Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Az ókori világ hét csodája: a neuschwansteini kastély

Aki szereti a meséket, a királynőkről és királyfikról szóló történeteket, vagy Csipkerózsika és Hófehérke álomkastélyát, annak a Bajor táj maga lehet a földi paradicsom. Az Alpok csodálatos vidékén egymást érik a romantikus várak, erődítmények és a gazdagon díszített kastélyok.
A mosonmagyaróvári Malek család tavaly augusztusban utazott Bajorország „tündérpalotájához„ a neuschwansteini kastélyhoz. Tíz napot töltöttek Párizsban és hazautazásuk előtt eldöntötték, hogy mindenképp megnézik a lélegzetelállító szépségű kastélyt. Az erdőben magasodó „tündérpalota„ a németországi Füssen város és az osztrák határ közelében fekszik. A mosonmagyaróvári család egy napot töltött a „kastélyok kastélyánál„. Malekné Kiss Katalin elmondta, hogy - meglepődésükre - rengeteg ember volt romantikus várnál. A kíváncsiskodó tömeg „kígyózó„ sorokban várt a bejutáshoz, ez elrettentette a mosonmagyaróvári családot. Így kívülről szemrevételezték meg és járták körbe a lenyűgöző építményt, melyhez bámulatos bajor környezet csatlakozik.

„Olyan mintha ki lenne porszívózva!„ -tette hozzá Malekné.
A világ bármely részén találkozhatunk magyarokkal, így Bajorországban sem meglepő, hogy összefutunk néhánnyal. A neuschwansteini kastélyhoz közeli étteremben ebédeltek, amikor az egyik pincér magyarul köszönt el tőlük.

A Malek család mindenkinek ajánlja a romantikus szépségű lovagvárat akár egy hétvégi kikapcsolódásra, barangolásra is.

Neuschwansteint II. Lajos bajor király zabolátlan fantáziájának köszönhetjük, aki különc álmodozó volt. A király a kastély tervezésekor egy olyan helyet képzelt el, mely középkori lovagvár és egyben Wagner szentélye is. Pozíciója révén rendelkezett annyi pénzzel és hatalommal, hogy kielégíthette szeszélyeit, és valósággá változtathatta álomvilágát. Fantáziaszüleménye 17 évig épült. Az eredmény egy lélegzetelállító tündérpalota, amelynek fehéren csillogó falait, csúcsos tornyait, bástyáit messziről is jól látni, még borús, ködös időben is. Ha felhő ereszkedik a hegyek közé, akkor leginkább meseszerű a táj. Olyankor Neuschwanstein a fák tetején lebeg.

Pompásan berendezett belső termeiben különböző építészeti stílusok keverednek: gótikus, román, bizánci... ennek ellenére szó nincs zűrzavarról. A kastély minden egyes szeglete bámulatba ejtő. Aranyozás, bronz, selyem, brokát, porcelán, márvány, faberakás, fametszetek minden mennyiségben. Az összhatás magával ragadó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elege lett a lerománozásból

Klára, a sikerlistás Magyar pszicho című könyv főszereplője büszke és önérzetes, tele tenni… Tovább olvasom