Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Krisztus védi Rio lakóit

Közel negyvenfokos hőségben érkezett Brazíliába az elmúlt hónapban Minacciné Halász Emma és családja.

Kapuvár-Öntésmajorban élő olvasónk elmondta, hogy a világ ötödik legnagyobb országában a riogatások ellenére nagyon kedvesek az emberek. „Nem kell a hiedelmeknek hinni. Nem lopnak és gyilkolnak a temperamentumos helyiek."

Az egy hónapos magánúton a család bejárta a trópusi paradicsomot. Megcsodálták a lenyűgöző szépséget és összhangot tükröző Copacabanát, jártak a legnépesebb városban, Săo Paulóban. Részt vettek a világ legnagyobb ünnepén, a riói karneválon is, ahol szambatáncosok, helyiek és turisták mulatnak együtt. Többek között megcsodálták a hatalmas méretű Krisztus-szobrot, amely a Corcovado-hegy tetején található. „Jó volt a hatalmas építmény alatt lenni. Olyan magas és óriási, hogy a fényképezésnél perceket kellett próbálgatni, hogy teljes életnagyságban a fiam és a szobor is beleférjen" – tette hozzá Halász Emma.

A Corcovado, avagy a Púp 709 m-re magasodik a város fölé. A tetején álló 30 méter magas és közel 1000 tonna súlyú Krisztus-szobor a város jelképévé vált. Széttárt karjai a hagyomány szerint azt jelképezik, hogy a város szeretettel fogad minden utazót. Krisztus védi a város lakóit is: ha veszély érkezne a tenger felől, karjait összezárja majd, így jelezvén a baj közeledtét – mondja a hiedelem. Emmáék a monumentális szoborhoz fogaskerekűvel jutottak fel. A csodálatos látványt nyújtó Krisztus-szobor az öntésmajori családnak is maradandó élmény marad.

„Elájultunk a boldogságtól, amikor megláttunk! Brazíliába mindenkinek el kell mennie" – mondta. Felhívta a figyelmünket arra, hogy aki a csodálatos országba ellátogat, a hőség miatt szalmakalapot feltétlenül vigyen magával. Fontos szabály, hogy a csapvízből nem szabad inni, kizárólag ásványvízzel oltsuk a szomjunkat!

Kertics Dia

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bl-döntőt rendezhetünk?

Kisteleki Istvánnal, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével és Vlatko Markoviccsal, horvát partnerével már Cardiffban közölték – azóta e-mailben is megerősítették –, hogy az UEFA szakértői vélemények többségben a horvát–magyar EB-pályázatot és prezentációt értékelték a legmagasabbra. Tovább olvasom