Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

A nagyágyúk humorháborúja

Rossz tréfa, ami a magyar humor világában zajlik: Gálvölgyi János leszólta a stand-up comedyt és művelőit, Kiss Ádám pedig azzal vágott vissza, hogy a Heti hetes sztárja lapról olvassa mondókáját. Tényleg nemzedékváltás zajlik?

Nem egy szakmabeli, hanem a közönség dönti el, van-e létjogosultsága az új műfajnak – mondta a botrányról Badár Sándor.

˝Súlyos problémának tartom, hogy egyre több olyan embert láthatunk a televízióban és a színpadon, aki azt hiszi, hogy amiért le tud írni három poént, máris tehetsége van a humor műfajához. Lehet, hogy bennem van a hiba, és persze kivételek is léteznek, de sajnos ez a jellemző a nagy többségre. Lassan ott tartunk, hogy olyan írók és színészek tűnnek el, akik igazán érdemesek lennének arra, hogy színpadra állhassanak˝ – nyilatkozta a minap Gálvölgyi János a Napi ásznak. Nyilván nem csak ezt mondta a 61 éves, Kossuth-díjas színművész, az interjúból mégis ezt emelte ki a sajtó. Nem véletlenül. A stand-up comedy már nem vadonatúj műfaj a magyar humor világában, igazán ismertté azonban az utóbbi években vált, a nagyobb közönség számára a Showder klub című műsor révén. Gálvölgyi megjegyzése azért szólt nagyot, mert most a Karinthy-gyűrűt, a szakma legnagyobb elismerését is e műfaj egyik jeles képviselője, a szentesi születésű, 32 esztendős Kőhalmi Zoltán kapta. Megkérdeztük Zoltánt, mit gondol az ügyről, de ő nem akart véleményt nyilvánítani. Megszólalt viszont Kiss Ádám és Somogyi András. A Showder klub két fiatalja szerint Gálvölgyi féltékeny rájuk.

Gálvölgyi János
Gálvölgyi János

A sajtó nemzedékváltásról ír a botrány kapcsán. Gálvölgyi ˝egész generációja nevében beszél, akiktől valóban jókora területeket nyertek el a stand-uposok˝ – írja a Női Lapozó című internetes oldal, amely meg is szavaztatta olvasótáborát: régiek vagy újak? A legfrissebb állás 37–63 százalék az újak javára. Azt a következtetést mégis kár lenne levonni, hogy az ˝öregek˝ föllázadtak a ˝fiatalok˝ ellen – merthogy középkorosztály is létezik. Maksa Zoltán például kifejezetten örült az új generáció fölbukkanásának. Nem minősíti Gálvölgyi véleményét a Szenteshez kötődő Badár Sándor, a műfajt mégis megvédi.

– Ha két évvel ezelőtt mondta volna ezt Gálvölgyi, zömmel azokat szólta volna le, akiknek az írásait előadta a Rádiókabaréban – mondja a 45 éves színész. – Azt a változást, ami ott lezajlott, sajnálhatja, de erről nem a fiatalok tehetnek. Az általa megszólt emberek között akad olyan, aki már 7 éve járja az országot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az anyatej világnapja

A ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) 1993-ban nyilvánította augusztus 1-jét az anyatej… Tovább olvasom