Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

A lakás új ruhája

Már Magyarországon is kezd elterjedni az az Amerikai Egyesült Államokban régóta népszerű eladási módszer, a lakás „színpadra állítása", azaz a home staging, amely apró ötletekkel teszi vonzóbbá és eladhatóbbá az ingatlant.
Az Egyesült Államokban több tízezer home stager, azaz a lakást jobb színben feltüntető szakember dolgozik. Előfordul, hogy teljesen más bútorokkal rendezik be a lakást és még ezek a költségek is megtérülhetnek.

Magyarországon sok ingatlanközvetítő él már ezekkel a módszerekkel, ám a lakástulajdonosoknak nem mindig ajánlják fel ezt a szolgáltatást, az eladni szándékozók jó része pedig nem is hallott róla.

Magyarországon főleg a 30 millión felüli lakások tulajdonosai mennek bele a változtatásokba és fogadják szívesen a tanácsokat, amelyekért az ingatlanközvetítők általában nem számítanak fel különdíjat, vagy beépítik a jutalékba. A rendezettség, a tisztaság mindig jó befektetés. Az eladásnak – számításaik szerint – 30 százalékkal lesz nagyobb az esélye, ha megfogadják javaslataikat.

A felmérések szerint a látogató a bejárati ajtón való belépés utáni 15 másodpercen belül eldönti, hogy kell-e neki az adott lakás.
A legfontosabb teendők: a lépcsőház, az előkert, a járda rendbetétele, a fölösleges lomok eltüntetése, a személyes, intim tárgyak elrakása. Nagyon alapos takarítás, portalanítás. A csöpögő csapok megjavítása, a piszkos lefolyók rendbehozatala, a rozsdafoltok eltávolítása ugyancsak lényeges. A kopott falak és ajtók lefestése – világos színekkel – is növeli a teret.

Ahhoz, hogy a lakás tágasabbnak hasson, a zsúfoltságot meg kell szüntetni. Minél kevesebb régi, fölösleges bútor legyen a lakásban!
Akadnak olyan lakások, amelyeknél úgy kell utat törni a bútorok és lomok között, és olyanok is, ahol évek óta nem volt rendesen kiszellőztetve, kitakarítva. Az időseket különösen nehéz rávenni a változtatásra.

Az ablakok, a villanykörték megtisztítása, a szellőztetés, légfrissítés, a dohányszag elűzése, a friss virágok, érdekes dísznövények elhelyezése mindig hatásos praktika.

Amit viszont nem érdemes megcsináltatni, az a csempék, padlólapok, fűtőtestek kicserélése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A trópusi földi paradicsom

A rábacsécsényi Kertics Herbert kalandos életének egyik állomása Brazília. A világ ötödik legnagyobb országában barátnőjével, Marinával közel fél évet élt Poços de Caldasban. Herbert két hónapja érkezett haza és elmondta, hogy szeretett kint élni, de a magyar „levegő" mégis hiányzott neki. Tovább olvasom