Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

A legkisebb hölgy megtalálta a nagy Ő-t

Miss Marlis meglehetősen alacsony termete ellenére ugyanúgy éli hétköznapjait, mint bárki más. Autót vezet, bevásárol és dolgozik. Ezúttal együtt lép fel énekes párjával, Ernestóval, aki már nemcsak a színpadon, de a hétköznapokon is a társa. A mintegy 180 centiméter magas férfi karácsonykor kérte meg a világ legkisebb hölgyének kezét.
„Édesanyám, nagyanyám normál méretűek"

Miss Marlis, polgári nevén Tóth Judit 63 centiméteres magasságával kiérdemelte a világ legkisebb hölgye címet, ezzel a rekordok könyvébe is bekerült.

Bár munkája már korántsem hétköznapi. Miss Marlis a cirkusz világában él, artistadinasztiából származik, fivére hozzá hasonlóan kicsi, méretével őt a világ legkisebb embereként tartják számon. A világ legkisebb hölgye a héten indult legújabb turnéjára. A Wertheim Roy Cirkusz sztárvendégeként az elkövetkezendő hónapokban az egész országot bejárja.

– Ezzel a testmagassággal adott volt, hogy a cirkusz világában helyezkedik el, vagy más pálya is szóba került?

Miss Marlis: – Negyedik generációs tagja vagyok az artistacsaládomnak. Édesapám és nagyapám szintén kis növésűek voltak, egyikük 75, másikuk pedig 80 centiméter. Édesanyám és nagyanyám viszont normál méretűek. Aki artisták közé születik, annak egyértelmű, hogy ő maga is artista lesz. Így már hároméves koromban kiálltam a színpadra. Kezdetben gyermekprodukciókban szerepeltem énekléssel és tánccal. Később már csoportos artistaszámokban is felléphettem, majd jöttek az egyéni produkciók. Az elmúlt évtizedek alatt mindent kipróbáltam ebben a műfajban. Jelenleg bűvészként és kutyás, illetve kígyós produkciókkal lépek fel.


– Ezek szerint a gyermekkora sem nevezhető hétköznapinak...

Miss Marlis: – A cirkuszi élet együtt járt az állandó vándorlással, így testvéremmel együtt mindig ott jártunk iskolába, ahol éppen a társulat fellépett. Néhány hétnél tovább egy iskolában sem maradtunk, sőt, több olyan hely volt, ahová mindössze egy-két napig jártunk. Soha nem éreztem, hogy kiközösítettek volna a többiek. Éppen ellenkezőleg, a tanítási napok mindenhol az élménybeszámolókkal teltek. Mindenki erről kérdezett és élvezettel hallgatták a cirkuszi történeteket.

– Hogyan boldogul a „magas emberek" világában?

Miss Marlis: – Remekül boldogulok az életben. Azzal, hogy ilyen alacsony vagyok, együtt kell élni, már régen megbarátkoztam a gondolattal. Úgy élem az életem, mint bárki más. Ha az utcán meglátnak az emberek, általában meglepődnek, de a legtöbb esetben kedvesen fordulnak hozzám. Sokat utazom, jó hírű cirkuszoknál dolgozhatok, bejártam már szinte az egész világot. A hétköznapi életben is szinte mindent meg tudok csinálni, csak hozzáállás kérdése az egész. Így van ez például az
autóvezetéssel vagy a bevásárlással is. Ahol nem boldogulok magam, ott megkérek valakit és mindig kapok segítséget. Nemrég óta pedig már van egy állandó „segítőm", a vőlegényem, Ernesto, akivel a közelmúltban már össze is költöztünk és nagyon jól megértjük egymást.

Meglátni és megszeretni

Ernesto: – Másfél éve láttam meg először Juditot egy előadásán. Rögtön megfogott a temperamentuma és előadásmódja, ezért szerettem volna közelebbről megismerni. A műsort követően bementem az öltözőjébe és elénekeltem a „Millió rózsaszál" című dalt. Kértem, hogy hallgasson meg, lát-e fantáziát az éneklésemben. Azelőtt nem álltam még színpadon, a „civil életből" érkeztem, de mindig is vonzott a cirkusz és a show világa. Ezt követően vetődött fel, hogy együtt dolgozhatnánk. Először csak munkakapcsolatunk volt, majd barátsággá alakult, míg végül szerelem lett belőle.

Miss Marlis: – Igen, és ezt követően Ernesto hirtelen eltűnt. Hiába kerestem, hívtam, telefonját kikapcsolta, üzeneteimre nem válaszolt. Nem tudtam, mi történhetett, nem értettem az egészet, úgy gondoltam, vége az egésznek, mígnem karácsony másnapján hirtelen megjelent és megkérte a kezem.


Csak egymásra figyelnek

Ernesto: – Le kellett tisztáznom magamban az érzéseimet, az életemet és szükségem volt mindehhez egy kis szabadságra. Le akartam zárni az előző életemet, meg kellett várnom, hogy hivatalosan is teljesen független legyek. Ezután kerestem csak fel Juditot, nem akartam, hogy rosszul érezze magát, hiszen nem miatta futott zátonyra a korábbi kapcsolatom. Egy nagy ajándékkal leptem meg váratlanul, karácsonykor megkértem a kezét és ő igent mondott. Az esküvővel egyelőre sajnos nincs időnk foglalkozni, hiszen most indult a turné. Száznyolcvan fokos fordulatot vett az életem, mióta megismerkedtem Judittal. A nagy magasságkülönbség miatt sokan megbámulnak bennünket az utcán, de ezzel egyáltalán nem foglalkozom, szinte észre sem veszem, csak egymásra figyelünk. Hiszen erről szól a szerelem.

Miss Marlis: – A különbség csak Magyarországon számít furcsának. Más országokban sokkal természetesebben és elfogadhatóbbnak veszik ezt. Korábban nyolc évig voltam házas és az előző férjem is közel 180 centi volt. A cirkusz világában pedig egyenesen természetesek az ilyen párok. A nagyapám például mindössze 80 centiméter volt, míg a nagyanyám átlagos magasságú és 120 kilogramm. A cirkusz világában mindenki az, aki lenni akar. Sok extrém figura van köztünk, hiszen a közönségnek éppen ez kell. Ha nem lenne meg bennünk az a szükséges plusz, akkor nem is tudnánk magabiztosan kiállni a színpadra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kopogó szellem gyújtogat a faluban?

Csodákra van szükségünk ebben a válságok sújtotta korban? A kérdést abban a faluban is… Tovább olvasom