a telefonok népszerűsége a beléjük telepített technika és a rajtuk látható dizájn miatt nem csökken.
A mobiltelefon-előfizetők száma idén év végére világszerte el fogja érni a négymilliárdot – közölte Hamadoun Touré, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) főtitkára New Yorkban.

Az előfizetések száma az utóbbi 8 évben évente 25 százalékkal emelkedett – mondta el az ENSZ szakosított szervezetének irányítója az úgynevezett Millenniumi Fejlesztési Célok teljesítéséről rendezett konferencián.

Az ITU főtitkárának értékelése szerint a 4 milliárd előfizetés révén lehetővé válik, hogy az egész világ részesülhessen az információs és kommunikációs technológia előnyeiből. Mint mondta, a mobiltelefonos elterjedtségnek ez a szintje katalizátorként hat a Millenniumi Fejlesztési Célok elérésében.

Az ITU közlése szerint a mobiltelefon-előfizetések száma régiónként és országonként lényegesen eltéréseket mutat. A legnagyobb arányú növekedést az olyan gyorsan fejlődő országokban rögzítették, mint Brazília, Oroszország, India és Kína; csak ebben a négy országban az év végére 1,3 milliárd mobil-előfizető lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyra vinni fogják?!

Karácsonyra ismét piaci siker lehet a legújabb számítógépes játékprogram. Mivel hazánkban a… Tovább olvasom