Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

Kisalföld Vágta: sok ezer gyöngyből készült el a vándordíj

Dobrádi Ákos és Terecskei Rita is ott lesz a májusi Kisalföld Vágtán, amelyre eddig több mint húsz település jelezte részvételét. A tét: részvétel a Nemzeti Vágtán.

A budapesti Hősök terén – a júniusi Nemzeti Vágta helyszínén – megtartották a verseny országos sajtótájékoztatóját, ahol kiderült, mely hírességek állnak rajthoz a lovas versenyzők mellett. A főszervező Geszti Péter mellett Hujber Ferenc és Pintér Tibor színészek, valamint a Zanzibar frontembere, Terecskei Rita és Dobrádi Ákos is nyeregbe pattan; utóbbi két versenyzőt a Kisalföld Vágtán is láthatjuk majd május 21–23-án a gyirmóti Rodeo Ranchen. Már végleges, hogy 14 vidéki előfutamot tartanak, ezek mindegyikére 20–30 település jelezte részvételét. Az előfutamok győztesei, akik a leggyorsabban teljesítik az 1200 méteres távot, automatikusan, nevezési díj nélkül jutnak tovább a nyári, idén ötnaposra bővülő lovasfesztiválra, a Nemzeti Vágtára. A Hősök terén megépített versenypálya mellett egy új pálya is létesül az ’56-osok terén; a Széchenyiről elnevezett helyszínen lovasbemutatók, kulturális és gyerekprogramok, esti gálaműsorok szórakoztatják majd a közönséget.

Szabó Márió biztos, hogy családjával ott lesz a háromnapos „dzsemborin
Szabó Márió biztos, hogy családjával ott lesz a háromnapos ˝dzsemborin˝.

Eközben gőzerővel folyik a Kisalföld Vágta szervezése, amelyre húsz felett jár a jelentkező települések száma. A verseny nemcsak a felnőtt lovasokat mozgatta meg; a győrsági Szabó Márió például még csak 13 éves, de már mindene a ló. Tekintve, hogy régi lovascsaládban él, s mindig volt otthon hátas, ez talán nem is csoda – az eredményei annál inkább. A fogathajtás az, ami igazán megragadta az ifjú titánt, aki nem hiányozhat egyetlen környékbeli falunapról, amatőrversenyről sem, legyen szó díj-, maraton- vagy akadályhajtásról. Kettes fogattal a felnőtt hajtók, pónifogattal a gyerekek között indul, s igazi látványosság, amikor édesapjával kék csikósingben felvonulnak, mindketten tagjai ugyanis a Győrsági Hagyományőrző és Lovasegyesületnek.

A gyarmati iskolások sok ezer gyöngyből elkészítették a Kisalföld Vágta emblémáját.
A gyarmati iskolások sok ezer gyöngyből elkészítették a Kisalföld Vágta emblémáját.

Időközben a gyarmati iskolások, akik évek óta az immár hagyományossá vált Gyöngybulival hívják fel magukra és településükre a figyelmet és felállították az egyéni gyöngyfűzés magyarországi sebességrekordját, sok ezer gyöngyből elkészítették a Kisalföld Vágta emblémáját. Ez lesz az a vándordíj, amelyet a kupa mellett évről évre megkap majd a Kisalföld Vágta győztese.

Geszti Péter és Tóth Szilárd
Geszti Péter és Tóth Szilárd


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ne bánkódj, nagyi! - depresszió volt a Nyugdíjasegyetem témája

˝Minden Egész eltörött˝ – milyen jól kifejezi Ady egy verssorban, amit nagy szomorúságunkban… Tovább olvasom