Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Veszprém: Vilovski mentette meg Pesic életét

Kézilabda - Uros Vilovski, a szerb beállós mentette meg a veszprémi orvosok szerint csapattársa, Pesic életét. A kezilabda.com portál szerint elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy február 8-án nem volt több halálos áldozata a vérengzésnek. Vilovskit kitüntette a város.
A León ellen a beállós helyén, vagyis Marian Cozma posztján pályára lépő szerb Uros Vilovski góllal hálálta meg Mocsai Lajos mesteredző bizalmát. A 24 éves játékos régóta a veszprémi keret tagja, eddig azonban csak kevés szerep jutott neki, hiszen Debrecenben és Balatonfüreden kézilabdázott kölcsönjátékosként.

"Ha Marian élne, akkor most is csak a lelátóról szurkolhattam volna a többieknek – mondta Vilovszki a León elleni csatáról a Nemzeti Sportnak. – A torkomban dobogott a szívem, amikor Mocsai Lajos jelezte, hogy pályára léphetek. Barátunk elvesztése pótolhatatlan űrt hagyott a csapatban, s csak arra koncentráltunk, hogy győzelemmel emlékezzünk rá."

Vilovszkiról eddig kevés szó esett a gyilkosság és a sebesülések kapcsán, pedig elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy február 8-án nem volt több halálos áldozata a veszprémi vérengzésnek -derítette ki Pajewski László, a kezilabda.com főszerkesztője.

Az ominózus vasárnap Vilovski is a Patrióta lokálban tartózkodott, amikor a brutális támadás érte a kéziseket. A tanúk elmondása szerint azon az éjszakán olyan hőstettet vitt véghez, amelyre nagyon kevesen képesek.

Előbb elállta a vérszomjas horda útját a lépcsőn, így megakadályozta hogy Marian segítségére sietők testi épségében további károkat tegyenek. Majd amikor már nem bírta a nyomást, magára hívta a támadók figyelmét, és elcsalta őket a helyszínről.
 Vilovskit az MKB Veszprém benevezte a Bajnokok-Ligájába is, és első fellépésén eredményes tudott lenni, a Reale Ademar elleni felejthetetlen mérkőzésen.
Miután lerázta a bandát, visszatért a lokálhoz, a megszúrt Pesic testét a vesénél elszorította, csökkentve ezzel a vérzést, majd vállára kapva a kórházig szaladt a kétméteres kapussal.

A veszprémi orvosok elmondása szerint Vilovski nélkül Pesic sem élhette volna túl a brutális éjszakát.

"Kapusunk, Ivan Pesic hangjára lettem figyelmes a zűrzavaros, tragikus hajnalon – emlékezett a rémtörténetre. – »Vili, megszúrtak, vérzek, segíts«, kérte a csapattársam, akinek csupa vér volt az oldala. A kezemmel összeszorítottam a sebet, és gyalog besiettünk a veszprémi kórházba. A többit már ismerik, s nem is akarok többet beszélni róla."

Dr. Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém társadalmi elnöke így kommentálta az esetet a városi tv műsorában: - "Vilovski egy hős, megmentette több csapattársa életét. Szeretnénk, ha a szerb beálló életmentő kitüntetést kapna hőstettéért." (A kezilabda.com beszámolója szerint a kitüntetést már át is vette a beállós.)

Olvasóink írták

 • 16. s.margit 2009. február 18. 10:48
  „Még szerencse.hogy van még ilyen hős aki tudta ,hogy mit kell csinálni.”
 • 15. Piki 2009. február 18. 09:42
  „Mélységesen torokszorító ez a cikk is! :(”
 • 14. Kiskun 2009. február 18. 09:16
  „Remélem, hogy a bírósági tárgyalás után mi mezei állampolgárok is megtudhatjuk a tragédia körülményeit, ezeket a lényeges részleteket. Egyre többen fogják elmondani mit láttak, kik voltak a támadók. Nem csak négy "ember" vett részt a kivégzésben! Vagy igen!? Mint OLASZLISZKÁN ????”
 • 13. PrettyWoman 2009. február 18. 09:15
  „Már egy másik cikknél megírtam, de változatlanul az a véleményem, hogy mindenki fél. A még szabadlábon levő (meg sajnos zömmel ott is maradó) egyedek bosszújától. Eddig a tv-ben ahány interjú volt, mindenki azt mondja, hogy nem látott semmit, nem tud semmit, nem emlékszik semmire. Mint az a srác is, akinek szétrúgták a fejét. Hát a ringből különb emberek jönnek le..... A rendőrség szerint a pultos lány is tagadja, hogy inzultálták volna, a diszkó tulaja eltűnt, telefont cserélt, nem elérhető. Iváncsik is azt mondta a buszban, hogy nem látott semmit. Gyerekek, ti ezt elhiszitek? Én nem. Ugyanakkor tökéletesen megértem. Marhára büszkék a rendőrök, hogy négy (illetve, ahogy ma hallottam már 5) ember megvan, de tudjuk, hogy még sok "Sztojka" meg "Raffael" van kinn. És az ő revansuktól félve nem mer mondani senki semmit. A rendőrök a védelmi pénz dolgot is tagadják. Én már semmit sem értek, de szerintem a teljes igazságot sose fogjuk megtudni. Pedig sokan voltak ott, sok szemtanú volt. Mégsem. Félnek az emberek. Állítólag pedig tényleg balhézni mentek ezek a barmok, hogy így csikarjanak ki védelmi pénzt a tulajból. Nektek mi a véleményetek?”
 • 12. adner 2009. február 18. 09:02
  „Bocs előre is nem a témához tartozik.Nem tudja valaki mi van ma Győrben? 8-óra körül vagy 10 rendőrségi csapatszállító kisbusz és kb 10 rendőrautó tele rendőrökkel és civil ruhás emberekkel ment végig a Szent István úton ,és ez csak az amit én láttam kitudja hány ment már előtte el és hány jött még utána.”
 • 11. zigi 2009. február 18. 08:32
  „Erdélyből követtem nyomon a Cozma-ügy fejleményeit, és engem is mélységesen felháborított az eset.
  Vasárnap délután a román tv-ben hallottam nyilatkozni egy román kézilabdást, aki elmondása szerint, a tragédia után beszélt Ilyés Ferivel, a Veszprém játékosával. Nos, Ilyéstől tudja, hogy amikor a megszúrt Cozma már az utcán a földön feküdt, Ilyés a testével védte a haldokló csapattársát, mert még akkor is rúgták az elkövetők!!!!! Ilyés önfeláldozó módon takarta Cozmát, kockáztatva ezzel a saját életét, mert simán megkéselhették volna őt is a cigányok!!!
  Úgy gondolom, az egész csapat hőssé vált vasárnap! Kivételes emberek- és kivételes teljesítményt produkáltak.
  Minden elismerésem Vilovski-é, Ilyésé és a többi nagyszerű játékosé, Mocsai Lajossal egyetemben.”
 • 10. rivotril2mg 2009. február 18. 08:30
  „ha magyarok lettek volna 3an 6 felé szaladtak volna az tuti, nem védték volna meg egymást, ilyen a magyar”
 • 9. becsületes 2009. február 17. 22:44
  „Előbb utobb minden kiderül, csak most még senki nem mer beszélni!

  Sztojkáék is remélem életfogytiglant kapnak.
  Amúgy Cozmát állítolag kettő más más kés szúrta meg....”
 • 8. HarconaMarcos 2009. február 17. 21:59
  „Well, Jockey-nek van igaza. (Hagyjuk hogy ki miért nem és hogy mekkora férgek voltak az elkövetők!)

  Ő egy valódi macsómen - a szó legjobb értelmében. Bátran, férfiasan viselkedett, nem mellesleg a vállára kapva a kétméteres srácot elszaladt a kórházig.
  ...és láthatóan nem büszkélkedik vele, pedig joggal tehetné.
  Kijár az elismerés, akár még állami is, de szerintem a veszprémi lányok is odafigyelhetnének egy kicsit az ilyen legényekre! Többet ér mint egy plecsni... ;-)”
 • 7. jockey 2009. február 17. 20:30
  „Ez a srác egy igazi hős! Hogy miért mert ő segíteni? Mert ő szerb és nem tudta, hogy Magyarországon félni kell a cigányoktól. Ugyanis Szerbiában nem félnek tőlük.”
 • 6. sinkuci 2009. február 17. 20:20
  „itt a lényeg...

  http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=donsinka”
 • 5. kefefejű 2009. február 17. 18:52
  „Akkor este - ha minden hír igaz - több százan szórakoztak ott, a helyszínen. Vajon miért nem segített sem nekik, sem a pultoslánynak egyetlen magyar sem? Ez csak "külföldi" kiváltság? Vagy egyszerűbb elfordítani a fejeket...”
 • 4. Szilágyi_Zsolt 2009. február 17. 18:25
  „Miért fojtották volna meg őket? Bizonyára meggyőződésük volt, hogy majd törvénytisztelő, istenfélő, gyámoltalan bodzaszedőket nevelnek belőlük. Hát tehetnek ők arról, hogy a többségi társadalom rasszizmusa miatt ezt nem sikerült maradéktalanul megvalósítani?”
 • 3. LiamDevlin 2009. február 17. 17:50
  „Vilovski-nak, Pesic-nek és Sesum-nak is járna a díszpolgári cím, szerintem, hiszen végül is a pultoscsajt próbálták megvédeni, abból lett a baj.
  Nehogy félreértsetek, az igazi baj abból lett, hogy sztojkát, raffaelt meg a haverjaikat, az "annyuk" nem fojtotta meg a születésük pillanatában....”
 • 2. larong 2009. február 17. 17:01
  „Hatóságok? Előbb megnézik, nincs-e nála tojás (amit eldobhatna).... Meg fel merte ismerni a csókos haverokat...”
 • 1. LAZA 2009. február 17. 15:26
  „Érdekes a hatóságok ilyesféle hőstettekről nem is nagyon nyilatkoztak.
  Volt három az elkövetéssel gyanusítható(éppen rosszkor rossz helyen tartozkodó)bárányka és teljesen véletlenül görcsbe rándult a kezük.Az már a sors különös iróniája,hogy éppen falatozni készültek és ezért voltak kések a kezeikben.Az,hogy esetleg többen is lehettek volna a helyszinen?Hát az még alapos kivizsgálásokat és elemzéseket igényel.
  A VALÓBAN hősként viselkedő Vili pedig talán csak fekete szellemekkel viaskodott!
  Ő igazi sportember igazi barát ezt is megtette barátaiért!
  Vajon a hatóságok ist ezt teszik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Scolari elmondta, kiknek köszönheti kirúgását

Labdarúgás - A Chelsea menesztett világbajnok brazil trénere három világklasszis játékosát okolja… Tovább olvasom