Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

A leggyőribb pesti ETO-szurkoló

Kilenc hónapja, hogy feloszlott a két győri zenészből alakult TNT, azóta Dobrády Ákos a saját útját keresi.
– A  búcsúkoncertek előtt nyilatkozta, utazgatni fog, hogy  új élmények is inspirálják a szólókarrierjét. Sikerült?

– Igen, ez a feltöltődés időszaka volt, magam sem hittem, hogy az utolsó, nagy koncert így fog lecsapódni bennem. Ambivalens érzés volt végignézni az üres színpadon, miután hazament a tizennégyezer ember: felszínre jött bennem az az erős kötődés, ami a zenészekhez fűzött, és éreztem, hogy a közös munka rettenetesen hiányozni fog, másrészt tudtam, hogy a megújuláshoz változtatni, lépni kell. A búcsúbuli után négy hónapig ki sem mozdultam otthonról, fel kellett dolgoznom az élményeket.

– Egyszer azt nyilatkozta, addig lesz TNT, amíg megy a szekér. A szekér ment, nem is akárhogy,  mégis szétmentek...

– A korral változik az ember véleménye. Éreztem, hogy a TNT-vel már nem tudok megújulni. Illendő volt lemezről lemezre ugyanazt hozni, ha nem akartunk csalódást okozni a rajongóknak, most viszont a leghátsó fiókból is előkerült az, ami akkor nem fért bele a pályámba.

– Pontosan mi van abban a fiókban?

– Érettebb, összetettebb zene, ugyanolyan fülbemászó dallamokkal, mint az eddigiek, de gazdagabb hangszereléssel, több középtempójú és lassú dallal.

– A kereskedelmi rádiók azonban sokszor nem éppen a gazdag zeneiséget díjazzák...

– Ez igaz, de remélem, sikerül megtalálnom a határmezsgyét, a kényes egyensúlyt az igényesség és az eladhatóság között. 

– A csapatban elért sikerek utáni szólókarrierbe sokan belebuktak. Nem fél, hogy így jár?

– Ez mindig kockázatos, de optimista vagyok. Rengeteg tapasztalatot szereztem, ezeket igyekszem most kamatoztatni. Izgat az új kihívás. Mert az is kihívás volt, hogy rendszeresen olyan dalokat írjunk, amelyek a slágerlisták élére kerülnek, de az igazán nagy feladat nulláról felépíteni valamit. Ebben segít az a zenei szabadság, ami eddig nem volt, és az elmúlt közel egy évben szerzett élmények. Jártam Thaiföldön, Spanyol- és Olaszországban, ami nagyon nagy inspiráció volt. Előtte előfordult, hogy leültem dalokat írni és egyet sem sikerült, idegenben, a tengerparton viszont egyszerre három dal is született.

– Szólókarrierje első koncertje éppen Győrben lesz, május 27-én, az egyetemi csarnokban. Ott már az „új" Dobrády Ákost hallhatjuk?

– Vegyesen játsszuk a régi TNT-slágereket és az új dalaimat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tomboló blogmánia

Kezdetben még ritkaságszámba mentek, az internezetők inkább csak belekukucskáltak mások feljegyzéseibe, manapság azonban gombamód szaporodnak a webnaplók. Diákok, fenőttek, nyugdíjasok, betegek, hírességek, politikusok egyaránt rákaptak e műfaj ízére. Tovább olvasom