Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Indiába készül Miss Tini Hungaryn - fotókkal

Győri lány nyerte a Miss Tini Hungary decemberi döntőjét. A tizenhét éves Cserháti Tamara az eredményhirdetés előtt azt mondta édesapjának: ˝annyi szép lány van, semmi esélyem˝.

A két udvarhölgy neve után a sajátját hallva nem hitt a fülének.

Együtt rendezték a Miss Hungary és Miss Tini Hungary szépségversenyt a Budapest Hilton báltermében decemberben. A verseny helyezettjei több százezer forintnyi modellszerződést és egyéb különdíjakat vihettek haza, a két királynő pedig képviselheti hazánkat a Miss Europe szépségversenyen jövőre.

Miss Tininek, a 17 éves győri Cserháti Tamarának nem ez volt az első szépségsikere, tavaly decemberben modellversenyen indult, s arc kategóriában a legjobb első háromba választották.


– Korábban nem gondoltam arra, hogy szépségversenyen induljak. Azonban a napi pozitív visszajelzések miatt döntöttem úgy, hogy megnézem az interneten, milyen lehetőséJelenleg a győri Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola harmadik osztályában tanulok, a jövő tanévben fejezem be. Utána mindenképpen főiskolára vagy egyetemre szeretnék menni, s inkább a szakmámból megélni. gek vannak. Nagyon sok szép lány nézett vissza rám a képekről. Jelentkeztem a modellversenyre, majd idén nyáron a Miss Tini Hungaryra – mondta Cserháti Tamara.


Az összhatás alapján döntöttek

Az előválogató Siófokon volt, azt követte a döntőt megelőző fotótábor Hévízen szeptember végén. A kiválasztott lányok hat napot töltöttek egy wellnesshotelben.

– Minden nap volt fotózás, de Hévíz környékére is elvittek bennünket, hogy megismerkedjünk az ottani hagyományokkal, kultúrával. A felnőtt kategóriában induló lányokkal együtt voltunk, mint ahogyan a döntőn is. A fotók katalógusba kerültek, azokat a döntő napján adták ki, s a zsűri többek között a képek alapján is döntött.

A fotótáborba sok ruhát kellett vinniük az indulóknak, fürdőruhát kaptak, azt egy szponzor biztosította.

Zigmann Bernedett és Hőnich Lolita között a győztes Cserháti Tamara.
Zigmann Bernedett és Hőnich Lolita között a győztes Cserháti Tamara.

– Sminket és fodrászt kaptunk a fotótáborban végig. Be voltunk osztva, hogy ki mikor hová és hány órára megy. Aztán mentünk versenyezni a fotósokért. Azt nem mondták meg, hogy ki melyik fotóshoz megy, mindenkinek a saját ügyességén múlt, hogy minél több kép készüljön róla. Minél több ruhában szerepeljen a fotókon, minél több arcát mutassa a versenyző – emlékezett Tamara, s még hozzátette: – A döntőn hétköznapi, esti és fürdőruhában vonultunk fel, közben a zsűri nézegette a füzetet. Az összhatást nézték és az alapján döntöttek. Az érdekelte őket, hogy a felvételeken hogyan mutatnak a versenyzők, s egy esetleges munkán milyenek lennének.

Semmi esélyt nem láttam

A döntőt persze megelőzte egy kétnapos kemény gyakorlás, miután a fotótáborban színpadi mozgást nem tanultak. A verseny előtti pénteken kora reggeltől estig, majd szombaton este hétig gyakoroltak a döntőnek helyet adó budapesti Hotel Hiltonban.

– A szponzorok is ott voltak, s bár önállóan senkinek nem volt támogatója, de lehetett látni, kivel foglalkoznak, néhány lánnyal beszélgettek is. Én bizonytalan voltam, mondtam is apukámnak, hogy semmi esélyem nincs, nagy csalódás lesz nekem, itt be is fejeztem.
A felnőtteknél nyílt szavazás döntött, a szépszámú zsűri azoknak adta a rózsáját, akik tetszettek neki. S akinek a legtöbb rózsája volt, az nyerte a versenyt. A tiniknél pontozás volt s a pontszám döntötte el a sorrendet.

˝Jelenleg a győri Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola harmadik osztályában tanulok, a jövő tanévben fejezem be. Utána mindenképpen főiskolára vagy egyetemre szeretnék menni, s inkább a szakmámbó
 ˝Jelenleg a győri Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola harmadik osztályában tanulok, a jövő tanévben fejezem be. Utána mindenképpen főiskolára vagy egyetemre szeretnék menni, s inkább a szakmámból megélni.˝

– Eredményhirdetésnél hátulról előre sorolták a helyezetteket. Amikor a második helyezett neve is elhangzott, nem tudtam eldönteni, ki nyer. Annyi szép lány volt, erős volt a mezőny. Amikor meghallottam a nevem, egy pillanatig fel sem fogtam az eredményem, csak az pörgött bennem, hogy mekkora a felelősség. Az pörgött bennem, ha majd meg kell valahol jelennem, hogyan kell viselkednem, meg kell válogatni a szavaimat – idézte fel az eredményhirdetés pillanatait Cserháti Tamara.


Elindul a felnőttek között

Miss Tini rövidesen Indiába utazik, még a döntő előtt kapott egy modellszerződési ajánlatot. Bár mint mondja, nem célja, hogy a szépségiparból éljen meg, de szeretné kipróbálni magát.

– Ha visszajövök Indiából, folytatom a tanulást, mellette vállalhatok fotózást, ha felkérnek. De megválogatom, melyikre megyek el. Nem zárom ki, hogy ha jövőre nem is, mert nem érzem magam annyira kifejlett nőnek, de két-három év múlva elindulok a felnőttek között a Miss Hungaryn.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

La Maria-szobor, a szabadság

Húsz évvel ezelőtt Temesváron egy magyar református lelkész kavicsot dobott a román politika… Tovább olvasom