Kisalföld logö

2018. 09. 20. csütörtök - Friderika 15°C | 26°C Még több cikk.

A tévedhetetlen jósfenomén

Amióta élő adásban, az egész világ szeme láttára terroristák repülőgépei lerombolták a New York-i világkereskedelmi központ tornyait, különös érzékenységgel tekintenek a hírfogyasztók a különféle tragédiákra.

A közelmúltból merítve a teljesség igénye nélkül, beleivódott az emberek emlékezetébe a Katrina hurrikán New Orleans-i pusztítása, a kergemarhakór, a madárinfluenza, a pekingi olimpia előtti, majd százezer áldozatot követelő szecsuáni katasztrófa, legújabban pedig a mexikói sertésinfluenza-vírus és a felbukkanását követő földrengés, amikor maszkokban rohantak az utcákra a pánikba esett emberek. Az e jelenségek nyomán egyre sűrűbben emlegetett próféciákról és világvégejóslatokról beszélgettünk dr. Szabó Péter tanár úrral, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának egyetemi docensével.


Az ősi bölcsesség térhet vissza a Földre

– A Mexikóból eredeztetett új influenza, mely egyes kutatók szerint magában hordozza egy világjárvány kialakulásának lehetőségét, a maják 2012-re kiszámolt világvégejóslatára is ráirányította figyelmet. Mit lehet tudni erről?

– A maják szerint 2012. december 22-én a Nap mágneses pólusváltása következményeként a Föld polaritása megcserélődik, s ez katasztrófák sorozatát idézi elő. A szökőárak, vulkánkitörések, földrengések az emberi civilizáció végét is jelenthetik. De ez nem feltétlenül a világvégét jelöli. A maja kalendáriumból egyes szerzők szerint levezethető, hogy az ősrobbanástól kezdődően a kozmikus evolúció mely stációin haladt keresztül az emberiség. 2012 decembere új időszámítást, új fordulópontot jelent majd a földi tudatosságban, komoly változásokat idézve elő világszerte a társadalmi-gazdasági-politikai rendszerekben. Vannak, akik úgy vélik, a megjövendölt nagy események bekövetkeztével az ősi bölcsesség térhet vissza a Földre, és vele a számító, profitcentrikus szemléletet a jobb agyfélteke intuitív uralma váltja fel.


– Vannak, aki Atlantisz örököseiként tekintenek a majákra, de mit gondoltak ők a saját tudásuk eredetéről?

– A maják azt állították, hogy Quetzalcoatl, az isten első teremtményei, az első emberek adták át nekik a tudást. Az tény, hogy a maja társadalom kimagasló eredményeket ért el a csillagászat területén, és ezen alapul összetett, pontos naptáruk is. Az is tudott, hogy a maják naptárukat az olmékoktól örökölték, akik pedig szintén úgy kapták valahonnan. A tényleges kérdés tehát az, hogy az olmékok kiktől kapták, de ezt most nem boncolgatnám, mert a történet a jól ismert ufóteóriákig vezetne. Megemlíteném inkább J. Eric Thompson régészt, aki szerint a maják tudták, hogy az idő végtelen és továbbhalad rejtélyes ciklusaival, függetlenül az egyénektől vagy a civilizációktól. A guatemalai Quiriga városában kőlapokat találtak, amiken 90 millió, illetve 300 millió évvel ezelőtti dátumokat jelöltek meg valós számítások alapján, helyesen adva meg a nap- és hónapállásokat.

Nostradamus szerint a világvége 3797-re várható
Nostradamus szerint a világvége 3797-re várható

Okozva rettegést az új város környékén

– Térjünk vissza a kiindulópontnak vett New York-i terrortámadáshoz. Mit írt róla Nostradamus, a középkor jós ˝fenegyereke˝?

– Nostradamus egyik elhíresült négysorosa 1555-ből így hangzik: ˝Vulkáni tűz tör elő a föld közepéből, / Okozva rettegést az új város környékén, /Két nagy szikla hosszú ideig tartó háborút kezd, / És Arethusa vörösre festi az új folyót.˝ Nem nehéz az új város helyett New Yorkra gondolni, vagy a két sziklában a World Trade Center dupla tornyait, a hosszú háborúban az iraki hadműveleteket látni.


– És Arethusa?

– Vannak, aki úgy gondolják, Areth Arésszal, a hadistennel lehet azonos, az utolsó három betű, az usa pedig az Egyesült Államokat jelöli.


– Ki volt Nostradamus, és mit lehet tudni különös életéről?

– Michel de Nostre-Dame (Nostradamus 1503–1566)
Saint-Rémyben született, Montpellier egyetemén tanult és orvos lett. E korban Európát pestisjárványok sújtották. Önfeláldozó módon – ezrek életét mentve meg – e betegek gyógyítására vállalkozott. Házasságából két gyermeke született, családja korán meghalt. Már ekkori megnyilatkozásaiban is megvillantak prófétai képességei. A krónikák is feljegyezték, hogy Ascona kikötőjében leborult egy ismeretlen, mezítlábas ferences barát előtt. Ismerősei értetlenül figyelték tettét, mert akkor ők még nem tudták, hogy a Felix Peretti nevű ferences barát később V. Sixtus pápa néven bevonul a történelembe. Az orvosi hivatás mellett sok egyéb mással is foglalkozott, főleg a csillagászat tudományát tartotta nagyra. Ez irányú számításaiban, csíráiban már használta a Kepler-féle törvényeket, noha Kepler csak 1571-ben, Nostradamus halála után öt évvel született!


Képes vagyok nem tévedni!

– Ismerjük a módját, hogy miként jutott hozzá és vetette papírra az emberiséget azóta is foglalkoztató látomásait?

– Éjjelente toronyszobája ablakából az eget kémlelve megjelent előtte egy fénylő gömb, melyben mint egy moziban, leperegtek előtte a jövendő történései. Látomásait azonnal papírra vetette és 1555-ben Próféciák címen ki is adta első száz versből álló jóslatgyűjteményét, mely már életében híressé tette. Versei a jóslás nyelvén íródtak és nem érthetőek mindenki számára. Biztosra vehető, hogy fiatal korában foglalkozott mágiával is. Fennmaradt róla, hogy mágikus könyveit elégette, s miután tűzre dobott mindent, amit a gonosztól eredeztetett, sorra jöttek látomásai. Könyvének egyik mondata így hangzik: Possum non errare! Képes vagyok nem tévedni!


– A szkeptikusok azt mondják, Nostradamus próféciáiból egy kis csűréssel-csavarással bármi kiolvasható.

– Aki ez állítja, nem ismeri a próféciákat. Homályba burkolt verssorai hatvan százaléka neveket, földrajzi helyeket tartalmaz, tehát nem általánosságokban beszél. A további negyven százalék pedig a világ egészére vonatkozó képeket fest elénk. A nostradamusi homályt erősíti, hogy verseiben új szavakat is alkotott, szótagokat cserélt össze. Arról nem is beszélve, hogy a megírt verseket is összekeverte.


– Melyek azok, amelyek a történelem során igaznak bizonyultak, s megteremtették a jósfenomén máig élő nimbuszát?

– Első verseinek születésekor II. Henrik uralkodott Franciaországban, aki négy évvel a Próféciák megjelenése után (1559-ben) meghalt. Mégpedig úgy, hogy egyik gyermeke esküvője alkalmával rendezett lovagi tornán saját testőrkapitánya a harmadik összecsapásnál – sisakrostélyát átszakítva – kiszúrta a szemét. A kopja valószínűleg az agyburkot is elérte. Az esemény előtt négy évvel ezt írta Nostradamus: „A fiatal oroszlán / az öreget felülmúlja / Harci tusában, / egyéni párviadalban. / Arany kalickában / szemét szétrepeszti / Két csapás, egy, majd / kegyetlen halált hal."


Sírom meggyalázója azonnal meghal

– Nostradamus még halálában sem maradt hűtlen önmagához...

– Ez valóban így van. A francia forradalom idején feltörték a sírját. Csontváza nyakában egy tábla függött, rajta a sírgyalázás dátumával és ezzel a mondattal: ˝Sírom meggyalázója azonnal meghal.˝ A tettes még végig sem olvashatta a sírból szóló üzenetet és a jóslat máris beteljesedett. Azonnal megölte egy kóbor golyó, mihelyt megpillantotta az írást... Nincs min csodálkoznunk, ha komolyan vesszük szavait: ˝Képes vagyok nem tévedni!˝


Mit jövendölnek a maják 2012. december 22-re?

A maják szerint a jelenlegi nagy időciklus sötétségben kezdődött, a mi naptárunk szerint Krisztus előtt 3114. augusztus 13-án. Ez a szakasz 5125 éven át tart és globális katasztrófa közepette, a mi naptárunk szerint Krisztus után 2012. december 22-én ér véget. A maja társadalom, sőt, az összes ősi közép-amerikai kultúra rögeszmésen foglalkozott a világvége kiszámításával és lehetséges elhalasztásával. Lehet, hogy a naptáruk olyan mechanizmust rejt, amellyel meg lehet jósolni bizonyos kozmikus katasztrófákat. Nem tudni. A maják mindenesetre így gondolták.

Olvasóink írták

 • 15. Truder 2009. május 31. 17:52
  „Majd meglátjuk..”
 • 14. AngelLilith 2009. május 31. 10:38
  „2012 december 21. vagy 22?
  mindkét dátum megtalálható.
  Nálam a 21 a nyerő, a mostani novellámban (trilógia):
  http://angellilith.wordpress.com/2009/05/25/o/

  Az antikrisztusról szól, de nagyon vallásosaknak nem ajánlom, de hogy miért az csak a harmadik részben derül ki.

  Angie”
 • 13. zeta62 2009. május 31. 10:00
  „11. hozzászólás D.O.N. 2009.05.31. 08:02

  A számítások pár év különbséggel mind a következő évtized elejére, közepére teszi a dolgot.
  2012, illetve egyesek szerint 2014. Ez nem jelenti azt, hogy ez be is következik, de az tény, valami csak kell, hogy ott legyen, mert túl sok a megmagyarázhatatlan anomália, és abban egyetértenek a "tudósok", hogy a tizedik bolygó léte magyarázatot ad erre.
  Az is tény, hogy kb. 3600 évente valami letarolja a föld egy részét, erre szintén magyarázat lehet "Marduk" csillaga. Ahogy a régi ábrázolásokon is áll, ciklikusan megjelenik az égbolton ott egy bolygó. Pedig ha létezik azon a pályán, akkor előbb-utóbb újra ideér.”
 • 12. mc 2009. május 31. 09:41
  „Mit is írt a hogyishívják ?

  Már ebben az évben adjuk át a jövő évre szánt karácsonyi ajándékokat is?

  Azt, hogy tegyünk egy nagyot az adó emelésekre, azt, hogy ne is aggasszon senkit az Euró magyarországi bevezetése, azt, hogy a jövő évi választások teljesen feleslegesek...

  Hát, én azért jövőre, ősszel, csak azért is elültetek egy - két fát, mint ahogy azt az öreg ´Leo is tette volna a halála előtti napon.

  Homályos megfogalmazásokat megtörtént, sötét dolgokra húzni egyszerű.
  Az elmúlt évtizedekben is jó pár alkalommal megúszta az emberiség a föld pusztulását.

  Szóval én mégis gondolkozom a jövő évi karácsonyi ajándékokon, meg azon, hogy mennyi
  hülyeséget kell még elolvasnom a következő ötven évben.”
 • 11. D.O.N. 2009. május 31. 08:02
  „zeta!
  Ezzel a gyilkos bolygóval már 2003-ban is paráztatták a jónépet, s ha igaz volna, már rég atomjainkra hullva kellene kommentelnünk...
  De legalább nem lenne kisalföld:)”
 • 10. senechal 2009. május 31. 08:02
  „süllyedhet-e mélyebbre a Kisalföld ?”
 • 9. AHA. 2009. május 30. 21:53
  „...vagy esetleg leveszi a rontást a rendőrökről,és legközelebb nem a békés polgárok szemét fogják kilőni!
  :):):)”
 • 8. Túrabakancs 2009. május 30. 21:06
  „Állítólag Malvína "barátnőnk" a rendőrségi kihallgatáson megátkozta az ott lévő rendőröket, tehát megállapíthatjuk: a rendőrök fejvesztve
  fognak menekülni a testülettől! :) Egyébként a válság fog eltakarítani
  bennünket, nem kell ehhez természeti csapás.”
 • 7. AHA. 2009. május 30. 20:30
  „Kérdezzük meg Malvínát a magyar jósnőt, mégis mi a véleménye,”
 • 6. miracle 2009. május 30. 19:57
  „Kb erre a hétre is volt előirányozva úgy 3-4 világvége (az elmúlt több százról nem is beszélve) mégsem történt semmi.
  A szökőár meg nem olyan hülye, hogy ne tudná, hogy többszáz méter magasan semmi keresnivalója.”
 • 5. zeta62 2009. május 30. 19:57
  „http://tttweb.hu/gyujtemenyek/cikkek/regi/Nibiru.html”
 • 4. zeta62 2009. május 30. 19:52
  „Pedig kár viccelődni rajta...
  Túl sok minden mutat erre az időpontra!
  Például ez:

  http://tttweb.hu/gyujtemenyek/cikkek/regi/Nibiru/Nibiru%20a%20vegzet%20bolygoja.htm”
 • 3. viperetta335 2009. május 30. 19:26
  „Vigyázz,miracle,amikor majd egy szökőár elől visítva futsz,jusson eszedbe az,amit ide kapartál!”
 • 2. miracle 2009. május 30. 19:18
  „Miután 2010.12.22-én persze nem történik semmi, sajnos ugyanúgy továbbra is hinni fognak benne emberek, hogy megjósolható a jövő.”
 • 1. libellula1980 2009. május 30. 17:29
  „Szegény John Titort ki ne hagyjátok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

PR-Evolution: 2ME

KISFALUDY TEREM, KOR-TÁRSAINK, 21.00 - Platón Lakoma című dialógusában, az Erószt dicsőítő beszédek… Tovább olvasom