Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Kovács Kati rappelni tanult

A közönség már sokszor láthatta-hallhatta Kovács Katit. Az énekesnő rendszeresen visszajár a megyébe.

A közönség már sokszor, sok helyen láthatta-hallhatta Kovács Katit. Az énekesnő rendszeresen visszajár a megyébe, a megyeszékhelyre: fellépett a Széchenyi téren, énekelt vízbe nyúló színpadon, hangjával betöltötte a Bartók Béla Megyei Művelődési Központot. Bár a Rába-parton egyszer „megették a szúnyogok", azt vallja, igazi szerelmese Győrnek. „Az 1982-es Győri Nyári Fesztiválon például beugró voltam. A helyszínről élő televíziós műsort közvetítettek, engem pedig egy hónappal előtte kértek fel. Hetven percen keresztül énekeltem, a hangmérnökök pedig etalonként emlegetik azóta is a minőséget. De Győrbe azért is szeretek járni, mert ha valahol sokszor szerepel az ember, akkor megismeri a közönséget. Itt pedig nagyon gyorsan kapcsolnak. A műsoromat formálja a hallgatóság, úgyhogy nem mindegy, mennyire frissen reagálnak a nézőtéren. Nekem az az igazi áldás, ha odafigyelnek rám, ha értik a humort – és szerencsére a győriek ilyenek."

A mostani koncert egy egykori LGT-dallal, a Tíz év az útonnal nyit. „Amikor fiatalok voltunk, azt hittük, tíz év múlva elérünk a végállomáshoz. De a mi szakmánkban olyan érdekességeket hoz néha az élet, hogy folyamatosan úgy érzem, mintha a pályám elején lennék. Legutóbb a Krém című műsorban kellett LL Juniorral rappelnem. Négy napig tanultam a dalt, két hétig motyogtam magamban a szöveget, de azóta dicsérem a szerkesztőket, mert a végén úgy éreztem, még mindig tudok újat mutatni. Úgyhogy nem csak tíz év van az úton. Sokszor viccesen már úgy énekeljük: négyszer tíz év..."
A közelgő újabb győri koncerten Kovács Kati állandó zongoristája, Koncz Tibor is jelen lesz. Kísérője ezúttal a Headline együttes, benne Csurgay Attila zenekarvezető dobossal, akivel Kati tíz éven keresztül dolgozott együtt a Juventus együttesben. A többségében azonban konzervatóriumot végzett fiatalokból álló kísérőzenekarral a győri koncertet megelőzően egy fellépése már volt az énekesnőnek a Művészetek Palotájában.

Kati és a fesztiválok

1965: Kovács Kati egész Magyarország előtt ismertté vált, ugyanis ő volt az év hangja, megnyerte az egész országot televízió elé ültető, nagyszabású Ki mit tud?-ot, a mai Megasztár akkori megfelelőjét.
1966: a magyar táncdalfesztiválok történetének első győztese lett Nem leszek a játékszered című, óriási sikert arató dalával. Ezt követően még kétszer lett első helyezett, tehát összesen háromszor, ami a nők közül egyedül neki sikerült!
1972: az Add már, Uram az esőt! című dallal végzett az élen.
1981: az Újra otthon című számmal vitte el a pálmát.
1972: a Drezdai Nemzetközi Táncdalfesztivál győztese lett, majd ugyanabban az évben megnyerte a Country Dalok Fesztiválját (Castlebarban, Írországban). Az írországi verseny az Eurovíziós Dalfesztivál elődje volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sziko boncasztala

Döbbenetes kiállítás nyílt Sopronban egy fiatal, Budapesten élő alkotó meghökkentő digitális… Tovább olvasom