Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Fásy Ádám jelöltsége nem volt átverés

Két hét alatt megundorodott a politika világától a szépség- és szórakoztatóiparban edződött vállalkozó, Fásy Ádám.

Visszautasította a miniszterelnök-jelöltséget – de reméli, a legnépszerűbb politikai erő kormányra kerülve támogatni fogja a biokultúra terjedését. Meggyőződése, hogy ez a jövő, így lehet több munkát adni az embereknek vidéken.

– A párttal nekem semmi gondom nem volt, de megjelentek olyan emberek, akiket nem igazán szívelek; el kellett döntenem, hogy bohóc leszek-e a parlamentben vagy őszinte szeretettel és méltóképpen tudom képviselni a választóimat. Nem tudtam volna elviselni, hogy mások irányítsanak, ezért léptem vissza. Pedig a kopogtatócédulák összegyűltek – indokolta lapunk kérdésére Fásy Ádám, miért nem vállalta el végül a Vállalkozók Szövetsége a Reformokért Párt felkérését.


Ez most nem vicc

A szervezet miniszterelnök-jelöltként indította volna Fásyt – és ez ezúttal tényleg komoly ötlet volt. Nemrég ugyanis, amikor az MSZP háza táján épp miniszterelnök- és miniszterjelölteket kerestek, az index.hu újságírója felhívta Fásyt, szocialistaként bemutatkozva és miniszteri poszttal kínálta meg. A vállalkozó nem ugrott be.

– Csak 22 éve dolgozom a médiában, előtte a vendéglátóiparban kerestem a kenyerem, ami emberismeretre nevelt – mondja a történtekről az üzletember.

Az 57 esztendős Fásy Ádám Békés megyében, Gyomán született, s 15 évig élt Gyulán, ahol az Aranykereszt szállodát és éttermet, majd a Karavánt vezette. A Miss World Hungary szépségversenyek rendezőjeként, valamint az ATV-n szombat esténként látható Zeneexpressz révén ismert a Kárpát-medencében. A zenei show-műsorral 5 éve járja az országot, többezres közönség előtt lép fel zenészeivel – tavaly nyáron Csíkszeredában például 40 ezer ember hallgatta – máskor kislányával, Zsülikével a szatymazi mozgáskorlátozottak jótékonysági bálján lép föl ingyen.

Fásy Ádám
Fásy Ádám

Az átverési kísérlet azért volt jellemző, mert akiknek megvan a véleményük a mulatós zenéről, kialakul egyfajta – általában hamis – képük is a művelőiről. Holott lépten-nyomon kiderül, hogy a műfaj színpadán fellépők zöme képzett zenész, vagy ha nem az, akkor sem ejtették a fejére. A Mesterhármas ötletgazdájának miniszterelnök-jelöltségéről szóló hírt is viccként kezelte az újságok többsége.


Bunyós Pityu, a sportminiszter?

A Blikkben azt latolgatták, hogy Bunyós Pityu lehetne a sportminiszter, a Jó Laci Betyár meg a vidékfejlesztési tárca vezetője. Először maga Fásy se nagyon rontotta el a jó hangulatot, mert engedte, hogy Torgyán József és Pintér Sándor neve is fölmerüljön vele kapcsolatban. Azt azonban lapunknak nyilatkozva tisztázza, hogy a politikát komoly dolognak tartja, és program gyanánt nem elég elénekelni, hogy ˝szeressük egymást, gyerekek˝. – Kaptam hideget-meleget, de hát ilyen a színpad. Ezt a színpadot én építettem, és jól érzem magam rajta. Ami a két urat illeti, tisztelem őket, de azt gondolom, hogy a politika komoly dolog, az ország jövőjével nem szabad játszani.


Gyűlölet versus biokultúra

Fásy szerint a Kádár-rendszer iránti nosztalgiának egyszerűen az az alapja, hogy akkor vidéken jól éltek az emberek. – Közelről, a téesz, állami gazdaság melléküzemágában dolgozva, vendéglátósként tapasztaltam, milyen az, amikor a vendégnek van munkája, boldog és kiegyensúlyozott. Az emberek kiszámíthatóan éltek, látták a gyermekeik, unokáik jövőjét is. Sokat vártak a rendszerváltástól, annál nagyobb csalódás érte őket. Ma ebben a közegben a gyűlölködés, a rendetlenség az úr. Ha vállaltam volna a politikusi szerepet, a mezőgazdaság rendbetételén dolgoztam volna, ezt tartom a legfontosabb feladatnak.

Például a bio-agrárkultúra terjesztésével, egészséges élelmiszerek termelésével lehet új álláslehetőségeket teremteni – mert ehhez kétkezi munkára van szükség –, ezt az ágazatot az Unió is támogatja. Így lehet szerintem a szegény embereknek biztos megélhetést nyújtani. A jó életszínvonal a legjobb orvosság a gyűlöletre és az irigységre.


˝Táncra, magyar!˝

Fásy Ádám nevét 2006-ban foglalták dalba. A számot Bunyós Pityuval és Sláger Tibóval együtt ő maga énekli. A Mesterhármas című produkció akkor született, amikor Fásyt meghívta Fábry Sándor a műsorába. Erre az alkalomra írta a számot Kiss Tibor – aki nem azonos a Quimby együttes énekes-dalszerzőjével. A dal refrénje táncra szólítja fel a magyarságot, és elhangzik, hogy ˝Sláger Tibó, Bunyós Pityu együtt mulat Fásy Ádámmal˝. Népszerűségük töretlen, ami annak is köszönhető, hogy ez valójában egy szabadon változtatható megamix, több nagy mulatós slágert vegyít egybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oxigénpalack nélkül a világ tetején

A Dreher 24 Everest Expedíció (2010) két hegymászója, Várkonyi László ˝Konyi˝ és Klein Dávid útnak… Tovább olvasom