Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

A híres pekingi kacsa

A kínai ételekben az a szép, hogy ránézésre, de sokszor még kóstolás után sem derül ki, hogy mit is eszünk. A kínaiak a tányért a szájhoz emelik és úgy lapátolnak a pálcikával, de az is előfordul, hogy a tányérról egyszerűen felszívják szájukkal az ételt. A levesből a sűrűt pálcikával kieszik, majd a levét megisszák. A szürcsölés, habzsolás az asztalnál nem illetlenség. Az ételek közül ízletes a földimogyorós csirke, a leveles szójatésztába göngyölt párolt zöldség, a különböző fűszerezésű csirke-, disznó- és marhahúsételek, a hal. A sok fogás azért jó, mert mindig találunk olyat, ami ízlik. A híres pekingi pácolt sült kacsa ízletes. Fogyasztásakor a vékony szeletekre felvágott bőrös húst mogyoróhagymacsíkokkal gőzölt palacsintába kell csomagolni és különleges, sötétbarna szószba mártani.
Rebák Sándor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgács Péter: A színház borzadályos anyagi helyzetben van

A győri nemzetiben gőzerővel folynak a próbák. Legalábbis ezt szokták volt írni ilyenkor, ősz elején… Tovább olvasom