Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

˝Sose halunk meg˝ - Interjú Koltai Róberttel

Koltai Róbert színművésszel filmről, színházról és labdarúgásról beszélgettünk. A művész úr mostanában mintha kimaradna a bulvárlapokból...

– Mennyiben tudatos ˝szerep˝ az, hogy nem ˝csinál bulvárcelebet˝ magából?

– Az életem azt mondhatom, maga a szakma, így nem lényeges, hogy épp szerepelek-e valamelyik bulvárlapban vagy sem. Gáncsoskodás, csipkelődés van ezen lapok részéről, ám azt hozzá kell tennem, hogy annyi mindennel foglalkozom, hogy szinte törvényszerű, ha ezek a lapok is írnak rólam valamit. Ahogy az előbb említettem, néha becsúszik valami olyan újságcikk is, ami esetleg érdemtelenül vet rám rossz fényt, ám ezt a helyén kezelem. Sosem kerestem az alkalmat, hogy bulvárban szerepeljek, de annak örülök, ha olyan munkámról írnak, ami azt meg is érdemli. Itt van például a ˝Sose halunk meg˝ új, készülő musicalváltozata, amit reményeim szerint Győrben is bemutatunk majd.

Az ősbemutató szeptember 4-én lesz, stílusosan a lóversenypályán, ahol a meghagyott tribün szinte kiált a szabadtéri előadás után. Ha ilyen híreket írnak rólam az újságok, látja, ezt nem bánom.

– Információk szerint Michael Madsennel is készít egy filmet, hogy állnak ennek munkálatai?

– Több mint harmincnapos forgatás anyagai már dobozban vannak, öt-hat nap hiányzik és terveink szerint decemberben a hazai mozikba kerülhet az alkotás.

Koltai Róbert szerint hatvan éven felül is a sok munka tartja fiatalosan. A színművész  új filmje decemberben kerülhet a mozikba.
Koltai Róbert szerint hatvan éven felül is a sok munka tartja fiatalosan. A színművész új filmje decemberben kerülhet a mozikba. Fotó: Szabó Pál

– Ez időszerű téma: a labdarúgás. Ön nagy rajongó, honnan ez a fokozott érdeklődés a foci iránt?

– Édesapám Csepelen egy NB I-es csapat szakosztályvezetője volt, így a gyermekkorom egy részét kitöltötte a foci, amit egy ideig műveltem is. Később rájöttem, hogy a színészetben talán nagyobb a tehetségem, így napjainkra a drukkolás maradt. Döntően a magyar foci az, ami jobban mozgatja a rajongásomat, annak ellenére, hogy azért jobb meccseket is megnézek, ha tehetem. Szép-szép egy Bajnokok Ligája- vagy világbajnoki mérkőzés, mégis jobban érdekel az olyan foci, ahol van valamilyen magyar érdekeltség is, így megnéztem például a Fulham meccseit is Gera miatt. Ugyanígy nemcsak a fociban, hanem más sportágakban is fontosnak tartom a magyar szereplést, nagy becsben tartom például a győri kézilabdát is. Fontos, hogy a sportnak valami tétje legyen számomra, egy világbajnoki meccsben legfeljebb a szép focit látom. Valamiért fontos, hogy drukkoljak és ebben a magyarságom is közrejátszik.

– Kinek drukkol a hazai fociban?

– Nem jelölnék meg egy csapatot sem, ám az fontos, hogy példának tartom a magyar játékosok külföldi szereplését. Ennél már csak az fontosabb számomra, hogy ezek a jó játékosok mutassák meg magukat a magyar válogatottban is, ahol példát adhatnak a hazai tehetségek számára.

– Mennyi ideje van meccsekre járni?

– Ritkán jutok ki, még a televíziós közvetítésekre sincs nagyon időm. Sok és nagyon szerteágazó a munkám.

– Tud-e, tesz-e fontossági sorrendet a színház, a film, a kabaré vagy akár az önálló estek között?

– Igen. Számomra mindig az a legfontosabb, amit éppen csinálok, legyen az fővárosi, vidéki előadás, filmrendezés, vagy éppen egy műsoros est. A közönség is inspirál, számos ötletet merítek vidéki előadásokból is.

– Meddig tudja, meddig akarja csinálni ezt a hajtást?

– Belenézve a személyi igazolványomba, szinte rácsodálkozom arra, hogy hatvan-egynéhány évem elmúlt. Azt azonban hangsúlyozom, a sok munka tart életben, ettől érzem fiatalosnak magam. Felmegyek a színpadra, vagy odaállok a kamera elé és megtelik a szervezetem energiával, erővel. Van olyan darabom, amit például több mint tizennégy éve játszom, ezt nem lehet fél szívvel, vagy a pihenésre gondolva csinálni. Remélem, ˝sose halunk meg...˝

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházba csábító musicaldalok

A csábítás megduplázva. Ez Szűcs Kinga musicaldalokból összeállított lemezének az üzenete. Tovább olvasom