Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Az oltári srác már MÁZS-ként látja a világot

Az Oltári srácok című musicalt először a New York-i Broadwayn játszották, itthon három éve hódítanak a szívtiprók. A darab egy öttagú fiúcsapatról szól, a rosszfiút Mészáros Árpád Zsolt alakítja.

A csapat utolsó koncertjébe csöppenhetünk bele az előadáson. A búcsút a srácok megpróbálják arra használni, hogy a zene segítségével nemesebbé tegyék az emberek lelkét. Elmesélik, hogyan alakult meg az együttes, persze erre mind másként emlékeznek, más-más momentumokat tartanak fontosnak a közös életükből. Az előadás során a hitről, reményről szóló dalok között betekintést nyerhetünk a közöttük kialakult ellentétekbe, bemutatkozik a vezéregyéniség Matthew (Dolhai Attila), a homoszexuális Mark (Serbán Attila), Juan (Kerényi Miklós Máté), a szívtipró, a legtisztább jellem Abraham (Szabó Dávid). Szó van egyházról, szeretetről, szerelemről, árulásról és az egymásba vetett hitről. Minderről úgy, hogy az öt karakter mindegyike hordoz magán valamit a mai világ terhei közül.

Mészáros Árpád Zsolt
Mészáros Árpád Zsolt

– Talán az én szerepem is segít abban, hogy egy emészthető darabot lásson a közönség, hiszen alapjában véve ez egy vidám produkció, még akkor is, ha mélyebb gondolatok is szerepet kapnak benne – mesélte Mészáros Árpád Zsolt, aki fiatal kora ellenére rengeteg főszerepet játszott már, és többnyire szívtiprókat alakított. A barátai a 36 éves művészt egyszerűen csak Kölyöknek szólítják, s ő csibészes mosolyával, vidám természetével, bohóckodásra örökké kapható jellemével rá is szolgál a megszólításra.

Oltári srácok
Oltári srácok

– Nem készültem a színészi pályára. 1989-ben egy szereplőválogatásra mentem el a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházba, akkor még szakmunkásképzőbe jártam. Matekdolgozat elől menekültem a meghallgatásra, s beválogattak a Danton című darabba – mesélte.

Megfertőzte a teátrum légköre, s ott ragadt. A főiskolára csak egyszer felvételizett – sikertelenül. Igazán megszállott színésszé huszonéves korára vált. Már megérintette a halál szele, hiszen egy daganat miatt fél veséjét elveszítette. Miután felépült a komoly betegségből, másképpen kezdte látni a világot. Még több hittel, elszántsággal vetette a munkába magát, s lelkesedése meg is hozta számára a sikert. Beiratkozott Toldi Máriához és a zenés szerepek felé fordult. Volt Berger a Hairben, Maugli A dzsungel könyvében, Riff a West Side Storyban. Főszerepeket játszott a Made in Hungária és a Pán Péter darabokban. Néhány éve a fővárosba költözött és rögtön megkapta a Budapesti Operettszínházban a Mozart címszerepét. 2004-ben Súgó Csiga-díjas, a 2005/2006-os évadban az év operett- és musicalszínésze lett. Önálló lemezt adott ki, rendszeresen koncertezik.


– Azt hiszem, elégedett lehetek az életemmel. Harmincas éveim közepére sokkal többet elértem, mint amiről valaha is álmodtam. Hívő ember lettem, s ezért közel érzem magamhoz az Oltári srácokat is, hiszen a vallás ebben is szerepet kap. De emellett vidám és bohókás, csakúgy, mint én...

Olvasóink írták

 • 5. elemér 2010. május 17. 17:26
  „Mikor Broadway-t mint szinházat emlittik az NYC szinház negyedben, a negyven legnagyob szinház, 500 befogadás és ez felett. Broadway és London West End képviseli a legelökelöbb profi szinházakat és szindarabokat az angolszász világban.

  http://www.youtube.com/watch?v=LazC5YQN6B4

  Off-Broadway azok kisebb szinházak NYC-Manhattan-ben.”
 • 4. elemér 2010. május 16. 15:35
  „Aki a funky Broadway-t elénekli, táncolja és leforditja az extra 5 pontot kap az angol mestervizsgán tölem.;)”
 • 3. elemér 2010. május 16. 15:27
  „Off-Broadway hogy és merre, azt a nagy Amerikában könnyü megtalálni. Itt megvitassák az előadásokat is blog. Ide nem nagy sztárok jönnek, és a Győri szinházbol is ide járnak mert ide kapnak meghivást.

  http://www.offbroadway.com/home

  Broadway az van NYC-ben és nagyjábol minden városban az USA-ban. Ott kezdödött a modern élet;)

  http://www.youtube.com/watch?v=HcTWxJAGQVQ”
 • 2. elemér 2010. május 16. 10:37
  „Tévedés mert ezt Off-Broadway játszották a 47- utcán. Játszották Chicago, Korea, Hungary, Finland, Australia, Montreal, and the Philippines.

  http://www.altarboyz.com/about-the-show.html”
 • 1. elemér 2010. május 16. 10:23
  „Az Oltári srácok című musicalt először a New York-i Broadwayn játszották. O.K. de hogy hivták angolul ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Célegyenesben a Kisalföld Vágta

Célegyeneséhez érkezett a Kisalföld Vágta szervezése: már készítik a galopp-pályát, s egyre több… Tovább olvasom