Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Felemás agancsú trófea

Augusztusban megyénk adott otthont a hivatásos vadászok országos megmérettetésének, ezen a vetélkedőn a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. hegyvidéki erdészetének képviseletében indult el egy kópházi erdész-vadász fiatalember, ifj. Kuslits István.
Az elméleti versenyszámokban kiemelkedő eredményeket ért el, az egész mezőnyből legpontosabban értékelte az erdei pályán kihelyezett trófeákat és maximális pontszámot ért el a növények felismerésében is. A verseny második napján a lövészetben sem vallott szégyent, bebizonyította, számára a távcső hiánya, a nyílt irányzék sem jelent gondot a kisgolyós fegyver használatánál. A végső értékelésnél mindössze egy találaton múlóan a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel, így jogosan örülhetett a Sefag Zrt. felajánlásának, egy dámbika elejtési lehetőségének.

Ifj. Kuslits István és Csuka Henrietta.
Ifj. Kuslits István és Csuka Henrietta.

A meghívásra két hónapot várni kellett, hiszen a dámbika vadászati idénye október 1-jétől január 31-ig tart. Előbb augusztus végén, a megyei vadásznapon, a szarvasbikabőgő verseny formájában ismét egy szakmai megmérettetés várt a megyei vadászokra, itt ifj. Kuslits István a dobogó legfelső fokára állhatott, majd szeptemberben a bérvadásztatás adott szinte mindennapos elfoglaltságot neki és szinte valamennyi kollégája számára.

A dámszarvas vadászati idénye októberben kezdődik, a dámok szaporodási ciklusának megfelelően ekkortájt zajlik a dámbarcogás. Ebben az időszakban elsősorban a fizető vendégvadásztatás zajlik, azonban a felajánló lábodi erdészet lehetővé tette, hogy a meghívás erre a minden vadász számára izgalmas időszakra essen. A meghívásra nagy várakozással készült a fiatal vadász, aki ezt a jeles vadászünnepet párjával, örök szerelmével, Csuka Henriettával osztotta meg. Október 10–12. között csodálatos élményekben volt részük, a vadászterületen az Országos Magyar Vadászkamara hivatásos vadász alelnöke, dr. Buzgó József személyesen kísérte a fiatalokat, amelynek eredményeként egy csodálatos felemás agancsú dámbika elejtésének örülhettek. Ezúton is gratulálunk a szerencsés vadásznak és párjának egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naponta 5000 elektronikus kártevő

Az első működőképes vírust az informatikai legendárium szerint Fred Cohen, a Dél-kaliforniai Egyetem… Tovább olvasom