Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Húsvéti örömhír

Ez a húsvéti örömhír sok millió keresztény hívő ünnepi köszöntője. Ezzel a köszöntéssel megvalljuk: hiszünk Jézus Krisztusban, Isten Fiában, aki értünk emberré lett, aki miután keresztre feszítették, harmadnapra valóban feltámadt!
KÖSZÖNTÉS
Dr. Rédly Elemér

Ez a húsvéti örömhír sok millió keresztény hívő ünnepi köszöntője. Ezzel a köszöntéssel megvalljuk: hiszünk Jézus Krisztusban, Isten Fiában, aki értünk emberré lett, aki miután keresztre feszítették, harmadnapra valóban feltámadt! Hittel valljuk, hogy Jézus Krisztus személyében Isten belépett az emberiség történelmébe, a mi életünkbe. Azt akarja, hogy a világ végéig hirdessük örömhírét: Isten a világ teremtő ura, a mi Mennyei Atyánk szeret minket, megbocsát nekünk, gyermekévé fogad, meghív országába és földi életünk után hazavár az örök életre. Ez az örömhír, amelyet Jézus feltámadásával igazolt, a hívő keresztény világnézet alapja, átalakítja és meghatározza egész életünket, értékrendünket.

„Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt" – mondta az Úr Jézus tanítványainak. Jézus azt kívánja tőlünk, hogy szeressük Istent és embertársainkat. Ő nemcsak imádságra szólít fel, nemcsak templomba, szentmisére hív minket, hanem arra is felszólít, hogy a mindennapi életben is hitünk tanítása szerint éljünk, mind a családban, mind a társadalomban, akár, amikor kötelességeinket teljesítjük, akár, amikor szabadidőnket töltjük.
Egyházunk mint gondos édesanya rendszeresen figyelmeztet lelkiismereti kötelességeinkre. Senki sem csodálkozik, ha karácsony és húsvét táján arra szólítjuk fel híveinket, hogy vegyenek részt a lelkigyakorlatokon, végezzék el szentgyónásukat, járuljanak szentáldozáshoz…
A feltámadt Jézus minden embert megszólít, én sem maradhatok vele szemben közömbös. Szeretetével meggyőzött, hogy őt válasszam: higgyek benne és kövessem egész életemben! Halálodat hirdetjük, Urunk, és hittel valljuk feltámadásodat, amíg el nem jössz!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Róma a visszatérések városa

Radnóti Ákosnak az elmúlt években mindig Rómába vezetett egy-egy útja, ezért őt kérdeztük, milyen élményeket szerzett a világ újkori csodái közé jelölt ókori aréna maradványai közt, a Colosseumban. „Róma a kedvenc városom, tavaly már ötödször voltam ott. Egyszerűen a világ legszebb és legjobb városa!" – írta felhívásunkra jelentkezve Radnóti Ákos. Tovább olvasom