Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

A gyűrűk ura

Csollány Szilveszter nem aktív versenyzőként, hanem a magyar csapatnak szurkolni és segíteni utazik a kínai fővárosba.
Pályafutása csúcsaként, szinte hibátlan teljesítményt nyújtva megnyerte a sydneyi olimpiát. A gyűrűgyakorlatát bemutatva megérdemelten állhatott a dobogó tetejére. Igaz, négy évvel azelőtt második lett és előtte már nyert világbajnokságot is.

– Úgy egy hónappal ezelőtt az interneten találtam meg a 2000-es olimpia videóját, ekkor néztem végig a versenytársaim produkcióját – mesélte Szilveszter. – Az elmúlt években nem is foglalkoztam ezzel. Sőt, a saját gyakorlataimat sosem néztem vissza. Talán azért, mert mindig találnék valami hibát magamban. Azonban most megnyugodtam, mert Sydneyben valóban jobb voltam a többieknél. Visszagondolva az olimpiára, már a földre érkezéskor éreztem, hogy esélyem van az első helyre. Megnyugodtam.

Csollány Szilveszter, visszagondolva az olimpiára elmondta, hogy már a földre érkezéskor érezte, hogy esélye van az első helyre. Szilveszternek az edzések, a felkészülés már egyáltalán nem hiányzik. S ez nem is csoda, hiszen huszonnyolc éven keresztül sportolt aktívan.
Csollány Szilveszter, visszagondolva az olimpiára elmondta, hogy már a földre érkezéskor érezte, hogy esélye van az első helyre. Szilveszternek az edzések, a felkészülés már egyáltalán nem hiányzik. S ez nem is csoda, hiszen huszonnyolc éven keresztül sportolt aktívan.

Sydney, 2000

Sportág: torna.
Helyezés: első.
Versenysúly: 63 kilogramm.
Edző: Limperger István
Az érme sorsa: a zongora tetején.
Kabala: sosem volt.
Versenyző, akitől tartani kellett: Dimostenes Tombakosz.
Az olimpia legkínosabb élménye: csak szépek voltak.
A legszebb pillanat: a gyakorlat elvégzése után a talajra érkezni.
Szilveszternek az edzések, a felkészülés már egyáltalán nem hiányzik. S ez nem is csoda, hiszen huszonnyolc éven keresztül sportolt aktívan.
– Számos világversenyen vettem részt, de az olimpiák hangulata elmondhatatlan, utánozhatatlan – folytatta a bajnok tornász. – Egy világbajnokság két hétig tart, mindenki saját magával van elfoglalva. Ezzel ellentétben az ötkarikás játékokon az olimpiai faluban rengeteg nemzet sportolója lakik. Sőt, egymást is buzdítják a sportolók. Adott esetben megnézik a másik gyakorlatát. Ez pedig pluszt is ad a jó teljesítményhez. A hazai versenytársakkal nagy ritkán még találkozom, legutóbb a debreceni Európa-bajnokságon volt alkalom egy beszélgetésre. A külföldi pályatársakkal azonban már sokkal lazább a kapcsolat.

Nyolc év telt el a sydneyi olimpia óta, de a pekingi játékokon Szilveszter is részt vesz. Igaz, nem mint sportoló vagy segítő, hanem amolyan hivatalos szurkoló. Húsz egykori olimpikon számára adatott meg a lehetőség, hogy elkísérje a magyar résztvevőket. A feladatukhoz tartozik még a sportolók segítése, a tapasztalatuk átadása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Srebrenica: Egy illúzió vége

Van abban valami tragikomikus, ahogy bemutatták a „Szaddám-álarcban" bujkáló Radovan Karadzic… Tovább olvasom