Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Leendő fegyőrök az iskolapadban

A börtön zárt világ, információk híján sokan sok mindent képzelnek róla, ezért a felső vezetéstől a helyi büntetés-végrehajtási intézetekig egyre meghatározóbb az a szemlélet, amely fontosnak tartja a társadalmi nyitást. Tehát mit üzen ma Szent Adorján? – hiszen nyilván nem azt, a fegyőr vállaljon sorsközösséget a fogvatartottal, ahogy a szent cselekedett a keresztények között.
Mihály Attila ezredes szerint ez az üzenet ma nem más, mint hogy a szervezet minden – főleg anyagi természetű – nehézségével együtt igyekezzen láttatni a külvilággal munkáját, teljesítményét, az eddig elért eredményeit, mivel a róla kialakított kép enyhén szólva nem pontos. Idetartozik például az az előrelépés, hogy a győri Bercsényi-középiskolában tartott rendészeti orientációs képzésbe – amelyet eddig a katasztrófavédelem és a rendőrség tartott – a büntetés-végrehajtás is bekapcsolódik az idei tanévtől. Tehát 11–12. osztályos gyerekek, ahogy eddig betekintést nyerhettek a nyomozati, bírósági munkába, ma már azt is megtudhatják, mi történik az elítéltekkel és az előzetes letartóztatásba kerülőkkel. Ebből természetesen nemcsak a diák, hanem a büntetés-végrehajtás is profitál, mivel személyi utánpótlást meríthet az érettségit szerző és alapismeretekkel rendelkező tanulóközösségből.

S ha már a személyi állománynál tartunk: a szervezet fontos előrelépésnek tartja, hogy júniusban kiadták a szervezet etikai kódexét, ami erkölcsi iránymutatást ad a szervezet valamennyi dolgozójának. Ehhez hasonlóan azt is kevesen tudhatják, hogy a győri dolgozóknak saját, immár tíz éve működő sportegyesületük van, amely idén már közhasznú szervezetként működik, s az egyébként is összetartó bv.-sek titkos szavazással minden évben megválasztják az év intézeti dolgozóját. A címet idén Nagy Szabina bv. zászlós nyerte el, akit szorgalmas munkavégzése mellett még programszervező munkája miatt is tisztelnek és szeretnek kollégái.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A börtön világát is őrzi védőszent

Kevesen tudják, hogy a büntetés-végrehajtásnak is van védőszentje, akárcsak a tűzoltóknak Szent… Tovább olvasom