Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Gudbáj Lüszi: Dávid a legjobb háromban

Fekete Dávid a legjobb három között a Megasztár 4. döntőjében. A győri fiú esélyes a "2008. legjobb hangja" címre. A zsűri ezúttal Lüszinek mondta, hogy: "Szevasz!"

"Szevasz Lüszi!" - így búcsúzott Eszenyi Enikő a 13 éves kislánytól a Megasztár 4. szombati fordulójában. Hien után - a hetedik döntőben - az utolsó lány is kipottyant a rostán, maradt hát három fiú - köztük a győri Fekete Dávid. Ő Király Viktor és Lakatos Krisztián ellen bizonyíthat jövő héten, ha nem akarja hallani, hogy "Szevasz!"

Korábban:

Túl van a múlt heti lelki mélyponton és újult erővel vág neki a Megasztár hetedik döntőjének a győri Fekete Dávid. Ezúttal minden versenyzőnek abból az évből kellett dalt választania, amelyben született.

1986 – ebből az évből kellett „testhezálló" dalt találnia a huszonkét éves győri énekesnek a mai Megasztár-döntőre. Nem volt egyszerű, s végül két olyan számra esett a választás, amelyet szinte nincs ember, aki ne tudna eldúdolni az első taktusok után: Demjén Ferenctől a „Szerelem első vérig" és a Hungária Csókkirálya lett a befutó. Az utóbbi áll közelebb hozzá, igaz, a teljes „azonosuláshoz" és a megfelelő felkészüléshez több időre lenne szüksége.

– Néhány nap van csak a tulajdonképpeni éneklésre, az énekórákra, én azonban úgy érzem, egy-másfél hét lenne elegendő, különösen, hogy szeretek egy kis színészetet is belevinni az előadásba – mondta Dávid a tegnapi próbák szünetében.


Nem is annyira a szakmai, mint inkább a lelki felkészülés a nehéz, s nemcsak azért, mert rohamsebességgel közelít a végső megmérettetés. Dávidot a múlt szombaton meglegyintette a kiesés szele, s a közönség szavazatai mentették meg a búcsúzástól. Nem tagadja, a zsűri kemény kritikája – többek között, hogy nem tud hétről hétre újat mutatni – nagyon rosszul érintette, de azóta sikerült kimásznia a gödörből.

– A zsűrinek nagyrészt igaza volt, én is éreztem, hogy a második produkció nem sikerült valami fényesen. Ennek magánéleti okai is voltak, történtek dolgok a kulisszák mögött, amelyekről nem szeretnék beszélni, de rányomták a bélyegüket a hangulatomra. Az elmúlt héten mélyponton voltam, de túl vagyok rajta. Próbáltam úgy felfogni a dolgot, hogy mindenkinek lehet rossz napja, s most velem is ez történt – indokolta a kudarcot Dávid.

Fenyő Miklós szerint az ilyen mélypontokra egyetlen megoldás van.

– Meg kell hallgatni a zsűrit, és komolyan venni, amit mond. Csak ez, az építő, jogos kritika visz előre! Sok újat egyébként már nem tud mutatni egyik versenyző sem, hiszen mára szinte mindent tudunk róluk, pontosan ismerjük a képességeiket – mondta a Kisalföldnek Fenyő Miklós, az egyik zsűritag. Arra a felvetésre, hogy sokszor éppen az a kritika éri Dávidot, hogy nem mutat elég újat, azt felelte: nem is mindig kell. „Olyanokat kerestünk, akik egy-egy műfajban megmutatják a csodát. Zsűriznünk úgy kell, hogy a végső döntésnél vállalható legyen: igen, ő az év hangja. Ez pedig nagy felelősség."

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Georg 2008. december 01. 23:30
  „Kedves Szilágyi Zsolt!

  Elnézést kérek lustaságomért !!!( rövid nicknevet azért választ az ember,hogy ne kelljen minden alkalommal kiirni a 67 karakteres nevet,és nem azért,mert nem vállalja a nevét!!)
  ...........pusztán ez okból nem írtam le kedves neved! Arról már nem is beszélve hogy én a 25. hozzászólásra reagálltam,nem a nevedre!!!!...de most felborult a világ egyensúly ...vagy ???????????

  Az önérzeted nagyon hamar az égbe kiállt,bezzeg mikor te lehülyézel embereket az nem zavarja érzékeny lelkedet!!!!
  Az a "gondom" ezzel hogy ha nem érdekel ez a műsor,(amit magam is hozzád hasonlóan csak mint "fölös információt" hallok, látok) és mégis véleményed van róla legalább azokat ne hülyézd le akiket esetleg érdekel!

  Egyáltalán nem kényszerülsz megnyitni azokat a híroldalakat,amelyem a megasztárról szólnak,vagy valaki ottáll mögötted és fegyvercsövet tart a tarkódhoz??????!!!!
  Pont ezt tudják elérni a kereskedelmi tv-k,hogy nem érdekel,de foglalkozol vele!!!Most akkor én is véleményezzelek ahogy te véleményezel másokat???? ...........érted mit akarok érzékeltetni,miért írtam hogy "öngóóóóól"-t lőttél!!!!”
 • 27. Szilágyi_Zsolt 2008. december 01. 20:50
  „Kedves Georg!

  Engedelmeddel, én nem "25" vagyok, hanem Szilágyi Zsolt, de azt hittem, ez a sorszám után álló betűhalmazból egyértelműen kiderül. Ezek szerint nem. Sosem lehet elég okos az ember. :)

  Nos, én az összes Megasztárból összevissza kb. 5 döntőt néztem meg, mégpedig a Rúzsa Magdi-Szabó Eszter-féle (azt hiszem, a 3.) sorozatból, azokat sem teljes egészükben. Ebből a mostaniból meg egy percet sem. Sajnos, az is sok, amennyit hallani és olvasni kényszerülök róla. Ha vasárnap megnézek egy átlagos magyar híroldalt (mondok egy példát: origo.hu), azon általában nagy lóbetűkkel ott virít valami velős összefoglaló az adott döntő történéseiről. Elég csak, ha véletlenül egy pillanatra rátéved a szemem, már el is raktározta az agyam, ami abban a 10-15 sorban áll, ha akarom, ha nem. Véletlenül ránézek egy bulvárújság címlapjára az újságos standján, arról is szinte ordít a szöveg, hogy, teszem azt, mi történt Tamarával. Azonkívül a családtagjaim néha belenéznek pár percre a műsorba, ezt is előfordul, hogy hallani kényszerülök. Szóval az én esetem az úgynevezett "fölösleges információk terhelése", miszerint az ember agyát olyan ingerek érik, olyan adatok terhelik, amelyekre az égvilágon semmi szüksége, mégis szabályosan elárasztják. Egyéb kérdés?
  Mellesleg, amit nem tapasztaltam úgymond a saját bőrömön, arról nem is lehet véleményem? Tehát ha én mondjuk még nem próbáltam ki a kábítószert, akkor nem is ítélhetem el a heroinfogyasztást? Elég gyermeteg gondolat, nem találod? Nem szerencsés dolog manapság ennyire bornírtnak lenni, és nagyon furcsa lenne ez a világ, ha mindenki csak arról alkotna véleményt, amiben személyesen is érintett.”
 • 26. Georg 2008. december 01. 19:32
  „25.
  ....azt nem értem,hogy ha "bolond aki nézi ezt a műsort" akkor honnan van róla véleményed?

  te is nézed ,akkor ez a vélemény öngóóóól...........”
 • 25. Szilágyi_Zsolt 2008. december 01. 11:22
  „Szerintem elég bolond, aki nézi ezt a műsort, mert nem sok köze van a tehetségkutatáshoz. Sokan leírták már: itt mindent a pénz, a pénz és megint csak a pénz mozgat. Eleve erről szól egy kereskedelmi tévé egész léte. Ezeknél pont fordítva működik a dolog, mint egy közszolgálati csatornánál: ők a reklámidejüket adják el, abból van a bevétel. A reklámtömbök közé pedig olyan műsorokat ékelnek be, amelyekkel igyekeznek olyan embereket vonzani a képernyő elé, akikről várható, hogy meg is nézik ezeket reklámokat, mert hiszen a hirdetők csak úgy fektetnek pénzt a reklámokba, ha okkal-joggal hihetik azt, hogy azok el is jutnak a leendő vásárlókhoz. Ezért aztán a kereskedelmi csatornák számára csak a nézettség és a haszon a figyelembe veendő fogalmak. Azzal, hogy hol van a jó ízlés és a becsületesség határa, ne adj´ Isten, hogy milyen mértékben sérül a kis Lüszike, Tamara vagy Hien (ez most tulajdonképpen melyik neve?) lelkivilága, baromira nem törődnek. Nem működött az SMS-szolgáltatás? Na és? Összességében a várt bevétel bejött, a mérleg pozitív, a többi nem számít. Hogy emiatt egy versenyző kiesett? És? Akinek annyi esze volt, hogy ide jelentkezett, az számoljon vele, hogy eldobható árucikként kezelik. Amennyi pénzt ki lehet, annyit kifacsarnak belőle, aztán mehet a szemétdombra. Ezen van itt a hangsúly, nem azon, hogy megtalálják, ki tud énekelni. Nem véletlen, hogy tisztességes és hozzáértő zenészeket-énekeseket nem tudnak keríteni a zsűribe, mert nem vállalnák el. Csak ilyen Fenyő Miklós, Mester Tamás, vagy korábban Soma, Pierrot, Pély Barna szintű, súlytalan senkiket bírtak összeszedni, akikről a nézők nagy része azelőtt azt sem tudta, hogy a világon vannak. Nem is szólva a Bakáts Tibor meg a Friderikusz Sándor nevű, semmihez sem értő, de gőzerővel megmondóemberkedő médiabohócokról. Ez utóbbi különösen "hiteles" személyiség: nem sok olyan tévécsatorna van ebben az országban, ahová még ne törleszkedett volna oda, és ahonnan végül nem rúgták ki páros lábbal. Még talán Presser Gábor volt az egyetlen használható zsűritag; hangja ugyan neki sincs sok, de azért mégiscsak mögötte áll a leghosszabb és legkomolyabb zenei múlt. Csak szerintem az ő gyomra is megunta már ezt a pénzorientált, mesterkélt sztárgyártást. Szóval... az egész Megasztár egy nevetséges komédia, kár rajta vitatkozni, kár komolyan venni. Sőt, szerény véleményem szerint: kár manapság tévét nézni. Érdemesebb inkább olvasni vagy beszélgetni helyette.”
 • 24. Jazz8 2008. december 01. 09:34
  „Viktor Dávid döntő lesz, és Viktor fog nyerni! Ez 90%...”
 • 23. mir 2008. december 01. 06:15
  „Ki a francot érdekel ez a műsor? Szerencsére a legtöbbször otthon sem vagyok ilyenkor de ha igen inkább egy filmet rakok be és azt nézem mint ezt az izét.”
 • 22. MTT 2008. december 01. 06:12
  „Végre!!! A lökött anyuka feltűnési viszketegsége miatt majd ráment a kislány egészsége... Az ilyet büntetni kellene. Elgondolkodtató.”
 • 21. elemér 2008. november 30. 23:24
  „Tehetség az van ott, de élet nincs. Kell oda Texmex zene multikulturális társadalmunkbol, mert én unalmasnak tartom ami ott megy.

  http://www.youtube.com/watch?v=jNaSE0K-ZzA”
 • 20. Georg 2008. november 30. 21:53
  „18 pancser

  Ember ! Senki sem mondta hogy más műsort megnézhetnek a gyerekeim,(mondjuk ahhoz sem lenne közöd)de ez nem olyan színvonal mint az általad említett remekek.NEM EZEN NŐNEK FEL!!!

  Látom nagyon képben vagy mindegyiket rendszeresen nézheted,hogy ócsárolhasd!!!!

  Te biztos az elithez gondolod magad,ki kell hogy ábrándítsalak,te a lebutított réteghez tartozol aki sátánként tekint a kereskedelmi tévékre,holott csak máshova kellene kapcsolni!!!!

  A kérdésemre nem válaszoltál!!!!

  -Szerinted melyik műsor éri el a te magasztos szintedet???????????????”
 • 19. elemér 2008. november 30. 21:46
  „Lakatos Krisztian elônye a származása és vele született tehetsége. Szerintem ô jobb még Magyar forditásban is mint az eredeti Amcsi dal amit angolul énekelnek.

  Joe Sixpack
  U.S.A.”
 • 18. pancser 2008. november 30. 21:35
  „16. Szegény gyerekek, akik várják ezt az ocsmányságot. Győzike, celebek, big brother, való világ. Amelyik gyerek ezen nő fel, nos lesz még aki pálinkáért házhoz megy. Lesz MO-on elit és lebutított emberek milliói. Most nevelődnek a mega feketelyukon a a leendő rabszolgák.Rajta Georg, rajta hát!”
 • 17. georgbob 2008. november 30. 20:20
  „tunder...

  El sem tudod képzelni az érdek nélküli őszinteséget, mi?
  Megmondom neked, nem is Tomit fizették le, hanem az összes sms-ezőt aki Viktorra szavazott!!!”
 • 16. Georg 2008. november 30. 18:26
  „15.pencser
  ...annyiszor hallom olvasom hogy a kereskedelmi tv milyen gonosz,de azért k e r e s k e d e l m i,mert pénzcentrikus nem?
  Gondolom kaptál tartozékként egy távírányítót a tévédhez hát használd!
  Neked mi a színvonalas műsor, ha két atomfizikus vitatkozik a nehézvízröl???!!

  Ne minősíts másokat,mert az aztán valóban ostobaság!

  A gyerekeim várják a megasztárt(bár az eredményt csak másnap tudják meg,mert az időhúzásokkal későn ér véget)
  ....azt már a srácaim is megjegyezték,hogy az előző évi sokkal jobb,színvonalasabb volt.
  Ami személyszerint engem "zavar" az hogy nem az énektudás,hanem a szavazók száma dönt!!!”
 • 15. pancser 2008. november 30. 17:07
  „Magas röptű vita, magas röptű műsorról. Gratulálok a hozzászólóknak, ez tetszik ám nagyon a kererskedelmi csatorna tulajdonosainak. Nézettség fullon! Ostobaságot ostobáknak. A zsüri sem más mint pénzért lealacsonyodott, haknizók. Jó zabálást!”
 • 14. tunder 2008. november 30. 15:56
  „Szerintem ez a verseny már eldöntődött,hiszen elég csak Mester Tamás szavait hallgatni.Már épp ideje volt,hogy Lüszi kiesett,mert valóban az iskolában van még a helye.Kicsit furcsán mutatta volna magát a jövőévi koncerten,főleg ,hogy még az általánost sem fejezte be.Viktor tegnap a második szereplésénél nem volt valami fényes,neki nagy előnye a nyelvtudása a többiekkel szemben.Mester úr nem győzte hangoztatni több adás közben,a kedvence szereplése után,hogy amikor apukáddal beszéltem...Ezt miért nem tiltják meg,vagy akkor vette át a súlyos összegeket a sztárolásért?Hajrá Krisztián,hajrá Dávid!”
 • 13. elemér 2008. november 30. 15:43
  „Én csak azt látom hogy tehetségben nincs hiány Mo.-n. Amcsi és Angol majmolás pedig üzleti, inkáb mint m?vészi. Másfajta ember is részt vesz a zsüriben, ezt sejtettem, de az nem árt.”
 • 12. nasi12 2008. november 30. 13:26
  „Azzal, hogy Lüszit eltanácsolták, a kereskedelmi csatornának remélem nagyot esik majd a nézettsége a főműsoridőben, ám a háttérben akkora pénzek mozdultak meg, hogy erre az anyagiakra nagyon is kényes TV2-nek, azonnal reagálni kellett.
  Mikor kiderült, hogy a másságát büszkén hirdető, bukott TV-s, Friderikusz, komoly összeget fizetett, hogy a zsűribe bekerüljön, sejtettük ez a műsor már nem csak a tehetségek felkarolásáról szól majd.
  Lüszi anyukája természetesen nem rendelkezett a végső sikerhez szükséges összegekkel, ám a disszidens zenész, az amerikás Király papa dollárkötegei, vagy a szintén tengeren túl sokat muzsikáló Lakatos papa dollárjai, rendet vágtak a szerényebb anyagiakkal rendelkező hazai tehetségek között.
  Félő, hogy a dollárosok harcába sajnos a ,,nép szülötte"egy győri hentes papa tehetséges fia, Fekete Dávid sem fog tudni érdemben beleszólni.
  Már csak abban bízhatunk, hogy a köztudottan lusta, és mindennemű tanulást nyilvánosan is megtagadó Lakatos gyerek helyett, a magyarsággal, és a magyar nyelvvel csupán néhány hónapja ismerkedő, de legalább az énekórákat nem elbliccelő Király Viktor lesz a végső befutó.
  Eddig csak a győztesek pénzét csapolták meg becsülettel, Pl. Rúzsa Magdi sokszázezres (milliós) fellépési díjaiból még a tizedét sem kapja kézhez, míg a háttérben a stáb (a zenészmaffia) vígan megél belőle, most úgy tűnik, már előre kell invesztálni a siker érdekében. A köztudottan zenei antitalentum, Friderikusz a pénze által szerzett jogaival élve, már odáig merészkedett legutóbb a zsűriben, hogy az abszolút fülhallással rendelkező Lüszit, akit a zenei alapokra és tisztaságra rendkívül igényes és kényes zongoratanárnő anyukája képzett eddig, hamisnak nevezte, bezzeg a Lakatos gyerek ordító intonálási hibáira elsőként sietett megjegyezni, hogy kristálytiszta volt.
  Érdemes visszanézni a selejtezőket itt:
  http://www.myvideo.hu/watch/5189881
  Sok-sok fiatal sztárjelölt feletti nemleges döntést lehetne megkérdőjelezni, de ami Hien-nel történt, hogy kétszer is elnémult a mikrofonja, mégis csak példátlan, ezután esett ki!
  Lüszit is hetek óta szerették volna már eltávolítani a műsorból, ezért kapott annyi média támadást, és míg másokban azt keresték mit tud, addig nála már hetek óta azt, mit nem tud majd megoldani.
  Végre találtak neki egy olyan számot, amelyet nyelvi és szövegi nehézsége miatt, még az anyanyelven angolos Király sem mert bevállalni.
  Az eredmény ismert, a nézők nagy kedvence ármánykodással legyőzettetett, de remélem a szelleme már kiszabadult a palackból.”
 • 11. b.zoli 2008. november 30. 13:13
  „Nem akarok bunko lenni de sztem viktor nem ide valo!!!! ( monnyon le!!! :) hallottátok a jakson számot 1 magas hangot nem tudott kiénekelni belölle ! oKÉ h linda a növére világhirü de sztem neki nem kéne eröltetni! ugy kellett volna eljárni mint azzal az énekesnövel akit kiejtett a zsüri ! Hajrá krisztián!! dávid neked is sok jjooott :)”
 • 10. latakacs 2008. november 30. 12:17
  „Kedves Catherina!
  Mondanivalód többségével egyetértek. Szerintem az a szó, hogy szuper a megasztár jelenlegi versenyzőire, enyhén szólva is túlzás. Ismétlem: jelenlegi. Olyan, mint egy szépségkirálynő választás, vagy bármilyen, ami az akkori kínálatból történik. A dolgok változnak, emberek jönnek-mennek. Én nekem egyik énekes hangja sem tetszik, sztárt a média csinál belőlük. Az, hogy egy 13-124 éves kislányból is, pedig a média alja. Ezeknek a gyerekeknek még az iskolapadban a helyük. Semmiről nem maradnak le, ha tényleg tehetségesek, akkor úgy is sikeresek lesznek később.
  Dávid, ezzel a séróval, mint egy jóllakott óvodás, zárt ajkakkal beszél, tehetségtelen a színpadon, csak énekelni tud, az pedig kevés bármilyen színház színpadára. Krisztián semmi újat nem tesz a számokhoz, csak elénekli őket. Meg kéne hallgatnia a Bon-Bon, vagy Robbie Williams swing albumát, és úgy átdolgozni az általa kiválasztott dalokat. Viktor(monjon le! :)), szintén nem tesz semmi újat, pluszt a számokhoz, csak elénekli.
  Tegnap este csak hallgattam a műsort, közben a lakást rendezgettem, elég volt így is. Azt szoktam csinálni, hogy az előadott szám után lejátszom azokat a netről a Kedves Feleségemnek, hallja Ő is az eredetiket. Erről az oldalról játszom:www.deezer.com Ajánlom mindenkinek. Ő nagyon csodálkozott.”
 • 9. Catherina 2008. november 30. 12:04
  „Na meg ne ám ,hogy Lüszi legyen az év hangja mert összerosálom magam! Hien milliószor jobb nála, jó ha ő is felfogja eygszer. Valamikor biztos befut majd Lüszi ,de még érnie kell ,hiszen kisláníy ő még és tapasztalatok nélkül ezeket az érett dalokat el sem lehet éenkelni beleérző tartalom hiányában. Igazából azok voltak a hibásak ,akik ezek közül a dalok közül válogattak a számukra. Valami időutazó nosztalgiázott valószínű.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Malek Andrea visszatért

Bécsben él fiaival Malek Andrea, de rendszeresen jelen van magyar színpadokon is. Győrbe a Friends… Tovább olvasom