Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Karácsonyfa-horoszkóp

A karácsonyfa a szeretet ünnepének örökzöld szimbóluma. Válasszunk egyéniségünkkel és otthonunkkal harmonizáló díszítést.


A család minden tagjának tetsző dekorációt alkothatunk, ha a díszítések közös vonásait emeljük ki. Az asztrológia igazán akkor ad pontos előrejelzést, ha a személyes horoszkóp is összecseng a jelzettekkel.


Kos:

Ha a Kos jegyében születtél, nem okoz gondot számodra a karácsonyi dekoráció megtervezése, mert kedvenc színed, a piros, jól illik a hangulathoz. A te fádon mindig van valami új dísz a régiek mellett, és kedvenc piros mikulásvirágod a fenyőfán is jól mutat. Szívesen választasz rövidebb tüskéjű, de annál jobb illatú fenyőfát még akkor is, ha gyorsabban elpotyogtatja tűleveleit. Elengedhetetlen kelléked a karácsonyhoz a csillagszóró.


Bika:

Ha Bika vagy, szereted, ha fádon is a természetes és ehető anyagok dominálnak és a gazdagságot a jó minőségű, dekoratív papírba csomagolt szaloncukrok éppen úgy jellemzik, mint a saját kezűleg gyártott mézeskalács figurák. A természetes hangulatot tovább fokozza a válogatott dió, szárított narancskarika és az illatos fahéjköteg. Jobban kedveled a gyertyák meleg fényét, de a biztonság kedvéért inkább természetes színű égősort használsz a világításhoz.


Ikrek:

Ikrekként a karácsonyi hangulatban is a változatos kavalkádot kedveled és szívesen dekorálod a fádat is a gyerekek által készített színes papírdíszekkel vagy tarkára festett játékfigurákkal. Nagyon szereted a karácsonyi nyüzsgést és szakítasz arra is időt, hogy saját készítésű képeslapokat vagy betlehemet tegyél a fa alá. A villogó, színes égősor külön örömet okoz, mint ahogy az is, hogy a szaloncukorpapírból észrevétlenül kilopkodod a csemegét.


Rák:

A hagyománytisztelet nagyon fontos a karácsonyban, ha a Rák jegyében születtél, és mindig akad egy-egy féltve őrzött fenyődísz, ami még az őseidtől maradt rád. Szereted az egyszerűen elegáns fehér vagy ezüstdíszeket, amik jól harmonizálnak a hosszú tüskéjű fenyőfád mély zöld színével. Vigyázol arra, hogy a gyertyácskák ne okozzanak tüzet, de nem mondasz le arról a hangulatról, amit a nagymama receptje alapján készített sütemény illatával keveredve okoz.


Oroszlán:

A fényűzés és pompa a fád dekorációjában is megjelenik, ha az Oroszlán jegyében születtél. A csillogó aranydíszeknek nehezen tudsz ellenállni, ezért csak úgy roskadozik a kincsektől a fád. Szereted, ha a szaloncukor és az édességek nem a fára, hanem a fa alá kerülnek. Az ajándékokat is aranypapírba csomagolod, és hogy tüzes természetednek is teret engedj, a lakásban több helyen is égetsz gyertyát, ha már a fán elektromos égősor világít is. 


Szűz:

Egészen pici fát állítasz, ha a Szűz jegyében születtél, de könnyen rábeszélhető vagy a műfenyőre is, ha a környezetvédelemre emlékeztetnek. Ekkor is gondoskodsz arról, hogy néhány fenyőág biztosítsa a karácsony illatát és fenyőfádat természetes színes termésekkel díszíted. A pattogatottkukorica-füzér jól kiegészíti a cukormázas mézeskalács figurákat és a szalmadíszeket amiket kockás masnikkal kötsz a fára. Nem ragaszkodsz az égősorhoz, de csillagszórónak lennie kell.


Mérleg:

Még karácsonykor sem mondasz le a harmóniáról, ha Mérleg jegyű vagy és vigyázol arra, hogy egy fő szín jellemezze az ünnepet. A mértéktartó elegancia és a selyemfényű díszek a leginkább kedvedre valók és odafigyelsz arra is, hogy az aktuális divat is jelen legyen a dekorációban. Mivel Vénusz gyermeke vagy, nem hiányozhatnak a fáról az édességek, de itt is ügyelsz arra, hogy márkás és közkedvelt finomságok legyenek.


Skorpió:


Ha a Skorpió jegyében születtél, fontos számodra a karácsonyban is a halál és újjászületés misztériuma. Nemcsak Jézus születését, hanem a téli napfordulót is megünnepeled. Szereted, ha a fádat is visszafogott, misztikus hangulat uralja, így szívesen díszíted mélyvörös, bordó vagy lila függőkkel, csillogó ezüstboákkal és -hálókkal. Az apró gyertyák bensőséges fényét többre tartod a hivalkodó égősoroknál, ezért ebben az időszakban többet égetsz a szokásosnál.


Nyilas:

Nagyon szereted a karácsonyt, ha a Nyilas jegyében születtél, ezért már jó előre kidíszíted a lakást. Csak kisebb változást hoz a fa állítása a december elejétől uralkodó karácsonyi hangulatba, amit a piros, zöld, aranyszínek kavalkádja és a forralt bor fűszeres illata tölt meg. Szereted a klasszikus díszeket és az állatokat, így ha nincs kutyád vagy macskád, hogy a kandalló előtt heverésszen, néhány mackó- vagy szarvasfigura biztosan lesz a fa körül.


Bak:

Ha a Bak jegyében születtél, magad is karácsonyi ajándék lehettél egykor, így ez mindenképpen a te időszakod. Nálad is a hagyományokra helyeződik a hangsúly, szereted a múlt század fordulójának hangulatában megélni az ünnepet. A természetes anyagokból készült díszek éppen olyan fontosak számodra, mint az, hogy gyökeres fát díszíts, és kedveled az olyan díszeket, amik régmúlt idők arisztokratikus, ódon hangulatát idézik.


Vízöntő:

Extravagáns természeted a fenyődíszítés alkalmával sem hazudtolod meg, ha Vízöntő vagy és előfordulhat, hogy divatos, fekete műfenyővel sokkolod környezeted. Ha azonban úgy tartja a kedved, hogy a benned is fellelhető hagyománytisztelettel leped meg őket, akkor a klasszikus angyalmotívum dominál nálad, fehér és aranyszínekben pompázva, műhóval habosítva. Rengeteg fényt viszel a téli éjszakába, de csak természetes fényű égősort használsz.


Halak:

Egész évben a karácsonyt várod, ha a Halak jegyében születtél, és többször is áttervezed, hogy milyen is legyen a fád ebben az évben. Mivel minden szépet egyszerre akarsz a fára tenni, könnyen változik színes kavalkáddá az egész, így évről évre nagyobb fára van szükséged, hogy minden ráférjen. Nemcsak a fa fontos számodra, de gondosan kiválasztod az áhítatos zenéket is a vacsorához és záróaktusként az éjféli misén is ott dideregsz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A valóra vált téli álom

Tizenkét éve őt választották Miss World Hungarynek, már akkor is mindennél többet jelentett számára a tánc, a tanítás. Tovább olvasom