Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Friderikusz: hogy lettem kőgazdag?

Legújabb könyvének bemutatóján nekünk sikerült megszólaltatnunk az utóbbi két évtized egyik legnagyobb hatású, de mindenképp legvitatottabb tévés személyiségét, Friderikusz Sándort. A Megasztárról nem beszélt, de kiderül, hogyan lett kőgazdag...
Friderikusz Sándor őszinte vallomása

– A Megasztár negyedik szériájának meghatározó alakjai a megyei énekeseink. Mi a véleménye Hienről és Dávidról?

– Azt hiszem, mindent elmondtam már kettőjükről a műsorban: Hient és Dávidot is kivételes tehetségnek tartom. Hien esetében megkockáztatom: ha jó kezekbe kerül, akkor akár nemzetközi szinten is sztár válhat belőle. Dávid pedig karnyújtásnyira került a számára világot jelentő deszkáktól. Úgy érzem, jó esélye van szerepelni a Budapesti Operettszínházban vagy a Madáchban, vagyis olyan színházakban, ahol óriási hagyományuk van a musicaleknek.


– Ha a ma esti döntőben Lakatos Krisztián és Fekete Dávid közül kell választania a zsűrinek, ön az eddigi teljesítmények alapján kit juttatna inkább tovább?

– Természetesen mindig a napi produkció alapján döntök. Egy biztos: én már nagyon várom az újabb döntőt.


– Megengedi, hogy zsűrizzem kicsit a zsűrit? Akikkel beszéltem, szinte egyöntetűen azon a véleményen voltak, hogy az előző három széria zsűrije klasszisokkal jobb volt.

– Nézze, önnek és az ismerőseinek lehet ez a véleménye, engem különösebben nem zavar, de nekem a legfontosabb: a szerződésem szerint nem nyilatkozhatok a zsűri munkájáról a sajtónak.

Friderikusz Sándor
Friderikusz Sándor

– Hogy sikerült rávenni Friderikusz Sándort, hogy kötetlenül nyilatkozzon az életéről? Korábban erre szinte soha nem volt hajlandó.

– Az elmúlt két és fél évben újra összesodródtam Mihancsik Zsófiával, akivel valaha a Magyar Rádióban találkoztunk, az utóbbi időben pedig együtt szerkesztettük a Friderikusz most adásait az ATV-ben. Több mint négyszáz műsort olyan szoros szövetségben, mintha nem is munkatársak volnánk, hanem közös háztartásban élnénk. Zsófi valamikor az utolsó műsorok egyikénél egyszer csak azzal állt elő, mi lenne, ha összefoglalnánk a sztorijaimat, az életem fontos epizódjait egy kötetben. Belementem, de jól tudtam, hogy sokat kockáztatok, mert ő nagyon okos nő, nagyon világosan kérdez, és kíméletlenül kihajtja a választ belőlem, akár jól, akár rosszul jövök ki a saját történetemből. Korábban egyébként azért irtóztam az ilyen szintű kitárulkozástól, mert nem szerettem volna lezártnak tekinteni az életem egy részét. Legalábbis reméltem, hogy még nem kell semmit se lezárni.


– Mikor került sor ezekre a beszélgetésekre?

– Szeptember elejétől ücsörögtünk hetente három-négy alkalommal Zsófival, és én azon kaptam magam, hogy olyan témákról is beszélek, amelyekről korábban soha, és levonok olyan következtetéseket, amelyek engem is meglepnek.


– S miket lehet megtudni ebből a kötetből Friderikusz Sándorról, a kétségkívül rejtélyes emberről?

– Például azt, miért jöttek el a világsztárok a Friderikusz-show-ba, hogy kerültem a Fenyő-villába, hogy nem lettem tévéelnök, hogy lettem „kőgazdag", már ha egyáltalán az vagyok.

Olvasóink írták

 • 6. Túrabakancs 2008. december 07. 16:19
  „Igazad van Kapuvári!
  Ráadásul még homokos is, arról nem is beszélve, hogy keményen támadja a könyvében a jobboldalt és vezetőjét O.V.-t! Sajnos a kisebbségi származású
  emberkék ellepték a médiát, onnan intézve erkölcsi és mindennemű támadást
  az ország felé! A Megasztár műsor zsűrije is egytől-egyig belőlük áll, a döntőben
  maradt versenyzőkkel együtt. Kivétel a Lakatos gyerek, de ő meg roma. Egyre
  jobb... Hát itt tart ez az ország.”
 • 5. mir 2008. december 07. 15:44
  „Azért friderikusznál sokkal jellemtelenebb alakok köztük nem egy úgymond tv-s sokkal többre is vitték már ebben az országban.”
 • 4. b.zoli 2008. december 07. 12:33
  „FRIDI buta vagy mint az ökör!!! sajnálom ez van miért nem tudtál volna mást felmutatni mint viktor! te lovébeszedö! remélem patikára költöd a lovédat!”
 • 3. Kapuvári 2008. december 07. 09:09
  „Friderikusz egy zsidó komcsi! A saját szavát nem lehet elhini neki, és egy jellemtelen alaknak tartom! Beképzelt, és úgy gondolom azért is tűnt el a képernyőkről, mert "eltették"..... PARASZT!”
 • 2. Valaki 2008. december 07. 08:03
  „Már a cikk bevezetője is rossz: "az utóbbi két évtized egyik legnagyobb hatású,"

  Mire és kire volt hatása ennek szegénynek? Rendesebb helyeken kulisszatologató sem lehetett volna!:)))”
 • 1. albatrosz 2008. december 06. 20:48
  „Kit érdekel ez a beképzelt, gátlástalan alak,aki a saját anyján is átgázolna uthengerrel 100 Ft-ért? Na ezért van a "rengereg" hozzászólás a cikkhez!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetési lúd

Hímjét gúnárnak, nőstényét tojónak hívjuk. A vetési lúd szürkésbarna színezetű lúdfaj. Az ivarok… Tovább olvasom