Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Köszöntik az örök Máriákat a főapátságban

Pannonhalma - Gazdag és tartalmas, egész napos programmal várják szeptember 12-én az apátságban azokat, akik a Mária-napon sajátos ajándékkal szeretnék meglepni az édesanyákat.

Tárlatvezetés, háromféle ízletes menüből választható díszebéd, az apátsági pincészetben borkóstoló, a bazilikában egy felejthetetlen hangverseny várja azokat a vendégeket, akik szeptember 12-én a Pannonhalmi Főapátságba látogatnak.

– Az ünnepi program ötlete abból a tapasztalatból született, hogy az emberek jó része felületesen, sietve köszönti meg egy-egy névnap alkalmából szeretteit. A főapátság a Mária-nappal lehetőséget szeretne kínálni a férjeknek, a testvéreknek, a gyerekeknek, a barátoknak, hogy méltó ajándékkal lepjék meg, nyugalomban, békességben köszönthessék Mária nevű szeretteiket és az örök Máriákat, az édesanyákat – említette érdeklődésünkre Hansághy Péter, a főapátság turisztikai és marketingigazgatója. – Az egész napos program összeállításakor figyelembe vettük azokat a lehetőségeket, amiket az utóbbi tíz esztendő fejlesztései – például az étterem, a pincészet – nyújtanak.

Hansághy Péter elmondta, hogy az alkalmi hangverseny keretében a zeneirodalom legismertebb orgona- és trombitadarabjait, valamint Mária-énekeit hallhatják a vendégek Sáfár Mónika énekművész, Monoki Attila trombitaművész és Nagy László Adrián orgonaművész előadásában. A program végén még egy szál virággal is megajándékozzák a hölgyeket.

A pannonhalmi Mária-napra elsősorban a megyéből várnak érdeklődőket, de érkezett már jelentkezés Pozsonyból, Komáromból és néhány csallóközi településről is. A programra a Pannonhalmi Főapátság Turisztikai és Marketing Igazgatóságán, a 96/570-133-as telefonszámon vagy a tmi@osb.hu drótpostacímen, illetve a TriCollis Apátsági Tárlatvezető Irodán, a 96/570-191-es telefonszámon, vagy az info@osb.hu drótpostacímen lehet jelentkezni, vagy bővebb információt kérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A szép szó varázsa elragad˝

Versek és arcok című sorozatunkban szombatonként olyan ismert személyiségekkel beszélgetünk, akiknek… Tovább olvasom