Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 14°C Még több cikk.

Holdfényderbi Rábapatonán

Mégis lesz Holdfényderbi a rábapatonai agárversenypályán; egy villamossági cég ugyanis felajánlotta, hogy ingyen pótolja a nemrégiben ellopott elektromos hálózatot.


Mohos Péter, a sportteret üzemeltető Pro Patria Alapítvány elnöke elmondta: az önkormányzat – amely jelen van az alapítványban is – közmunkásokkal támogatja a projektet; ők a jövő héten kezdik kiásni az új vezetékek helyét, hogy így kerülhessék el az újabb lopást. Ez után kezdheti meg a felajánlást tevő, az anyag- és a szerelési költségeket is magára vállaló gazdasági társaság a munkát. 

1994. július 31-én adták át a helyi szabadidőközpontot   és nemzetközi agárversenypályát, amelyet mindjárt egy  kutyagyorsasági viadallal indítottak.
1994. július 31-én adták át a helyi szabadidőközpontot és nemzetközi agárversenypályát, amelyet mindjárt egy kutyagyorsasági viadallal indítottak.

Egy hónapja lopták el a rábapatonai agárpálya világításához szükséges kábeleket, így veszélybe került az unikumnak számító nyári éjszakai verseny, az úgynevezett Holdfényderbi; mintegy nyolcszáz méternyi vezetéket vittek el a tettesek, a pótlás költsége csaknem egymillió forint.

Ha nem sikerül előteremteni a szükséges összeget, valóban csak a futam becenevének megfelelő, természetes világítású ˝holdfényderbit˝ rendezhetik meg a rábaközi település egyik jelképének számító pályán. – írtuk március közepén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld Vágta: Mosonmagyaróvár ˝két fronton˝ is képviselteti magát

Ugyanaz a lovas, s valószínűleg ugyanaz a ló állhat starthoz Mosonmagyaróvár színeiben az idei… Tovább olvasom