Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Árvíz után - segítség a vadászkamarától

Az országban számos gondot és bajt okozott a hirtelen lezúduló, rendkívül nagy mennyiségű csapadék, kiöntöttek a patakok, a folyók, sok helyen eláztak az épületek, a pincék, víz alá kerültek a mezőgazdasági területek.

Súlyosan érintette a vadgazdálkodókat is a szélsőséges időjárás, megsemmisültek a földön fészkelő madarak, köztük a fácán és a fogoly fészekaljai, elpusztultak az apró mezeinyúl-fiókák. Az árvizek utáni szúnyogfelhő még a nagyvadállományt is megkínozza, a fiatal egyedekben okozva veszteséget.

A természet igyekszik ugyan a veszteséget enyhíteni, a szárnyas apróvad ún. sarjúfészkeléssel próbálja pótolni az elpusztult tojásokat, de ennek eredményessége ritkán éri el az első költésekét.

Az Országos Magyar Vadászkamara szervezetei, döntésük szerint, saját költségvetésükből próbálnak enyhíteni a károsultak anyagi gondjain, itt a vadgazdálkodásban keletkezett károk másodrendűnek minősülnek, az olyan gondok mellett, ami a bőnyi Fábián Imrééket érte. A négygyermekes család, mivel a lakóházukat életveszélyessé nyilvánították, kénytelen volt elhagyni otthonát és csak reménykednek a mihamarabbi hazaköltözésben.


A Bakony-ér felől érkező víztömeg elvitte a ház egyik oldalát és csak a megerősített födémnek volt köszönhető, hogy állva maradt az épület. A kidőlt fal pótlása után kerülhet sor a belső részek helyreállítására, ahol is a lakóépületben félméteres víz tette tönkre az aljzatot és a berendezéseket.

Az Országos Magyar Vadászkamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezete az elnökség egyhangú döntése alapján az árvízkárosultak megsegítésére szánt összeget teljes egészében az erre leginkább rászoruló tagjának ajánlotta fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gálvölgyi János számára első a színház

Elsősorban parodistaként ismerik Gálvölgyi Jánost, pedig a Madách Színház Jászai Mari-díjas érdemes… Tovább olvasom