Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Kisbodak nagy büszkesége

A nagy színészeket kislányként ámulattal nézte a televízióban, ma pedig már sokukkal estéről estére együtt lép színpadra. Marjai Virágot a Radnóti Színház mellett a Vígszínházban és a Karinthy Színpadon is főszerepek egész sorában láthatja a közönség.
A kisbodaki lány amióta az eszét tudja, színésznőnek készült. Álmától semmi nem tántoríthatta el, tehetsége és kitartása meghozta az eredményt: harmadik nekifutásra bebocsátást nyert a Színművészeti Egyetem falai közé. Virág azt mondja, az ott eltöltött évek embert próbálóak voltak, hihetetlen testi és lelkierőre volt szüksége az idő alatt. Mindig sejtette, hogy a színművészeti nehéz, de hogy idegileg, fizikálisan, mentálisan ennyire igénybe veszi a hallgatókat, azt csak akkor tudta meg, amikor már ő maga is belülről ismerte a nagy múltú intézményt. A kisbodaki lány előtte egy évet az akkori Nemzeti Színház stúdiójában töltött, ahol némi betekintést nyerhetett már egy igazi kőszínház életébe, de úgy érzi: az igazán lényeges alapokat a pályához az egyetemen szívta magába.

Marjai Virág a sok munka mellett ritkán jut csak haza Kisbodakra.
Marjai Virág a sok munka mellett ritkán jut csak haza Kisbodakra.

A színművészetire nem csak bekerülni nehéz, bent maradni legalább annyira az, a pályakezdés pedig ugyancsak nem egyszerű a fiatal művészeknek. Virágot azonban hamar leszerződtette Bálint András igazgató, az ifjú tehetség immár negyedik évadját kezdte a Radnóti Színházban, ahol azt meséli: sok idejébe telt feldolgozni, hogy nagy színészekkel áll esténként a színpadon. A félelme mára elmúlt, a tisztelete feléjük azonban megmaradt. A fiatal művésznő szerencsésnek mondja magát, hiszen sok munkája van, szép szerepeket játszhat, anyaszínháza, a Radnóti mellett a Vígszínházban és a Karinthy Színházban is fellép. Tehetsége elismeréseként a Radnóti Színház tagjaként tavaly a társulat és a közönség szavazata alapján az évad legjobb színésznőjének választották meg.

Virágot nemcsak a színházak fedezik fel maguknak sorra, de a filmesek is. Főszereplője volt Nemes Jeles László Türelem című kisfilmjének, ami tavaly elnyerte a Magyar Filmszemle kisjátékfilmes fődíját és egyedüliként jutott ki a velencei filmfesztiválra. Az alkotást azóta sok országban bemutatták már. A színésznő a színpadi és a filmes munkát is egyaránt izgalmasnak tartja, most is vannak kilátásban filmes feladatai, úgyhogy elképzelhető, hogy a kisbodaki lánnyal a moziba járók hamarosan újra találkozhatnak. Addig pedig maradnak a színházi szerepek, az idei évadban a már korábbról futó előadások mellett Ibsen Solness építőmesterében a női főszerepet alakítja, Heltai Tündérlaki lányok című darabjában pedig ugyancsak a főszereplőt formálja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyforrás minden kép, videó

Az egész nap klaviatúrát nyomkodó fiatalok többsége számtalan veszélynek van kitéve. Nemrég robbant… Tovább olvasom