Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Majka nem Othelló

Jön a Szőke kóla. A narancsüccsi. Boltba, moziba. Majoros Péternek pedig sokba kerül.

Majka – aki a film kapcsán ragaszkodik a Majoros Péter megnevezéshez, mondván színésznek mégse adjanak becenevet – épp egy internetes pókerparti közben hív vissza.

Azt mondja, most legalább ráér. Amíg beszélgetünk, veszít 600 dollárt. Én viszont mégiscsak gazdagabb leszek néhány információval. Elárulja például, hogy a szerepet nem rá írták, de pont olyan volt, mint ő. „Verébnek ugyanolyan a mimikája, a gesztikulációja, a mentalitása, mint nekem. Ugyanazt a szlenget használja. Sokkal könnyebb volt, hogy nem Othellót kellett eljátszanom. De azért mégsem volt könnyű, mert kötött dolgokat kellett kötött helyszíneken csinálni." Pedig a
reality szülötte így is teleimprovizálta a filmet. „Kellett is. Vagy elfelejtettük a szöveget – fogalmaz többes számban –, vagy a környezetben történt olyasmi, amit le kellett reagálni." Persze mindezt azután, hogy megszokta a színészkedést, az órányi bevilágításokat. „Nagyon meg kell szoknom az új helyzeteket. Mert alapvetően konzervatív csávó vagyok, akinek rendszeresség van az életében – vagy legalábbis erre van szüksége. Nem azt mondom, hogy nem szeretem az újdonságot, a kihívást – de nehezen viselem."

Ugyanakkor egy filmforgatás olyan unikum az ember életében – legyen tévésztár vagy zenész –, hogy arra muszáj igent mondani. „Bő 12 másodperc alatt döntöttem. Pénzről még szó sem esett, de ez egyébként is mindig csak másodlagos." Hogy összesen mennyi időt fektetett Péter a filmbe? Heti háromszor két órát töltött összeolvasással, járt a kötelező szerepbegyakorlásra is. Azt mondja, ettől még nem lett színész, „de ha egy csomó ember – mint Eszenyi Enikő vagy a rendező, Takács Ákos – azt mondja, hogy tökjó, amit csinálok, és azt látja, hogy nekem ehhez tehetségem van, akkor szeretnék vele foglalkozni." Ennyi lenne tehát a titka? Hogy mindent elvállal? Vagy csak azt az életet folytatja, amit mindig: a lángossütés, lemezlovasság, biztosítási ügynökösködés, villanyszerelés, adatrögzítés és rapéneklés után jött a színészkedés.

Nem tudom, miért pont én nem kerültem eddig le az újságok címlapjáról. Egyszerűen érdekli az embereket, hogy mi van velem – olyan ember vagyok, aki megmozgatja a közvéleményt. És nem érdekel, kapok-e hideget, meleget. Én még mindig ugyanaz a szomszéd fiú vagyok, ezért lehet rám bárhol bármit mondani. Hogy dolgozom fel? Sehogy. Az egyik fülemen be, a másikon ki." Ennek így kell lennie. Péternek meg Verébnek kell lennie.

Megjegyzem, Majoros Péter kedvenc filmje a Blöff. A Szőke kólára meg azt mondják, olyan, mint a magyar Guy Ritchie-rendezés. „Mi azért húzzunk egy vonalat. Amikor találkozunk ezzel a kritikával, akkor tudjuk, hogy hol van a kabátgomb!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri sebész sikere

Dr. Oláh Attilát, a megyei kórház sebész főorvosát a Magyar Tudományos Akadémia doktorává avatták. Tovább olvasom