Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Mr. Emanuelle Lipóton nyaralt

Gergely Róbert 14 esztendős Simon fiával a Szigetköz szívében pihente ki az év fáradalmait. Kikapcsolódásuk helyszínéül a híres lipóti hotelt választották.

Gergely Róbert 14 esztendős Simon fiával a Szigetköz szívében pihente ki az év fáradalmait. Kikapcsolódásuk helyszínéül a híres lipóti hotelt választották. A népszerű énekes-színészt elutazása napján látogattuk meg.

Már jó ideje szerepelt a világot jelentő deszkákon, ám mégis csak a ’90-es évek elején, és egy dalnak köszönhetően ismerte meg az ország a nevét. Míg a népszerű számban – mely annak idején 10 héten át vezette a slágerlistát – a szerelem dalára elindult Em a n u e l l e, addig előadója a siker felé haladt egyre nagyobb léptekkel. G ergely Róbert sorra adta ki a lemezeket. Az utóbbi években azonban kevesebbet hallani róla. Hogy mikor készítette az utolsó CD-t? – kérdez vissza, pontosan nem is emlékszik rá. Színészként a világot jelentő deszkák meghódítását tűzte ki célul, mégis énekesként robbant be a köztudatba. Nem bánja, s elismeri: ma is az Emanuelle sikeréből él, profitál. 18–20 esztendősen arra vágyott, hogy megismerjék, ma már inkább arra, hogy elbújjon a tömegben. Örül neki, hogy nem szerepel mindenféle mondvacsinált apropóból a bulvárlapokban.

Amikor fontos, akkor megtalálják az újságírók, s neki ennyi bőven elég. A sok embert a nézőtéren szereti. Mostanában a színházi munkái kerültek előtérbe. A Szécsi Pál életéről szóló darabbal – melynek idén lesz a 100. előadása – az országot járják, akárcsak A lányok angyalok, vagy mégse? című játékkal. A La Mancha lovagja című darabban is ő játssza a főszerepet, s ősztől a közönség láthatja a Madách Színházban a Chicago című musicalben is. Nagy tervei nincsenek, minden úgy megy, ahogy mennie kell, jegyzi meg Gergely Róbert, majd megemlíti: nagyon büszke arra, hogy meselemezt készített, ahol klasszikusok:

A Piroska és a farkas, Jancsi és Juliska és társai történetébe kalauzolja el a legkisebbeket. Ami vágya volt, mind megvalósult, persze soha nem elégedett a munkájával,mindig úgy érzi, jobb is lehetett volna. Na és hogy került az ismert énekes-színész Lipótra? Radó Denise kollégája mesélt neki először elismerően a településről, aztán egy másik ismerőse is áradozott róla. A művész ezután az interneten utánanézett a községnek és a hotelnek, majd neki is megtetszett, így szobát foglalt. Az ötnapos üdülésre 14 esztendős nagyfiával, Si m o n n a l érkezett. Gergely Róbert nem lett a válása után vasárnapi apuka, gyermeke egy hetet az édesanyjánál, egy hetet pedig mindig nála tölt. Kíváncsian figyeli a tinédzser életét, akivel nagyon jó a kapcsolata, s akinek persze megvannak a maga kis titkai, de ez így természetes, teszi hozzá mosolyogva.

18–20 esztendősen arra vágyott, hogy megismerjék, ma már inkább arra, hogy elbújjon a tömegben.

Simonnal nagyon jól érezte magát Lipóton: fürödtek, pingpongoztak, biliárdoztak, sakkoztak, kerékpároztak, részt vettek egy igazi kalandos, szigetközi csónaktúrán, ahol többek között kormoránokat is láttak. Az énekes- színész masszázzsal is kényeztette magát, és azt állítja: a kiváló konyhának köszönhetően egy komplett hízókúrán vett részt.

Az ötnapos pihenés mellett még egy hetet Siófokon töltenek, ahol a család „főhadiszállása" van, aztán ezzel ki is merült a nyaralása. Nemsokára kezdődik a következő színházi évad, s várják hétvégente a fellépései is. A művész korábban csak átutazóban járt a Szigetközben, de annyira megszerette, hogy eldöntötte, visszatér. Ami már biztos: a lipóti hotelben szilveszterkor találkozhatnak vele az óévbúcsúztatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A híradó szerelmesei

Az ember azt gondolná, a híradó azon kevés televíziós műfajok egyike, melynek munkatársai nem a klasszikus értelemben vett sztárok. Mégis: talán még a szappanopera szereplőinél is nagyobb népszerűségnek örvendenek. Közvélemény-kutatások szerint Máthé Krisztina és Bárdos András a legismertebb televíziósok közé tartozik. Tovább olvasom