Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Az ír sztepptánc királynője

Különleges előadás házigazdája lesz Győrben a BBMMK és Sopronban a Petőfi Színház. Egy közel 25 tagú táncegyüttes lesz a két város vendége: azt ígérik, produkciójuk felejthetetlen élményt jelent majd a közönség számára.

Az ír kultúra jellegzetességei – azaz a lenyűgöző muzsika és a temperamentumról árulkodó táncok – világszerte hódítanak: Magyarországon is évek óta népes tábort vonzanak. Így aztán bizonyára sokak érdeklődését felkelti a The Irish Dance Experience Show, elvégre
Catherine Gallagher társulata az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből áll.

Az együttes alapítója, szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, akinek neve szerte a világon sokak számára ismerősen cseng, hiszen a Gallagher családból származnak Írország leghíresebb táncosai. A négy testvér közül a legidősebb, Michael Patrick Gallagher már tizenkét évesen világbajnokságot nyert, jelenleg pedig a Riverdance amerikai csapatának vezetője. A legfiatalabb testvér, George Bernard Gallagher szintén a világhírű Riverdance táncosa, amíg Barry John Gallagher a Lord of the Dance tagja.


Catherine Gallagher öt- évesen kezdett el táncolni és sorra sikert aratott a legnagyobb táncversenyeken. Versenyzői pályafutásának csúcsát jelentette, amikor elnyerte az Írország Nemzeti Bajnoka címet, majd 1997 júliusában csatlakozott a már említett Riverdance-show-hoz.

„Úgy érzem, a közönség fiatal, új arcokat és lábakat keres az ír táncprodukciók világában. Michael Flatley, Jean Butler és Colin Dunne nagyon tehetséges táncosok, akik inspiráltak engem, de most már itt az ideje, hogy megmutassam a világnak saját kreatív képességeimet" – fogalmazta meg legfőbb célkitűzéseit Catherine Gallagher, aki megálmodta és színpadra vitte azt a lélegzetelállító, egész estés ír sztepptáncshow-t, amit most a győri és a soproni közönség is megismerhet.

A The Irish Dance Experience Show, ahogy a cím is jelzi, az ír tánc élményét nyújtja. Szabad szemmel szinte alig követhető, ahogyan a profi művészek elképesztő sebességgel, élénk és kifinomult bokamozgással, hatalmas ritmusérzékkel szteppelnek a frenetikus zenére. Catherine modernebb zenei alapokra helyezett koreográfiái ámulatba ejtik a publikumot. A fantáziával teli, eredeti műsort figyelve a közönséget elvarázsolja az autentikus ír tánc varázsa. Biztosak lehetnek abban, hogy fantasztikus és felejthetetlen élményben lesz részük. Az előadás Győrben február 6-án, míg Sopronban február 25-én lesz látható. Az előadás időtartama 2x60 perc.

www.gyor.irsztepp.hu, www.sopron.irsztepp.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gímszarvas tarvad selejtezése

A téli időszak fontos feladata a gímszarvas tarvad, a borjú, ünő, tehén selejtezése. Tovább olvasom