Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Foci vb-közvetítés: még sincs döntés

Labdarúgás - A MTV Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége még nem hozott döntést az idei labdarúgó-vb közvetítési jogainak esetleges értékesítéséről.
A testület rendkívüli napirendi pontban tárgyalta az ügyet, de állásfoglalás csak a következő ülésen, jövő szerdán várható.

A közszolgálati tévé december 18-án ismertette, hogy finanszírozási gondjai miatt árverésen kívánja eladni egy másik tévétársaságnak a vb hazai közvetítési jogainak egy részét úgy, hogy 24 mérkőzést megtart magának. Az elképzelés szerint a közvetíteni kívánt mérkőzések napi első választási joga a vásárló tévétársaságé, a második választás pedig a Magyar Televízióé lesz.

Az MTV 11 médiacéget keresett meg írásban azzal, hogy tegyenek ajánlatot a közvetítési jogokra. A január 7-i határidőig két ajánlat érkezett.

Az úgynevezett vaklicitet múlt pénteken tartották. Sajtóinformációk szerint a Digi Sport és az RTL Klub licitált. Ennek során két tételre lehetett ajánlatokat tenni: a jogdíj összegére forintban, illetve az MTV számára „visszaadandó" mérkőzések számára.

Az MTV a közvetítési jogcsomag minimumárát korábban 730 millió forint plusz áfában határozta meg. Ezenkívül a gyártási költség arányos részét is az együttműködő partnernek kell állnia.

Amennyiben jövő szerdán döntés születik az értékesítésről, az MTV tájékoztatja az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségét (EBU) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA) a győztes ajánlatról. A két nemzetközi szervezet mondja ki ugyanis a végső szót az értékesítés jóváhagyásáról.

Az EBU tagjaként az MTV 2007-ben szerezte meg a labdarúgó-vb 64 mérkőzésének magyarországi közvetítési jogait, az EBU és a FIFA közötti megállapodás alapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vancouver 2010: teljes a titoktartás a megnyitóval kapcsolatban

Annak ellenére, hogy négyezer önkéntes dolgozik a február 12-én kezdődő vancouveri téli olimpia… Tovább olvasom