Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Kit vinnének magukkal a Szépek szépe döntősei Rómába?

Portálunk arról faggatta a csajokat, hogyha megnyernék a római vakációt az OTP Travel jóvoltából, akkor kit vinnének magukkal, s mit szeretnének leginkább megnézni a világ egyik legszebb városában.

Mint arról már beszámoltunk, szépségversenyünk nyertese egy kétszemélyes hosszú hétvégét tölthet el Rómában az OTP Travel jóvoltából.

Az Örök városba repülő viszi szépséges nyertesünket szerencsés párjával, s reggeli is jár az utazáshoz az OTP Travelnek köszönhetően.

A hosszú hétvége során a világ egyik legszebb városában lehetőség nyílik a Colosseumban, az Angyalvárban, a Vatikánban barangolni, vagy éppen a Spanyol lépcső és Trevi-kút közelében sétálgatni.

Portálunk most arról faggatta a csajokat, hogyha megnyernék a római vakációt, akkor kit vinnének magukkal, s mit szeretnének leginkább megnézni a világ egyik legszebb városában?

"Nagyon szeretek utazni, sok országban jártam már Európában, eddig London tetszett a legjobban. Ha én nyerném meg a római nyaralást, akkor Anyukámmal mennék, mert ő még soha nem járt külföldön, ráadásul számomra mindig biztosította, hogy világot lássak.

Ha eljutnánk Rómába, szeretném megnézni a Szent Péter Bazilikát, a Colosseumot, a Forum Romanumot, a Trevi kutat, az Angyalvárat, a Palatinus dombot, a Tiberis-szigetet, a Piazza Veneziat és még sok nevezetességet. Igaz, nem hiszem, hogy elegendő lenne mindenre egy hétvége" – meg tudtuk Diától.


Kozma Dia.
Kozma Dia.


Az Angyalvár kivilágítva.
Az Angyalvár kivilágítva.


"Ha a római utat megnyerném, akkor Édesanyámat vinném magammal. Amit szívesen megnéznék: Szent Péter Bazilika, Colosseum, Forum Romanum és Piazza Venezia" – hallottuk Biankától.


Farkas Bianka.
Farkas Bianka.

A Colosseum a világ egyik legnépszerűbb műemléke.
A Colosseum a világ egyik legnépszerűbb műemléke.


"Az egyik legjobb állapotban megmaradt ókori római műemlék, a Pantheon, ezt mindenképpen megnézném, valamint a Piazza Navonnát és a Colosseumot is.

Az Angyalvár szintén nagyon érdekel - legalábbis képen nagyon szép –, ezen kívül a Capitolium is megfogott. Természetesen a barátomat vinném magammal, akivel már másfél éve élek boldog párkapcsolatban" – mondta Barbi.


Németh Barbi.
Németh Barbi.

A ókori rómaik szerint a Capitoliumon lakott Jupiter.
A ókori rómaik szerint a Capitoliumon lakott Jupiter.


"Ha megnyerném a római utat, a barátomat vinném magammal. Rómában szívesen megtekintenék egy focimeccset a Stadio Olimpico stadionban és a csodás hidak is nagyon érdekelnek.

A Vatikánba biztos ellátogatnánk, s szívesen megkóstolnék pár jellegzetes olasz ételt is" – mesélte Flóra.


Kalmár Flóra.
Kalmár Flóra.

Bajnokok Ligája meccs az 1960-as olimpiai játékok stadionjában.
Bajnokok Ligája meccs az 1960-as olimpiai játékok stadionjában.


"Anyut vinném el magammal Rómába, mert neki sok mindent köszönhetek. Szívesen megnézném a Colosseumot, a Szent Péter bazilikát, a Forum Romanumot, a Pantheont, a Trevi kutat és a Spanyol lépcsőt is" – hallottuk Evelintől.

Szalai Evelin.
Szalai Evelin.

A Spanyol lépcső tavasszal.
A Spanyol lépcső tavasszal.


"Rómába Anyukámmal mennék, mivel párommal idén már nyaraltunk, s valószínűleg nem tudna szabadságot kivenni, arról nem beszélve, hogy Anyukámnak még nem igazán volt része ilyen külföldi utazásban" – kezdte Viki.

"Rómában mindenképpen megnézném Vatikánvárost, ezen belül a Sixtus-kápolnát. És azt az erkélyt, ahol a pápa integetni szokott! Biztos elsétálnánk a Colosseumhoz, a Pantheonhoz, a Capitoliumhoz, a Palatinus dombhoz, a Circus Maximushoz és Forum Romanumhoz is. Ezekről mind tanultam a középiskolában történelemből.

És van egy nagyon szép park, amiről még hallottam: a Villa Borghese. Ezen kívül minden nap meglátogatnám valamelyik pizzériát, mert imádom a pizzát, akár minden nap bírnék enni! Így aztán minden másnap eszem is pizzát" – tette hozzá nevetve Viki.

Gili Viktória.
Gili Viktória.

Viki nagy kedvence az igazi olasz pizza.
Viki nagy kedvence az igazi olasz pizza.


"Ha megnyerném a római utat, a barátomat vinném magammal. Szeretem a régi nevezetességeket, főleg ha az ember testközelből láthatja őket, talán egy kicsit jobban el tudja képzelni, hogy miként működtek régen a dolgok.

A Szent Péter Bazilika kihagyhatatlan látnivaló, de elsősorban a Colosseumot szeretném megnézni, mert az egy igazi emlékmű. Ott állhat az ember, ahol régen gladiátorviadalok folytak, remélem, élőben is lesz szerencsém ezt átélni.

A Trevi-kútba természetesen a hagyomány szerint aprópénzt szórnék, s ezt követően várnám, hogy újra átélhessem egy római út szépségeit" – mondta Mónika.

Seck Mónika.
Seck Mónika.


A Trevi-kút a szerelmesek kedvelt találka helye.
A Trevi-kút a szerelmesek kedvelt találka helye.

"A barátomat vinném el Rómába, ha én leszek a szerencsés nyertes. A következőket csodaszép helyeket biztos felkeresnénk: Vatikán, Colosseumot, Forum Romanum, Trevi-kút és Spanyol lépcső" - tudtuk meg Renitől.

Cseh Renáta.
Cseh Renáta.

A Forum Romanum.
A Forum Romanum.

"Ha én nyerném meg a római utat, természetesen a barátomat vinném magammal. Nagypapám imádta Rómát, sokat mesélt a városról, ő többször nyaralt az Örök városban, ezért kifejezetten örülnék, ha én nyerném meg a versenyt" - kezdte Kata.

"Rengeteg látnivaló van az olasz fővárosban, ezért nem is tudom, hogyan tervezném meg az utat hirtelen. Mindenképpen meglátogatnánk az Angyalvárat, hiszen az elmondások alapján egy gyönyörű hely, és minden szerelmes párnak, akik Rómában nyaralnak kötelező látványosság a Trevi-kút is.

Ezenkívül szivesen megnézném a Colosseumot, a Spanyol lépcsőt, a Forum Romanumot, a Palatinus dombot, a Capitoleumot és a Szent Péter Bazilikát. Rómában járva kihagyhatatlan megkóstolni pár olasz specialitást is" - zárta szavait Kata.

Vasmera Kata.
Vasmera Kata.

A Szent Péter tér.
A Szent Péter tér.


"A római utazásra az anyukámat vinném magammal, mert neki nagyon régi vágya eljutni oda. A szokásos műemlékek, látnivalók mellett még az AS ROMA stadionját látogatnám meg nagyon szívesen" - hallottuk Reginától.

Thülly Regina.
Thülly Regina.

Regina szívesen szurkolna Tottiéknak.
Regina szívesen szurkolna Tottiéknak.


"Ha én nyerném meg a római utat, a barátomat vinném magammal. Vatikánt mindenképp meg szeretném nézni és a pápa miséjét is szívesen meghallgatnám. Kíváncsi lennék a Vatikáni Múzeumra, ami Róma leggazdagabb kincsestára.

Amit még megnéznék: Pantheon, Piazza Navona, Angyalvár, Capitolium Colosseum, Forum Romanum, Trevi-kút, Spanyol lépcső,  Trastevere, Caracalla termái, Piazza del Popolo, Piazza Venezia, Quirinale domb. Egy étterembe is ellátogatnék, mert a olasz pizza nagyon finom" – tudtuk meg Melindától.

Csóka Melinda.
Csóka Melinda.


A római Pantheon.
A római Pantheon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Támogatók

Dávid Stúdió Diamant Hotel OTP Travel
Héderváry Castle in Hungary X-Shape Szépségstúdió
Önnek ajánljuk

Jótékony süti sütés: a Szépek szépe döntősei a győri újszülöttekért!

A Szépek szépe 2010 döntőjébe bejutott 14 csaj október 5-én a győri Toscana Cukrászdában finomabbnál… Tovább olvasom