Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Nézze meg, milyen édességeket sütöttek a Szépek szépe döntősei a Toscana Cukrászdában - videó

A Szépek szépe 2010 döntőjébe bejutott 14 csaj október 5-én a győri Toscana Cukrászdában háromféle süteményt és egy babát ábrázoló tortát készített. A jótékonysági akció célja a győri Egészséges Újszülöttekért Alapítvány támogatása. Sok fotóval!
Mint arról beszámoltunk, a győri Egészséges Újszülöttekért Alapítvány támogatására jótékony süteménysütést szervezett portálunk és a győri Toscana Cukrászda csütörtökön.

A finomabbnál finomabb süteményeket és egy babát formázó tortát pedig a Szépek szépe 2010 tizennégy gyönyörű döntősei készítette el – természetesen mestercukrászok segítségével.

Jól kisütötték a csajok: háromféle édesség és babát ábrázoló marcipántorta készült el

A csajok háromféle süteményt sütöttek: Gesztenye golyót(gesztenyemassza, rumos meggy, csoki), Répa szeletet (répás tészta, barack lekvár, fondán) és Bohém szeletet (csokis tészta, párizsi krém, fehér csokikrém, marcipán).

A marcipánnal bevont, pólyás babát ábrázoló torta pedig feketeerdő ízesítésű.

A Toscana Cukrászda vezetőjének, Matusz Balázsnak a közreműködésével a lányok először a marcipánformázás fortélyait, majd a krém- és a csokidíszítés művészetét leshették el.


Videó: Cseh Róbert.


A sütik árát az Egészséges Újszülöttekért Alapítványnak ajánlják fel 

Arról, hogy mindez milyen remekül sikerült, mindenki személyesen meggyőződhet a Toscana Cukrászdában (Győr, Szent Imre út 99.) október 6-tól október 8-ig.

A lányok sütötte édes finomságok ugyanis három napon keresztül megvásárolhatók 200-400 forintos egységáron a győri cukrászdában.

Az eladott sütemények árából befolyt teljes összeget a szervezők az Egészséges Újszülöttekért Alapítványnak ajánlják fel, amely nyolc éve biztosítja a Győr-Moson-Sopron megyei koraszülöttek kórházi ellátását és szüleik támogatását, tanácsadását.


Jótékony süti sütés a Szépek szépe döntőseivel a győri Toscana Cukrászdában. Fotók: Marcali Gábor.

Licit a különleges tortára


A jótékonysági akció másik részeként a döntős lányok ügyességének köszönhetően egy különleges "babatorta" is jól kisült, melyre a Toscana Cukrászda Facebook oldalán licitálni.

A licit már elkezdődött és egyetlen napig tart: a jó célt szolgáló felajánlásokat október 6-án éjfélig lehet megtenni. 

Míg a süteményvásárral a lakosságot szeretnénk megszólítani, addig a tortára való licitálással elsősorban a győri és megyei cégeket, vállalatokat kívánjuk jótékonyságra ösztönözni.

A virtuális tortaárverésen befolyt összes pénzt szintén az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány részére utaljuk át.


A Matusz-Vad Zrt. karitatív szerepvállalása

A jótékonysági kampány fő támogatója a hazai fagyasztott élelmiszerkereskedelem egyik piacvezető vállalata, a Kisalföldi Presztízs Díjjal és az Üzlet és Siker Minősített Vállalkozása címmel is kitüntetett Matusz-Vad Zrt, amely egyben a Toscana Cukrászda tulajdonosa is.

A gasztronómiai szektor megbízható fagyasztott élelmiszer beszállítójaként és a vendéglátás sikeres partnereként ismert, 16 éve folyamatos dinamikus fejlődést produkáló vállalat az egészséges és változatos táplálkozás fontosságára hívja fel a figyelmet.

A tavalyi évben 5,4 milliárd forintos árbevételt is meghaladó, a hazai piac mellett ausztriai, szlovákiai és romániai jelenléttel is bíró Matusz-Vad Zrt-nél a közhiedelemmel ellentétben a vadhúsok mára a termékportfólió csupán csekély töredékét alkotják, a közel 600 féle terméket felvonultató palettán jelentős szerepet kaptak a zöldségek, gyümölcsök, szárnyas húsok és a különösen egészséges tengeri halak is, s mindezen termékek egész éven át elérhetőek a fogyasztók számára.

Az étkezési kultúra és a gasztronómia igényeinek megújulását figyelve a cég folyamatosan fejleszti, bővíti, színesíti választékát.

A jótékony akciók – melyek főként az egészséges élettel és életmóddal kapcsolatosak - már a korábbi évek során is a Matusz-Vad Zrt. cégfilozófiájának részét képezték.

2008 szeptemberében Győrben a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület megsegítésére szervezett marhatokányfőző verseny egyik fő szponzora volt a vállalat; 2009-ben pedig céges csapatával részt vett a Győri Rotary Club által szervezett jótékonysági focigálán, ahol a nevezési díjjal egy defibrillátor vásárlását támogatták a győri tűzoltóság részére.


  


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Támogatók

Dávid Stúdió Diamant Hotel OTP Travel
Héderváry Castle in Hungary X-Shape Szépségstúdió
Önnek ajánljuk

Kit vinnének magukkal a Szépek szépe döntősei Rómába?

Portálunk arról is faggatta a csajokat, hogyha megnyernék a római vakációt az OTP Travel jóvoltából, akkor mit néznének meg a világ egyik legszebb városában.
Tovább olvasom